مدیرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر:
۶۹ سرپناه در کشور داریم/ ایران دارای گستردهترین شبکه درمان و کاهش آسیب است
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: ۶۹ مرکز شلتر یا سرپناه در کشور داریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا تویسرکانمنش، مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: یکی از گستردهترین شبکههای درمان و کاهش آسیب را ایران دارد که در این سه دهه با مشارکت بخش خصوصی ایجاد شده و خدمات ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه دو شیوه درمانی برای اعتیاد وجود دارد، ادامه داد: یک روش، درمان داوطلبانه است که طبق قانون ۸ نوع ترک اعتیاد داوطلبانه داریم در سال ۹۹ بیش از ۷۴۲۸ مرکز سرپایی درمان ۹۶۴ هزار و ۹۲۲ نفر را پوشش داده اند. همچنین هزار و ۹۷ مرکز اقامتی میان مدت و کمپ داریم که ۱۹۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار دادند.
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر تصریح کرد: همچنین ۲۷ مرکز تی سی یا اجتماع درمان مدار داریم که مدت اقامت در این مراکز بیشتر است و بیش از ۲هزار و ۹۰۰ نفر را تحت پوشش دارند.
تویسرکانمنش درباره مراکز کاهش آسیب گفت: معروفترین این مراکز مراکز دی آی سی یا مراکز گذری است. باتوجه به اینکه اولین موج ایدز در بین معتادان تزریقی بود ما برنامههای جدی کاهش آسیب را دنبال کرده و توانستیم ازاین طریق شیوع ایدز در معتادان تزریقی را کنترل کنیم و سالهاست که الگوی ایدز اعتیاد تزریقی نیست.
وی ادامه داد: ۱۹۱ مرکز گذری داریم که ۳۵ هزار نفر را تحت پوشش دارند. ۳۱۴ تیم سیار در این مراکز در پاتوقها سرکشی میکنند و خدمات حمایتی مددکاری را ارایه میدهند ۶۹ مرکز شلتر یا سرپناه در کشور داریم. بیش از ده هزار و ۶۵۰ نفر از این خدمات استفاده کردهاند ۴۶ مرکز سیار به صورت موبایل ون داریم که به بیش از ۳۱ هزار و ۹۲۴ نفر خدمات دادهاند ۲۶ کانکس نیز راهاندازی شده است و به بیش از ۴۵۰۰ نفر خدمات دادهاند همچنین ۳۶ مرکز دی آی سی شلتر راه اندازی شده که به بیش از ۲۰ هزار نفر در ۱۱ ماهه گذشته خدمات داده اند.