تسهیل گردش چرخ کسب و کار در مناطق محروم با تدبیر بنیاد برکت
مناطق محروم و کمتر توسعه یافته استانهای کرمان، قم، یزد، خراسان شمالی و کرمانشاه نیز از بیشترین میزان مشارکت بنیاد برکت در طرحهای اقتصادی برخوردار بوده است.
ایلنا: کندی چرخ کسب و کار در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته کشور، معضلی که تمامی شئونات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم این مناطق را تحت تاثیر قرار داده و مهاجرت تنها راه باقمیانده شد.
به گزارش ایلنا، حاصل مهاجرت روستاییان به شهرهای کوچک و بزرگ، سرگردانی، سرخوردگی و ناکامی بود و در پی آن از هم پاشیدگی زندگیها.
روستایی دور از هرگونه توانمندی فنی و سرمایه، به فکر کسب درآمدی حلال برای امرار معاش خانوادهاش بود، اما راهی وجود نداشت.
در این میان تدبیری خردمندانه و آینده نگر چاره کار شد تا شاید بار دیگر چرخ کسب و کار در مناطق محروم را به گردش درآورد و امید را در زندگی مردم زنده کند.
تاسیس بنیادی موسوم به «برکت» از سال ۸۶ از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) فرصتی ایجادکرد تا با اجرای طرحهای توانمند سازی و کارآفرینی، برای بهبود شرایط زندگی مردم در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، چاره کار شود و این حرکت مدبرانه با گذشت کمتر از شش سال نخستین نشانههای کامیابی و موفقیت را بروز داده است.
اینک دهها طرح اقتصادی و تولیدی در مناطق کمتر توسعه یافته کشور با مشارکت مالی و توصیههای مدیریتی بنیاد برکت شکوفا شده و هزاران نفر را صاحب کسب و پیشه کرده است تا امید به زندگی بهتر در مناطق محروم کشور احیاء شود.
این بنیاد عام المنفعه تاکنون با جدیت تلاش کرده است به منظور کارآفرینی فردی و جمعی با تشکیل شرکت با افراد حقیقی یا حقوقی، برای راه اندازی طرحهای اقتصادی در مناطق کمتر برخوردار در تمامی استانهای کشور، اقدام کند. بیشترین فعالیت برای ایجاد ظرفیتسازی برای کارآفرینی، توسط بنیاد برکت در مناطق کمتر برخوردار استان اصفهان و بیشترین تعداد مشارکت در طرحهای اقتصادی در استان کردستان بوده است.
مناطق محروم و کمتر توسعه یافته استانهای کرمان، قم، یزد، خراسان شمالی و کرمانشاه نیز از بیشترین میزان مشارکت بنیاد برکت در طرحهای اقتصادی برخوردار بوده است و در همین حال با مشارکت این بنیاد در مناطق محروم استانهای هرمزگان، مازندران، خوزستان، مرکزی و گلستان نیز تعداد قابل توجهی طرحهای اشتغال زا، فعال شده است.
اساسیترین هدف بنیاد برکت از کمک به راه اندازی این طرحها، اشتغال زایی پایدار برای مردم مناطق کمتر توسعه یافته کشور است که این شیوه فعالیت تاکنون در حد چشمگیری نتایج مثبت خود را نشان داده است.
راهکار بنیاد برکت در این طرح مدبرانه براساس مدلهای جدید عقود مشارکتی است و مدل تامین مالی خرد را از طریق سرمایه گذاری ریسک پذیر در مناطق کمتر توسعه یافته، بومی سازی کرده است.
این بنیاد برای تحقق چنین مشارکتی تلاش دارد توانمندی کارآفرینان محلی را از طریق انتقال دانش و مهارتهای حرفهای شرکاء، افزایش دهد که این اقدام با استقبال گسترده روبرو شده و کارآفرینان محلی اعتقاد دارند بنیاد برکت، تواناییهای حرفهای آنان را در حد قابل توجهی ارتقاء داده است.
در حال حاضر آموزش و مشاورههای حقوقی، فنی، مالی و بازرگانی، از سیاستهای راهبردی این بنیاد گردیده و توانایی شرکای بنیاد با گذشته قابل مقایسه نیست.
در همین حال انعطاف در تعامل با شرکا و سرعت در تصمیم گیری و اقدام، توجه کامل به شاخصهای اشتغالزایی طرح، از دیگر موضوعات مورد توجه این بنیاد است.
در این چارچوب تاکنون برای مشارکت در ۱۳۵ طرح کارآفرینی در سطح کشور، بیش از ۱۵ هزار و ۱۲۱ میلیارد ریال توسط بنیاد برکت سرمایه گذاری شده است که اجرای این طرحها بیش از ۷۳۰ روستا در کشور را با جمعیتی بالغ بر ۵۷۰ هزار نفر پوشش میدهد و بیش از ۱۰۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد میکند.
این طرحها بطور میانگین حدود ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۳۱ طرح نیز به بهره برداری رسیده است.
انتظار میرود با اتمام تمامی این طرحها و راه اندازی طرحهای دیگر، مناطق کمتر توسعه یافته کشور با تحولی اساسی مواجه شود و بحران بیکاری در این مناطق کاهش یابد و در پی آن روند مهاجرت بیرویه روستاییان به شهرها نیز مهار شود.