رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی:
بیماران به دلیل تراکم جمعیت در بیمارستان فوت میکنند/ مردم مراقبت کنند؛ وضع خراب است/ باید اقدامی شود تا آمار مبتلایان از حد فعلی بالاتر نرود
رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی گفت: الان بیماران به دلیل تراکم جمعیت در بیمارستان، فوت میکنند.
«حمید عمادی» رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به وضعیت ورودی این بیمارستان بیان کرد: وضعیت بیمارستان در حال بدتر شدن است و در یک طی دو روز گذشته یک مقدار وضعیت بیمارستان و آمارها ثابت مانده، ولی وضعیت در روزهای آینده نامشخص است.
وی در مورد اینکه آیا نیاز است تا بیمارستان امام خمینی هم مانند مسیح دانشوری بیمارستان صحرایی ایجاد کند، افزود: بیمارستان امام خمینی بیش از هزار تخت خواب دارد و در واقع بیمارستان کوچکی نیست که زود اشباع شود.
عمادی گفت: الان از ظرفیتهای بیمارستان استفاده میکنیم، بخشهای دیگر را تعطیل میکنیم تا به بخش کرونا تبدیل شوند، البته الان به حد اشباع بیمارستان رسیدیم و بستریها خیلی زیاد است، اما به حد بیمارستان صحرایی هنوز نرسیدیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 20 بخش از بخشهای بیمارستان به بخش کرونا تبدیل شدهاند و الان بیش از ۵۰۰ تحت بیمارستانی زیر بار کروناست.
عمادی با اشاره به تاثیر محدودیتها بیان کرد: هر محدودیتی یک تاثیری بر روی بیمارستانها میگذارد که هر چقدر جدیتر و سفت و سختتر باشد، اثر بخشی آن بیشتر خواهد بود، اگر محدودیت تا یک حدی هم اعمال شده باشد باز تا همان حد هم تاثیر دارد.
عمادی افزود: ما باید هر کاری کنیم تا مواجهه مردم با هم کمتر شود و الان واقعا مشکل ما این است که افراد همه با هم مریض میشوند و ما نمیتوانیم جوابگوی همه باشیم، اگر یک مقداری شدت بیماری و تعداد بیماران کمتر شود ما میتوانیم سرویس درستی به آنها ارائه بدهیم، اما وقتی حجم زیادی از افراد با هم بیمار میشوند، در آن صورت وقتی میتوانستیم سرویس خوبی به بیمار بدهیم، الان نمیتوانیم و متاسفانه کار بیمار میماند.
رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی ادامه داد: اگر بیمار کرونایی چند ماه پیش به بیمارستان مراجعه میکرد، راحت آن را درمان میکردیم و حتی اگر یک الی دو ماه دیگر هم که بیماری فروکش خواهد کرد، مراجعه کند، او را با حال عمومی خوب ترخیص میکنیم، اما الان به دلیل تراکم جمعیت و کمبود تخت، همین بیمار فوت میکند.
وی گفت: برای همین میگوییم کاری صورت گیرد که آمار مبتلایان از این حد بالاتر نرود، وگرنه بالا رفتن آمار، افزایش مرگ و میر را به همراه دارد.
عمادی افزود: توجه کنید که این مرگ و میرها قابل پیشگیری است، یعنی اگر فرد سریع شروع به درمان کند خوب میشود و اگر درمان نشود یا به دلیل شلوغی بیمارستان درمان مناسب نگیرد، مشکل ایجاد میشود.
وی گفت: در واقع این بیماری یک طرفش مرگ و طرف دیگرش سلامت ۱۰۰ درصد است، واقعا آدم دلش میسوزد که الان ظرفیتها پر شده و دیگر نمیتوانیم مردم را درمان کنیم.
عمادی ادامه داد: اگرچه خستگی کادر درمان واقعیت است ولی در مواردی که اشاره کردم، اصلا بحث احساس خستگی کادر درمان مطرح نیست، چرا که برای کادر درمان بحث اول نجات جان مردم است، وقتی نتوانیم سرویس مناسب به مردم بدهیم طبیعتا شرمندهی مردم میشویم و خودمان از نظر روحی آسیب میبینیم.
وی گفت: اما اگر بتوانیم کاری کنیم که مردم همه با هم مبتلا نشوند که چنین وضعی پیش بیاید، طبیعتا میتوانیم جلوی چنین فاجعهی انسانی را بگیریم.
رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی تصریح کرد: همه میدانند باید چه کار کنند تا بیمار نشوند، ولی مشکلی که الان داریم این است که عمل نمیکنیم و مشکل ما ندانستن نیست، بلکه مشکل ما عمل نکردن است که باید به مردم گفت اگر جانتان را دوست دارید، مراقب باشید چون وضعیت خرابی داریم.