خبرگزاری کار ایران

مبارزه ایران با موادمخدر تضمین سلامت میلیون‌ها جوان غیر ایرانی در اقصی نقاط دنیا است

مبارزه ایران با موادمخدر تضمین سلامت میلیون‌ها جوان غیر ایرانی در اقصی نقاط دنیا است
کد خبر : ۱۰۴۹۳۰۵

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در وین گفت: مبارزات جمهوری اسلامی ایران با موادمخدر اگر صدمات و هزینه‌های جبران‌ناپذیری را برای این کشور داشته است؛ اما تضمین سلامت و رفاه میلیون‌ها جوان غیر ایرانی در اقصی نقاط دنیا بوده است.

به گزارش ایلنا، کاظم غریب‌آبادی صبح امروز در نشست تخصصی «اقدامات و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه همکاری‌های بین‌المللی مبارزه با موادمخدر» که با حضور مسئولان عالی‌رتبه کشوری و ارتباط تصویری با شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان‌های سراسر کشور برگزار شد، گفت: طیف گسترده اقدامات انجام شده در حوزه مبارزه با موادمخدر در سطح بین‌الملل، مؤید این حقیقت است که موادمخدر یک چالش و مشکل پویا و پیچیده جهانی است و برای مبارزه با آن جهت تأمین و تضمین رفاه و سلامت جوامع، علی‌رغم وجود تفاوت‌های فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، ساختار سیاسی و حکومتی و سیاست‌گذاری‌های متفاوت در سطح ملی، گریزی از همکاری و هماهنگی جمعی کشورها در دنیا نیست و این حقیقت، در اسناد بین‌المللی با تأکید بر اصل مسئولیت مشترک در مبارزه با این معضل جهانی مورد شناسایی قرار گرفته است.

وی افزود: ایران به دلیل همسایگی با بزرگ‌ترین کشور تولید کننده موادمخدر، بیش از هر کشور دیگری متأثر از این معضل جهانی و درگیر با ابعاد داخلی و بین‌المللی حاصل از آن است، به همین دلیل بر ضرورت تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید دارد.

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در وین غریب آبادی بیان داشت: طیف گسترده اقدامات ایران در چهار دهه گذشته در مبارزه با قاچاق موادمخدر مورد اذعان دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) قرار دارد و درک متقابل این دفتر از ضرورت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در این حوزه و همچنین نقش بی‌بدیل ایران در مبارزه با موادمخدر، بستر ایفای نقش فعال ایران را برای ایجاد و تقویت همکاری‌های به‌ویژه در چارچوب سازوکار همکاری‌های بین‌المللی فراهم کرده است.

وی افزود: صرف نظر از نقش ایران در ایجاد و شکل‌گیری ابتکارات همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، ایران در سال‌های متوالی با تقدیم ۳۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز و نیز توقیف محموله‌های بزرگ ترانزیتی مواد افیونی، به تنهایی از ورود موادمخدر به بازارهای جهانی جلوگیری کرده است.

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در وین بیان داشت: مبارزات جمهوری اسلامی ایران با موادمخدر اگر صدمات و هزینه‌های جبران‌ناپذیری برای این کشور داشته است؛ اما تضمین سلامت و رفاه میلیون‌ها جوان غیر ایرانی در اقصی نقاط دنیا بوده است.

غریب آبادی گفت: هر چند در سال گذشته به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، کشفیات جهانی موادمخدر افت داشته است اما کشفیات موادمخدر توسط ایران نه تنها کاهش نیافته است بلکه با رشد بیش از ۴۰ درصد، در سال ۲۰۲۰ مواجه بوده است.

وی افزود: مبارزه ایران با موادمخدر یک مبارزه واقعی و مبتنی بر ارزش‌های والای اخلاقی است اما مایه تأسف است که سازمان‌های بین‌المللی ذی‌ربط و کشورهای مدعی به مسئولیت مشترک خود در این مبارزه جهانی عمل نکرده‌اند.

غریب‌آبادی بیان کرد: ایران به‌عنوان کشوری که در مسیر ترانزیت موادمخدر قرار گرفته است، از جامعه جهانی انتظار جدی دارد تا مبارزه با موادمخدر را فارغ از ملاحظات سیاسی در دستور کار قرار دهد و به مسئولیت مشترک خود عمل نماید، بی‌تردید منافع حاصل از این اقدام متوجه همه کشورها خواهد بود.

وی افزود: سیاست ایران در رسیدگی به معضل موادمخدر همه‌جانبه است و بر پایه‌های پیشگیری و درمان متمرکز شده است و ایران علاوه بر مقابله با موادمخدر، در عرصه کاهش تقاضا و در حوزه‌های درمان، بازپروری و پیشگیری گام‌های بلندی برداشته است.

موادمخدر همچنان یک چالش جهانی است

همچنین فدولف، نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) گفت: این دفتر از سال ۱۹۹۹ با دولت جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های کاهش عرضه موادمخدر و ظرفیت‌سازی در مدیریت مرزها و کنترل مرزها، کاهش تقاضای موادمخدر، کاهش آسیب و HIV، عدالت کیفری و توسعه جایگزین و معیشت پایدار با تأکید بر توجه به زنان و جوانان، همکاری تنگاتنگی دارد و برنامه جدید مشارکت کشوری ایران برای سال‌های ۲۰۲۵- ۲۰۲۱ نیز در حال نهایی شدن است.

وی افزود: ایران در یکی از مسیرهای عمده قاچاق و ترانزیت موادمخدر از منشأ افغانستان به مقصد اروپا، خاورمیانه و شمال و شرق آفریقا واقع شده است و بر اساس گزارش جهانی موادمخدر دفتر UNODC در سال ۲۰۲۰، ۹۱ درصد کشفیات جهانی تریاک و ۳۳ درصد کشفیات جهانی هروئین و مرفین توسط جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود.

فدولف بیان کرد: قاچاق موادمخدر و شبکه‌های جرائم سازمان‌یافته موادمخدر همچنان یک چالش جهانی است و جنبه‌های مختلف زندگی را از بین می‌برد و به جوامع آسیب می‌زند. در واقع همه ما از این چالش جهانی رنج می‌بریم

وی تأکید کرد: با گردهمایی و همکاری در چارچوب رژیم‌های بین‌المللی کنترل موادمخدر سازمان ملل متحد و دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) فرصت بهتری برای مقابله با چالش‌های قاچاق و مشکلات موادمخدر پیش‌رو داریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز