خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری مطرح شد؛

۱۴ گود پرخطر در تهران پر شدند/ سرانجام تبدیل پادگان ۰۶ به بوستان

۱۴ گود پرخطر در تهران پر شدند/ سرانجام تبدیل پادگان ۰۶ به بوستان
کد خبر : ۱۰۶۷۴۹۰

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران گفت: درباره تعیین تکلیف پادگان ۰۶ به جاهایی رسیدم که هنوز نهایی نشده است و امیدواریم با رفع نگرانی‌ها اتفاقات خوبی رخ دهد و ارزش‌های تاریخی و طبیعی پادگان حفظ شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالرضا گلپایگانی در نشست خبری که به مناسب روز معمار با حضور معاونانش برگزار شد، گفت: در سه سال گذشته تمام توان و تلاش خود را برگرداندن آرامش شهر و آسایش شهروندان به کار گرفتیم. بی‌تردید اگر افراد در محیط شهری به فضای زندگی تعلق خاطر داشته باشند آرامش خواهند داشت و در غیر این صورت نسبت به آن فضا بیگانه خواهند بود. 

گلپایگانی با اشاره به اینکه شهرداری موظف بوده پروژه‌های موضوعی و موضعی را به سرانجام برساند، اظهار کرد: تا سال ۹۷ تقریبا ۲۰ طرح موضعی و موضوعی در شهر تهران به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسید و ۳۵ طرح مصوب با اهمیت به تصویب رسیده است. 

او ادامه داد: ۱۰ طرح دیگر در دستور کار است تا به کمیسیون ماده ۵ ارجاع داده شود. از جمله این طرح‌ها می‌توان به طرح بازآفرینی محور فداییان اسلام، چهارباغ فاطمه زهرا (س) در منطقه ۱۸ و ۱۹، طرح روستای کن و طرح فرحزاد اشاره کرد. 

گلپایگانی با اشاره به اینکه در حوزه پایبندی به ضوابط و مقررات، کار سنگین و مهمی انجام شد، افزود: قطعا اگر این اقدام پایدار بماند انضباط بخشی به صدور پروانه در شهر تضمین خواهد شد. امروز پروانه‌های ساختمانی به صورت سیستمی صادر می‌شود و می‌توان گفت هیچ پروانه‌ای خلاف ضوابط و مقررات طرح تفصیلی صادر نمی‌شود. اقدام بزرگی که علیرغم ذینفعان بسیار با آسیب‌شناسی نواقص انجام شده است. 

معاون شهردار تهران با بیان اینکه مشکلات مردم در مناطق جنوب و میانی شهر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: بنابر تکلیف اسناد توسعه‌ای برای مدیریت شهری معماری مبتنی بر شهرسازی ایرانی و اسلامی در دستور کار قرار گرفت. 

او ادامه داد: محله‌ای در شهرری با معیارهای ایرانی و شهرسازی طراحی کردیم و فضاهای همگانی براساس معماری تاریخی شهرری شکل گرفت. اتفاقاتی در خصوص حفظ فضای سبز تهران رخ داد. قلمروی عمومی در دره اسلام آباد یکی از این اتفاقات بود و بناست تا به رود دره‌ای جذاب تبدیل شود. این در حالی است که زمانی به دلیل رهاشدگی به یک معضل تبدیل شده بود. امروز ۸۰ درصد فضای این رود دره به صورت قلمروی عمومی طراحی شده است. 

گلپایگانی با تأکید بر اینکه مناسب‌سازی با سرعت بیشتری در حال انجام است و در این دوره مسیرها، بوستان ها، ایستگاه‌های مترو، میادین میوه و تره بار و ایستگاه‌های اتوبوس بهسازی شدند گفت: البته تهران تا رسیدن به شهر مناسب همه، هنوز فاصله دارد ولی در حوزه مناسب‌سازی همه حوزه‌های شهرداری درگیر بودند و ستاد مناسب‌سازی با ایفای نقش کلیدی سعی در اجرای وظایف خود داشته است. 

او در ادامه با اشاره به اینکه پروانه بهسازی لرزه‌ای با کمک مرکز تحقیقات و مدیریت بحران شهر تهران در دستور کار قرار گرفته، گفت: نزدیک به ۸۰۰ هکتار محدوده بافت فرسوده به تازگی مصوب شد، یعنی در گذشته ۳۴۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود داشت که ۸۰۰ هکتار به آن اضافه شد واین یعنی ۸۰۰ هکتار به فضاهای تخفیف صدور پروانه در شرایطی که شهرداری تهران با مشکلات مالی بسیاری روبروست اضافه شده است. 

