خبرگزاری کار ایران

ضروت تهیه شناسنامه برای باغات و اراضی مشجر پایتخت

ضروت تهیه شناسنامه برای باغات و اراضی مشجر پایتخت
کد خبر : ۱۰۸۰۱۵۲

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: تعیین باغات و راستی آزمایی ویژگی‌های مربوطه به آن‌ها از عوامل اصلی مدیریت شهری بوده است. در همین راستا شورا در آذرماه ۱۳۹۷ مصوب کرد که ضروت دارد برای باغات و اراضی مشجر شناسنامه تهیه شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، زهرا نژاد بهرام عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در جلسه علنی صبح امروز شورای شهر بیان کرد: تذکر من امروز در خصوص شناسنامه باغات است، همانطور که مستحضر هستید موضوع باغات یکی از مقوله‌های بسیار مهم ما در دوره پنجم بوده است. حفظ باغات، لغو مصوبه برج باغ‌ها، تصویب خانه باغ و این‌ها را به تصویب شورای عالی شهرسازی رساندن و تغییر پیوست طرح جامع یکی از افتخارات بزرگ شهر تهران است.

وی ادامه داد: به خاطر اهمیت موضوع؛ یک هفته در میان جلسات شورا به بررسی موضوع باغات و تعیین تکلیف باغات منجر می‌شود. پس تعیین باغات، راستی آزمایی ویژگی‌های مربوطه به آن‌ها از عوامل اصلی مدیریت شهری بوده است. در همین راستا شورا در آذرماه ۱۳۹۷ مصوب کرد که ضروت دارد برای باغات و اراضی مشجر شناسنامه تهیه شود.

وی در توضیح تذکر خود افزود: احتراماً با استناد به ماده ۸۳ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب سال ۱۳۷۵ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، متن تذکر ذیل جهت استحضار جنابعالی و انتقال آن به نحو مقتضی به شهردار محترم تهران، ایفاد می‌گردد.

وی تاکید کرد: شورای اسلامی شهر تهران در راستای اجرای ماده (۲) قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب سال ۱۳۵۹ شورای انقلاب و اصلاحیه آن و همچنین ماده یکم (۱) مصوبه ساماندهی صیانت و حفاظت از باغات و اراضی مشجر شهر تهران ابلاغی به شماره ۱۶۰/۲۳۰۹/۷۱۶۵ مورخ ۰۳/۰۴/۱۳۹۶، مصوبه «شناسنامه تک باغات و اراضی مشجر» را در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۹۷ به تصویب رسانید.

نژاد بهرام گفت: این تصمیم در تداوم رویکرد حفاظت و توسعه فضای سبز در پایتخت توسط شورای شهر اتخاذ شد و یکی از قطعات کلیدی تکمیل پازل عملکردی دوران کنونی در مدیریت شهری تهران است. مطابق با بند یکم این مصوبه، شهرداری تهران موظف شد از طریق کمیسیون ماده (۷) آیین‌نامه اجرایی ماده یکم (۱) قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها، مصوب ۱۵/۰۲/۱۳۸۹ شورای عالی استان‌ها و اصلاحات بعدی آن، نسبت به اظهار نظر کارشناسی در خصوص نوعیت اراضی مشجر برداشت شده اقدام نموده و گزارش نتایج حاصله را ظرف مدت شش (۶) ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این مصوبه به منظور طی بررسی فرآیند کارشناسی تشخیص باغات و تصویب در صحن شورا، به شورای اسلامی شهر تهران ارایه نماید.

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران گفت: همچنین با توجه به اهمیت فوق العاده موضوع و گام مهمی که در خصوص تعیین نوعیت اراضی مشجر (شناسایی ۶۱۸۳ پلاک مشجر و تهیه شناسنامه برای ۳۴۲۸ قطعه آن تا زمان مصوبه مذکور) برداشته شد، انتظار می‌رفت که در طی این مدت گزارش مدون و جامعی به شورای شهر ارائه شود.

وی بیان کرد: متاسفانه با گذشت حدود ۲۰ ماه از پایان زمان تعیین شده برای انجام تکلیف شهرداری تهران طبق مصوبه مذکور و علی رغم پیگیری‌های مکرر، هنوز هم اقدام مشخصی در این خصوص صورت نپذیرفته است.

نژادبهرام خاطر نشان کرد: لذا با توجه به اتمام مهلت مقرر در مصوبه و نقش بی‌بدیل تهیه شناسنامه باغات و اراضی مشجر در حفاظت و صیانت حداکثری از ریه‌های تنفسی شهر، از جنابعالی انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر نسبت به ارائه گزارش و نتایج اقدامات صورت گرفته به اعضای شورای شهر جهت طی سیر قانونی، اقدام فرمایید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز