خبرگزاری کار ایران

غفاری تاکید کرد:

لزوم تشکیل انجمن‌های علمی بین رشته‌ای

لزوم تشکیل انجمن‌های علمی بین رشته‌ای
کد خبر : ۱۰۵۱۴۶۹

غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امروزه در دنیای علم به ثمر رسیدن فعالیت‌ها نیازمند شبکه‌ای شدن آن‌هاست، بر لزوم تشکیل انجمن‌های علمی بین رشته‌ای تأکید کرد.

به گزارش ایلنا، غلامرضا غفاری در آیین افتتاحیه سیزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت، ضمن تقدیر از دانشگاه علم و صنعت ایران برای برگزاری این رویداد مهم علمی دانشجویی گفت: بزرگوارانی که از اولین دوره جشنواره در برگزاری آن اهتمام و مشارکت داشته‌اند، به خوبی از جایگاه این فعالیت بزرگ و درخشان آگاه بوده‌اند و اگر چنین نبود، چنین مشارکتی را در مجموعه انجمن‌های علمی شاهد نمی‌بودیم.

وی تصریح کرد: آنچه امروزه داریم و همه وسعت و افزوده‌ها و دارایی‌های جشنواره حرکت، حاصل تلاش دانشجویان است و خوشحالیم که هم دانشجویانی که از روزهای اول آغازین جشنواره حرکت، مشارکت کردند و هم دوستان آن‌ها که این جشنواره را استمرار دادند و با اقبال و تلاش خود آغازگر حرکتی وسیع در فضای علمی کشور شدند و همچنین همه همکاران دانشگاهی و ستادی که در برگزاری این جشنواره‌ها نقش داشته‌اند، به خوبی از ضرورت و اهمیت جشنواره حرکت، آگاه بوده‌اند و هرساله با همراهی دانشجویان، نکات تازه‌تری بر این جشنواره افزوده‌اند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز جشنواره بین‌المللی حرکت هم در سطح ملی و هم جهانی به خوبی شناخته شده و این حاصل اهتمام یکایک افرادی است که این حرکت را با قوت و جدیت دنبال کردند.

وی در بخش دیگر سخنان خود افزود: بالندگی، رشد و تکاپوی یک جامعه، وابسته به تلاش و اهتمام افراد آن است به‌خصوص هنگامی که تلاشی عالمانه و از سر تعهد و بر مبنای رضایت درونی کنشگران اجتماعی و صاحبان آن حرکت باشد، بالندگی چشمگیری اتفاق می‌افتد و حرکت در انجمن‌های علمی دانشجویی از این جنس است. آورده‌های انجمن‌ها نیز برای خود دانشجو، تشکل، دانشگاه، وزارت علوم و در نهایت برای کشور خواهد بود.

 غفاری با اشاره به اینکه امروزه در دنیای علم به ثمر رسیدن فعالیت‌ها نیازمند شبکه‌ای شدن آن‌هاست، گفت: فعالیت علمی باید بتواند خود را در یک منظومه تعریف کند و شکل‌گیری این منظومه، بیش از هر چیز نیازمند مجموعه‌ای از اتصالات است. وقتی واحدهای پراکنده، مکمل یکدیگر می‌شوند به اتحاد بیشتری دست می‌یابند که مایه پیروزی و قوت آن‌هاست و خوشبختانه این وضعیت را در انجمن‌های علمی می‌بینیم.

وی تصریح کرد: همچنین هدف دیگری که در صف و ستاد باید دنبال شود، تشکیل انجمن‌های علمی بین رشته‌ای است؛ چراکه در دنیای امروز، رویش‌های انجمن‌ها منوط به این است که هر دپارتمان فراتر از رشته خود را ببیند تا به کارایی بیشتری دست یابد. همه علوم با حیات اجتماعی سروکار دارند و به دنبال این هستند که زندگی بهتر و با کیفیت بیشتری داشته باشیم که در آن، مطلوب‌ها حاکمیت بیشتری داشته باشند و با چنین نگاهی، دیگر نمی‌توان علوم را به صورت نقطه‌ای دید و باید علوم بین‌رشته‌ای را مود توجه قرار داد و به دنبال افق‌های تازه بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی به دلیل تاریخ و سابقه خود، انباشتی از دانش و تجربه هستند، بیان کرد: این انجمن‌ها می‌توانند بازوی موثری برای دانشگاه اجتماعی و موثر که به مسائل پیرامون خود حساس است، باشند و نگاه مدبرانه، واقع‌گرایانه و برنامه‌مداری را می‌طلبند تا فهم مناسبی از جامعه داشته و بتوانند در رفع تنگناهای آن گام بردارند.

وی در پایان از تک تک دانشجویان انجمن‌های علمی، کارشناسان و مدیران دست اندرکار و معاونان فرهنگی و روسای دانشگاه‌ها قدردانی کرد و از روسای دانشگاه‌ها و معاونان فرهنگی و اجتماعی آن‌ها خواست حمایت‌های خود را با سعه صدر بیشتر و تمام توان استمرار دهند چرا که رشد انجمن‌های علمی به معنای اعتلای دانشگاه است.

در بخش پایانی این مراسم، غرفه‌های مجازی سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت، توسط دکتر غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد.

گفتنی است سیزدهمین جشنواره بین المللی حرکت، ویژه آثار و دستاوردهای اتحادیه‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی، ۲۳ تا ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹ به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز