خبرگزاری کار ایران

تدوین استاندارد شناسنامه ارائه خدمات به کودکان اوتیسم

تدوین استاندارد شناسنامه ارائه خدمات به کودکان اوتیسم
کد خبر : ۱۰۵۷۶۰۲

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، ضمن تشریح اقدامات این وزارتخانه برای مبتلایان به اوتیسم از تدوین استاندارد شناسنامه ارائه خدمات به کودکان اوتیسم خبر داد.

به گزارش ایلنا، مهدی شادنوش ضمن گرامیداشت روز جهانی اوتیسم گفت: دوم آوریل (سیزدهم فروردین) به منظور افزایش آگاهی عمومی، کمک به افراد مبتلا به اوتیسم و ایجاد انگیزه و استفاده از نهایت توان و قابلیت این افراد، روز جهانی اوتیسم نامگذاری شده است.

وی افزود: براساس برآوردهای موجود تعداد قابل توجهی فرد درگیر با اختلال طیف اوتیسم در کشور وجود دارند که امیدواریم با شناسایی دقیق‌تر نیازهای آنان و با توجه به ظرفیت‌های موجود، خدمات شایسته ای به این عزیزان ارائه دهیم تا دغدغه آنان و خانواده‌هایشان را به حداقل رسانیم.

شادنوش در خصوص اقدامات صورت گرفته در خصوص افراد با طیف اوتیسم گفت: بسته خدمتی کودکان دارای طیف اوتیسم توسط معاونت درمان وزارت بهداشت از سال ۱۳۹۷ تدوین و ابلاغ شده و هر سال مورد بازنگری قرار گرفته است تا مطابق با شرایط و نیازها تکمیل شود.

وی ادامه داد: با تلاش‌های صورت گرفته، استاندارد توانبخشی این افراد نهایی و در اواخر سال گذشته ابلاغ شده است. براساس این استاندارد شناسنامه ارائه خدمات به کودکان اوتیسم تدوین شده است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها ادامه داد: همچنین مذاکرات متعددی با سازمان بیمه خدمات درمانی صورت گرفته تا خدمات توانبخشی کودکان طیف اوتیسم مشمول بیمه شود. از این رو امیدواریم در سال جدید پوشش بیمه‌ای برای خدمات توانبخشی اوتیسم در شورایعالی بیمه مصوب همه بیمه‌ها شود و به عنوان یک خدمت ضروری برای همه بیمه‌های پایه تعریف گردد.

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات مهمی که در سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار دارد، افزایش سطح سنی خدمات دندانپزشکی ویژه این افراد است. پیش از این خدمات دندانپزشکی که در بسته خدمتی سال ۱۳۹۹ ابلاغ شده شامل ارائه خدمات به کودکان طیف اوتیسم تا سن ۷ سالگی است. اما در تلاش برای حذف سقف سنی این خدمات و پوشش تمام گروه‌های سنی داری اختلالات طیف اوتیسم هستیم. براین اساس تمامی این افراد خدمات دندانپزشکی را دریافت و تا سقف ۴ میلیون تومان در سال مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

شادنوش ادامه داد: خدمات دندانپزشکی ویژه افراد دارای اختلالات طیف اوتیسم شامل ویزیت، خدمات سرپایی و خدمات تحت بیهوشی با توجه به فراهم شدن این ظرفیت از خدمات در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها افزود: از دیگر اقدامات مهم همکاری نزدیک دو معاونت بهداشت و درمان در اجرای پایلوت «سند ملی اوتیسم» در دو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و همدان است. اکنون اجرای این طرح آغاز شده و در سال ۱۴۰۰ براساس بررسی نتایج حاصله سند ملی اوتیسم نهایی و ابلاغ خواهد شد.

وی در خصوص اهداف تدوین سند ملی اوتیسم گفت: یکی از اهداف مهم این سند انجام غربالگری کودکان در سنین زیر دو سال و شناسایی و هدایت این کودکان به گروه‌های درمانی مربوطه است تا از ییشرفت اختلالات ذهنی آنان جلوگیری شود.

شادنوش تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته جهت رفع مهم‌ترین نیازهای این افراد، راه اندازی مراکز توانبخشی است. در حال حاضر ۷۶ مرکز توانبخشی اعم از دولتی و غیردولتی از طریق قرارداد با دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور در حال ارائه خدمات هستند. این خدمات شامل کاردرمانی، گفتار درمانی و مشاوره‌های روانپزشکی است. تا قبل از ورود بیمه‌ها به دلیل بارمالی برای خانواده‌ها، ۱۰۰ درصد هزینه این خدمات توسط معاونت درمان وزارت متبوع تأمین و حمایت می‌شد. امیدواریم با ورود بیمه‌ها مسئولیت بار مالی تقسیم گردد و بیمه‌ها فرانشیز سهم خود و معاونت درمان، فرانشیز سهم بیمار را متقبل خواهد شد تا فشاری مالی به خانوده ها وارد نشود.

وی افزود: از جمله کارهایی که در سال ۱۳۹۹ آغاز شد و درسال ۱۴۰۰ ادامه خواهد یافت سرشماری افراد با کمک معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و انجمن اوتیسم است تا به یک بانک اطلاعاتی جامع از این افراد دست یابیم تا جامعه هدف ما با دقت بیشتری مورد ارزیابی قرار گیرند و سازمان‌ها و بخش های مختلف در جایگاه و براساس نقش‌های خود بتوانند خدمات شایسته ای را به این عزیزان ارائه دهند.

شانوش تصریح کرد: از دیگر اقدامات صورت گرفته در سال گذشته، تخصیص سهمیه واکسیناسیون کرونا برای این عزیزان است که عملیات واکسیناسیون این عزیزان بر اساس برنامه تدوین شده و در تعطیلات نوروز آغاز شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز