رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران به خبر عدم حضور ۱۲ عضو فعلی شورای شهر تهران در لیست انتخاباتی اصلاحطلبان واکنش نشان داد.
«محمد جواد حقشناس» رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در واکنش به برخی شنیدهها مبنی بر عدم حضور ۱۲ عضو فعلی شورای شهر تهران در لیست نهایی اصلاحطلبان در ششمین دوره انتخابات شوراها اظهار داشت: لیستهایی که میآید، همه گمانهزنی است و هیچکدام فهرست نهایی نیست.
حقشناس اضافه کرد: گروههای مرجعی که میخواهند لیست ارائه کنند و براساس توانمندی و تخصص و نیاز شهر و جایگاه شوراها نفرات را تعیین کنند، با توجه به مشخص نشدن افراد تایید صلاحیت شده، تکلیف روشنی در بستن لیست ندارند.
او با تاکید بر اینکه این مشکل برای جریان اصلاح طلب به مراتب قطعیتر و جدیتر است، افزود: به ویژه در وضعیت جاری و کاهش مشارکت مردم در انتخابات که منجر به حضور یک دست جریان اصولگرا در مجلس شد، این نگرانی را برای جریان اصلاحطلب بیشتر کرده است و از این بابت خیلی جای نقد نیست که چرا این جریان هنوز نتوانسته است از کاندیداهای مورد نظر خود رونمایی کند.
عضو شورای شهر تهران در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر اینکه عدم انجام کار بنیادی در این دوره از شورا مردم را دچار اصلاحطلب هراسی کرده است، اظهار داشت: اینکه مردم امروز دلخور هستند و وضعیت را مناسب نمیدانند، مربوط به شورا و مجلس و دولت نیست، مردم از کلیت فضای کشور دلخور هستند که البته بخشی از آن نیز به نهادهای انتخابی بازمیگردد.
حقشناس ادامه داد: شوراها در مقایسه با دیگر نهادهای انتخابی موفق بودند و کارشان نسبت به دولت و مجلس قابل قبولتر بود. در این دوره شهرداری تهران حتی نتوانست از کمکهایی که قانونا باید از دولت دریافت میکرد، استفاده کند و حتی یک اتوبوس در این چهار سال دریافت کند و این مجموعه را نمیتوان با مدیریت شهری که ده سال در راس حضور داشت و در اوج توانمندی اقتصادی ایران بوده است، با وضعیتی که امروز کشور فشار تحریم و وضعیت اقتصادی بدی را سپری میکند، مقایسه کرد و از طرفی ما در این دوره از مدیریت شهری نداریم که قائم مقام شهردار تخلف میلیاردی کرده باشد.
عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که نحوه بستن لیست اصلاح طلبان به چه صورت است؟ گفت: ما به عنوان حزب اعتماد ملی به نهاد اجماع ساز پیوستیم و اینگونه نیست که فعلا بخواهیم خارج از نهاد اجماعساز اقدامی انجام دهیم.
او اضافه کرد: نهاد اجماع ساز یکی از عناصری که باید به آن توجه کند تجربه حضور افراد جریان خود در شورا است. ۱۲ نفر عضو شورای فعلی که در انتخابات آتی ثبت نام کردند از تجربه مناسبی برخوردارند و با اینکه تعداد نمایندگان شورای تهران یک سوم کاهش یافت، اما این شورا توانست با ۲۱ عضو به اندازه شورایی که باید حداقل ۱۲۰ عضو داشته باشد، کار کند و پیگیر امور باشد و با سلامت و تلاش بسیار شهر را به بهترین وجه خود اداره کرد.
عضو شورا شهر تهران در واکنش به این سوال که برای اجرای پروژههای مشارکتی در معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران هزار و دویست میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، با توجه به نارضایتیهای موجود از کارکرد این معاونت آیا توان تامین این ارقام در پروژههای مشارکتی تعریف شده وجود دارد؟ گفت: یکی از ایدههایی که میتوانست در شرایط مشکلات جدی اقتصادی به کمک شهرداری بیاید این بوده که نگاهها به سمت پروژههایی برود که سرمایهگذاران میآمدند و حوزهها را شناسایی میکردند و با سرمایه و انگیزه خود به ایجاد درآمد ورود و شهرداری تسهیلات لازم را به آنها میداد.
حقشناس اضافه کرد: قطعا در حوزه فرهنگی این موقعیت در شهر تهران وجود دارد و بسیاری از شرکتها آمادگی کار کردن را دارند، اما توانمندی لازم را در معاونت فرهنگی و اجتماعی نمیبینیم که با این نگاه بخواهد مجموعه را پیش ببرد و در این حوزهها دچار سستی هستیم. امیدوارم در سال جدید روحیه پیگیر و پرتوانی پشت این ایده وجود داشته باشد و آن را به جریان اندازد.