او همچنین درباره گودهای رها شده گفت: طرح شناسایی گودهای رها شده تدوین شده و اخطارهایی نیز صادر شده است. با حکم دستگاه قضایی تعدادی از گودهای پرخطر را پر کردیم و این مسیر ادامه دارد. همچنین برای جلوگیری از ایجاد چنین گودهایی لایحه‌ای تنظیم و به شورای اسلامی شهر تهران ارسال شده است. تهیه طرح تفصیلی ویژه محدوده تاریخی شهر تهران شامل منطقه ۱۲ وبخشی از منطقه ۱۱ در دستور کار قرار گرفته که می‌تواند در ارتقای کیفیت محدوده تاریخی تهران موثر باشد. 

گلپایگانی با بیان اینکه گسل‌های شهر تهران در لایه‌های طرح تفصیلی اضافه شده اظهار کرد: روی پهنه‌های گسلی محدودیت‌هایی در ساخت و ساز اعمال کرده‌ایم تا به تاب آوری شهر کمک کنیم. 

گلپایگانی با اشاره به همکاری معاونت شهرسازی شهرداری تهران و سازمان آتش نشانی گفت: در گذشته ضوابط مبحث ملی ساختمان برای ساختمان‌های زیر شش طبقه کنترل نمی‌شد، اما خوشبختانه امروز این اتفاق افتاده و به یک روال تبدیل شده است. کاهش تخلفات ساختمانی محور کلیدی بوده که در سه سال گذشته پیگیری شده است. 

معاون شهردار تهران ادامه داد: سال‌ها و از زمانی که ماده ۱۰۰ شهرداری‌ها تصویب شد تبصره ۷ این ماده که نظارت مأمور شهرداری را طی ۳۰ سال گذشته شامل می‌شد را نداشتیم و نظارت به مهندس ناظر داده شده بود که این امر تبعات زیادی داشت اما خوشبختانه اقدام کلیدی صورت گرفت و چارچوب روشن و شفافی برای نظارت بر ساخت و ساز تبیین شد که از نیروی شهربان و شهرداری منطقه تقسیم وظایف روشنی صورت گرفت و با برطرف کردن اشکالات سیستمی مقدمات کار فراهم شده و آمار تخلفات ساختمانی کمتر شده است. 

گلپایگانی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت شن چاله‌های تهران گفت: شن چاله‌ها شامل محدوده‌ای ۳۰۰ هکتاری در منطقه ۱۸ هستند که معدن شن و ماسه تهران بوده اند. در سال ۹۳ طرحی برای آن منطقه تهیه شد و در کمیسیون ماده ۵ نیز به تصویب رسید. در ابتدای کار تلاش کردیم که اجرای آن را به پیش ببریم، اما متأسفانه آنجا ۱۷ مالک عمده دارد و هر یک از آن‌ها در خصوص اخذ سهم خود با مشکلاتی مواجه شدند. 

او با بیان اینکه با تک تک مالکان گفت وگو انجام شد افزود: تاکنون دو مالک این کار را انجام داده‌اند و ما نیز برای پیشبرد اجرای طرح در تلاش هستیم. 

گلپایگانی درباره جزئیات مشارکت این معاونت در پروژه‌های مشارکتی و سهم هزار و ۲۰۰ میلیاردی شهرداری از آن گفت: حوزه شهرسازی در سازمان نوسازی و شرکت نوسازی عباس آباد پروژه‌هایی دارد که مربوط به سازمان نوسازی است. از سال گذشته پیگیر تهیه طرح برای پارکینگ فرهنگ هستیم، چند محور داشتیم و چند گزینه مطرح شده است. 

او ادامه داد: سازمان نوسازی شهر تهران بر روی پروژه‌هایی که در موضوع ساخت مسکن معوض کار کنند نیز برنامه‌هایی دارد. در مجموع در ستاد کار مشارکتی نداریم و در اراضی عباس آباد پروژه‌های مشارکتی تعریف می‌شوند. 

وی درباره سرانجام پادگان ۰۶ گفت: ارتش بعد از مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری و تفاهمنامه منعقده  از کاری که باید انجام می‌داد و پیگیری صدور پروانه عقب نشینی کرد. دو نگرانی ایجاد شد که برخی معتقد بودند بارگزاری مصوبه به رغم اینکه نسبت به گذشته یک سوم کاهش یافته برای محدوده پاسداران بارگزاری زیادی ایجاد می‌کند که این موضوع موافقان و مخالفانی داشت. 

گلپایگانی ادامه داد: کل جمعیت‌پذیری برای محدوده ۵ هزار نفر در نظر گرفته شد و نقشه‌های اولیه ارائه شده ۳ هزار نفر جمعیت را اضافه می‌کرد و مشکلی از نظر ترافیک در محدوده ایجاد نمی‌کرد اما نگرانی ایجاد می‌کرد و بحث تعداد طبقه و تراکم درست تفکیک نشد. 

او ادامه داد: برای اینکه حفظ درختان به حداکثر ممکن برسد سطح اشغال به شدت کاهش یافت و ۲۰ درصد کل ۲۵ هکتار را شامل می‌شد. وقتی سطح اشغال را کم کنید تعداد طبقات بالا می‌رود و این مساله نگرانی‌هایی داشت. مساله دیگر حفظ آثار تاریخی محدوده بود که نگرانی در پی داشت در این مدت سعی کردیم با رفع این دو نگرانی کار را پیش ببریم. به جاهایی رسیدم که هنوز نهایی نشده است و امیدواریم با رفع نگرانی‌ها اتفاقات خوبی رخ دهد و ارزش‌های تاریخی و طبیعی پادگان حفظ شود. 

در ادامه مهدی صالحی مدیرکل ساختمان و معماری معاونت شهرسازی تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره تعیین تکلیف گودهای رها شده شهرداری تهران و مقاومت‌هایی که در شهرداری‌های مناطق نسبت  به بی‌خطرسازی گودها وجود دارد اظهار کرد: از ۲۵۹ گود رها شده شناسایی شده ۳۰ گود نیازمند اقدام عاجل تشخیص داده شدند که ۱۴ گود یا پر شدند و یا عملیات اجرایی به مرحله‌ای رسیده که از مرحله خطر خارج شده اند. مناطق این مساله را دنبال می‌کنند. 

او با اشاره به مشکلی که در تامین اعتبار وجود داشت گفت: امسال بودجه مصوبی از سوی شورا لحاظ شده و سرعت کار را بهبود می‌دهد. مشکل تامین اعتبار داشتیم که در بودجه ۱۴۰۰ دیده شد و انتظار ما این است که سرعت کار بیشتر شود.

او همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با توجه به انتقاداتی که به دفاتر خدمات الکترونیکی و کارکرد آنها وجود داشت، در پایان این دوره مدیریت شهری تغییری در آنها ایجاد شده یا نه گفت: نظر من از ابتدا این بود که دفاتر خدمات الکترونیک عمدتا اقدامات حوزه شهرسازی را انجام می دهند و باید مستقیما زیر نظر شهرداری باشند اما از حوزه شهرسازی خارج شده است و به واسطه مجموعه و سبد خدماتی که ارائه می دهد اکنون زیر مجموعه حوزه برنامه ریزی است.

معاون شهردار تهران ادامه داد: متاسفانه در این زمینه موفق نبودیم و اقدماتی که در کاهش صدور پروانه و پایان کار داشتیم علی رغم کارهایی که برای کنترل کیفیت انجام شد اما درباره زمان صدور پروانه موفق نبودیم و با آنچه که در شان مردم است فاصله داریم.

او افزود: برای بهبود وضعیت دفاتر کارهایی انجام شد و خروجی آماده ارائه به شورا است. اما بررسی عملکرد دفاتر را انجام و با دفاتر متخلف برخورد جدی داشتیم و برای تعداد قابل توجهی از دفاتر حکم تعلیق صادر شده است.

وی در پاسخ به این سوال که مهناز استقامتی در پرونده ای از شما درخواستی داشتند و آن را امضا نکردید، گفت: ممکن است در مناطق، شهرداران احساس کنند درخواست آنها از لحاظ قانونی ایراد ندارد اما وقتی به ستاد"معاونت" می‌آید مشخص شود با قوانین تطابق نداشته و امضا نشود. 

در ادامه مهدی صالحی مدیرکل ساختمان و معماری معاونت شهرسازی تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره تعیین تکلیف گودهای رها شده شهرداری تهران و مقاومت‌هایی که در شهرداری‌های مناطق نسبت  به بی‌خطرسازی گودها وجود دارد اظهار کرد: از ۲۵۹ گود رها شده شناسایی شده ۳۰ گود نیازمند اقدام عاجل تشخیص داده شدند که ۱۴ گود یا پر شدند و یا عملیات اجرایی به مرحله‌ای رسیده که از مرحله خطر خارج شده اند. مناطق این مساله را دنبال می‌کنند.

او با اشاره به مشکلی که در تامین اعتبار وجود داشت، گفت: امسال بودجه مصوبی از سوی شورا لحاظ شده و سرعت کار را بهبود می‌دهد. مشکل تامین اعتبار داشتیم که در بودجه ۱۴۰۰ دیده شد و انتظار ما این است که سرعت کار بیشتر شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز