داوری طراحی یادبود ۱۷ هزار زن شهید پایتخت
همزمان با هفته ایثار و شهادت، داوری آثار رسیده به فراخوان «طراحی المان حجمی یادبود ۱۷ هزار زن شهید، جانباز و آزاده»، امروز در ایوان شمس برگزار شد.
به گزارش ایلنا زهرا بهروزآذر - مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران - در این مراسم گفت: شهرداری در آستانه سال ۱۴۰۰ باید تلاش کند تا مردم بیش از پیش دیده شوند و هر کسی که در این شهر زیست میکند، بتواند احساس کند در این شهر حقی دارد و در اتفاقاتی که در این شهر رخ میدهد، نقشی دارد. وظایف متعددی تعریف شد و برنامهریزی صورت گرفت که یکی از آنها، کنگره لشکر فرشتگان سرنوشتساز بود که خوشبختانه به خوبی برگزار شد و پیام مقام معظم رهبری به این کنگره به عنوان یکی از ماندگارترین بیاناتی است که در این حوزه ایراد شده است و میتواند به عنوان یک سند ماندگار برای همیشه باقی بماند که با افتخار از حضور زنان در این عرصه یاد میکنیم.
بهروزآذر با اشاره به مطرح شدن موضوع حضور زنان در دفاع مقدس گفت: ما برای اولین بار تصاویر زنان را از آرشیوهای اطلاعات و بنیاد آوینی بیرون آوردیم و توانستیم آنها را روی عرشههای شهر بیاوریم که این کار با حمایت دکتر جوادی یگانه - معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران - انجام شد و در ادامه ریلگذاریهای شورای شهر در این دوره از مدیریت شهری بود.
وی افزود: در این کنگره با این رویکرد به این نتیجه رسیدیم که اگر قرار است المان حجمی در شهر به عنوان زنان شهید، جانباز و آزاده طراحی و اجرا شود، فراخوانی داده شود تا گروههای مختلفی که به دلایل مختلف از ما فاصله دارند و ما کمتر صدایشان را شنیدهایم، بیایند و با این موضوع درگیر شوند.
بهروزآذر با اشاره به استقبال از فراخوان طراحی المان حجمی گفت: بعد از توزیع پوستر، انجمنهای مختلف مجسمهسازی و گروههای هنری استقبال چشمگیری از آن کردند که فراتر از انتظار ما بود و بیش از ۴۵ اثر ارزشمند برای ما ارسال شد.
در ادامه این مراسم، ریحانه پیرزادهمقدم - دبیر طراحی المان حجمی یادبود ۱۷ هزار زن شهید، جانباز و آزاده گفت: ما در ابتدا مدلهای گوناگون المان حجمی را بررسی کردیم و به مدل فعلی رسیدیم. مدل فعلی شامل چهار نفر از هنرمندان مطرح کشور به صورت مدعو است و از ۴۸ اثری که به دبیرخانه ارسال شد، ۱۱ اثر انتخاب شد تا برای ساخت و نمایش در نمایشگاه ساخته شوند البته دو اثر به عنوان جایگزین انتخاب شدند تا در صورت عدم شرکت هر یک از منتخبان جایگزین شوند.
در پایان این مراسم، زهرا صدراعظم نوری - عضو شورای اسلامی شهر تهران - ضمن تشکر از معاونت امور زنان ریاست جمهوری، بنیاد شهید و ادارهکل امور بانوان شهرداری تهران گفت: زنان در این کشور سهمی دارند. اگرچه آنان ۵۰ درصد جمعیت را تشکیل میدهند ولی در معادلات کشور سهمی ندارند.
وی فراخوان «طراحی المان حجمی یادبود ۱۷ هزار زن شهید، جانباز و آزاده» و برگزاری این مراسم را ارزشمند خواند و گفت: ما در شورا کمک خواهیم کرد که این آثار فراتر از این مسابقه باشد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: مهمترین حضور زنان در انقلاب و دفاع مقدس بوده است. در همین دوران کرونا هم میشود نقش زنان را دید؛ چه در عرصه درمانی و چه در سایر حوزهها.
نوری خطاب به هیات داوران و مسئولان این مراسم گفت: از داوران میخواهم که آثار را بازنگری کنند و آثاری که از لحاظ هنری قابلیت آن را دارد تا در پارکها یا رویدادها به نمایش گذاشته شوند، انتخاب کنند.
این عضو شورای شهر تهران با ارائه پیشنهادی گفت: فهرست شهدای زن و زنان آزاده و زنانی که از جایگاهی برخوردار هستند را به ما معرفی کنید تا نامشان را روی معابر و خیابانهای شهر بگذاریم.
به گزارش شهرداری تهران در پی انتشار فراخوان «طراحی المان حجمی یادبود ۱۷ هزار زن شهید، جانباز و آزاده»، جلسه داوری آثار رسیده به دبیرخانه با حضور اعضای هیئت داوری متشکل از مریم خدایی، نفیسه پتکی، ریحانه پیرزاده مقدم، نرجس ابوالقاسمی و محمد مروستی برگزار و تصمیم نهایی در خصوص این دوره از فراخوان توسط داوران اعلام شد.
این برنامه نخستین گامِ کنگره ملی «لشکر فرشتگان تاریخساز» ویژه تجلیل از زنان شهید، جانباز و آزاده است که توسط اداره کل بانوان شهرداری تهران انجام شده است. این رویداد هنری با هدف به تصویرکشیدن رشادتها و ایثار زنان شهید، جانباز و آزاده در هشت سال دفاع مقدس و روزهای انقلاب اسلامی طراحی شده است.
در این مراسم، هیات داوران آثار آتنا اقبالی، حمید محمدحسین، نادر قشقایی، هنگامه صالح زهتاب، اعظم امیدی، آزاده سمرقندی، زهرا شیخالحکمایی، علی افشینراد، سهیلا بهرامزاده، فرشته صفری، نسرین شاهپوری رابه عنوان آثار برگزیده اعلام کردند و دو اثر برگزیده فاطمه محمدی و هادی حجمیزاده نیز به عنوان آثار برگزیده جایگزین معرفی شدند.