مومنی:
جامعه جهانی به تعهدات بینالمللی خود در مبارزه با مواد مخدر پایبند باشد
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه مبارزه جهانی با موادمخدر ناکافی است، گفت: راه نجات بشریت از بلای شوم اعتیاد به موادمخدر، پایبندی جامعه جهانی به تعهدات و کنوانسیونهای بینالمللی است که متأسفانه عکس این امر را شاهد هستیم.
به گزارش ایلنا، اسکندر مؤمنی صبح امروز در نشست تخصصی «اقدامات و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه همکاریهای بینالمللی مبارزه با موادمخدر» که با حضور مسئولان عالی رتبه کشوری و ارتباط تصویری با شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استانهای سراسر کشور و جناب آقای غریب آبادی ،سفیر و نماینده دائم ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در وین برگزار شد، گفت: در دنیا علیرغم بیش از یک قرن مبارزه که از سال ۱۹۰۹ در کنفرانسی در شانگهای چین شروع شد، باید گفت که متأسفانه شاهد افزایش روند تولید، قاچاق و مصرف موادمخدر در دنیا هستیم؛ بهگونهای که در ده سال اخیر در دنیا، مصرف و تولید موادمخدر، رشد دو برابری داشته و این نشان میدهد مبارزه جهانی با موادمخدر ناکافی بوده است.
وی افزود: همچنین در منطقه ما و در کشور افغانستان، شاهد افزایش فزاینده تولید موادمخدر سنتی و صنعتی هستیم که طی دو دهه اخیر با حضور اشغالگران در افغانستان رشد حیرتآوری داشته است و قریب به ۵۰ برابر تولید و کشت موادمخدر را در افغانستان شاهد میباشیم.
دبیرکل ستاد تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با تمام توان و ظرفیت خود، به امر مبارزه و مقابله با این پدیده شوم ادامه میدهد و علیرغم شرایط سخت فراگیری بیماری کرونا در همه جهان و علیرغم تحریمهای ظالمانه آمریکا، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۰ قریب به ۱۲۰۰ تن موادمخدر را کشف کرده است که بخش اعظم آن، مسیرش به سمت کشورهای اروپایی بود که نسبت به سال ۲۰۱۹ ، ۴۱ درصد افزایش را نشان میدهد.
مؤمنی گفت: درحالیکه این بیماری فراگیر و اپیدمی همه کشورها را دچار رکودی در امر مبارزه کرده است اما جمهوری اسلامی ایران به این دستاورد عظیم رسیده و نشان میدهد که ایران به تعهدات بینالمللی و کنوانسیونها پایبند است.
وی افزود: در سال جاری، بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان ضربه وارد شده است، همچنین در سال جاری ۹ شهید و ده ها جانباز و مجروح پشت این مبارزه عظیم جهانی قرار داشتند.
دبیرکل ستاد بیان داشت: دستاوردهای ایران تنها در حوزه مقابله با عرضه نیست؛ بلکه در حوزههای پیشگیری، درمان و توانمندسازی و کاهش آسیب نیز به توانمندیهای شگرفی رسیده است؛ اجرای طرح یاریگران زندگی که با تصویب ریاست جمهوری و تأکید خاص ایشان آغاز شده نمونهای از اقدامات با ارزش ایران در حوزه پیشگیری است.
مؤمنی با بیان اینکه رویکرد نوین در درمان و ورود داروهای جدید و سنتی از دستاوردهای بسیار بزرگ است، گفت: در سال گذشته سازمان ملل مرکز اینکاس در تهران را با کمکهایش بهعنوان مرکز منطقهای پژوهش و درمان شناخت و از سوی ایران افتتاح شد.
وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد در تهران ساماندهی شدند، گفت: معتادانی که در کوچهها و خیابانها میخوابیدند، امروزه در نظام سلامت و بهداشت کشور به مدافعین سلامت کمک میکنند و حتی یکی از این مراکز، روزی ۵۰ هزار ماسک و ۳۰۰ گان تولید میکند.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه، راه نجات بشریت از این بلای شوم را پایبندی جامعه جهانی به تعهدات و کنوانسیونهای بینالمللی در مبارزه با موادمخدر همانند ایران خواند و افزود: متأسفانه عکس این امر را شاهد هستیم.
مؤمنی گفت: در ایران به دلیل وجود باورها، آموزههای دینی، فرهنگ و تاریخ و تأکیدات رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) و پیگیریهای ریاست محترم جمهور، مبارزه با موادمخدر بهخوبی پیش رفته است.
وی در پایان گفت: کسی که یک انسان را نجات دهد همه جامعه را نجات میدهد؛ لذا با وفاق، همدلی و هم فهمی میتوان شاهد هم افزایی در اقدامات و برنامهها باشیم.