خبرگزاری کار ایران

در آیین افتتاحیه مرکز مشاوره کمیته امداد مطرح شد؛

خدمات مشاوره تبدیل به کالایی لوکس شده است

خدمات مشاوره تبدیل به کالایی لوکس شده است
کد خبر : ۱۰۴۶۲۱۶

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بیان کرد: ما در حال ورود به دوران پسا کرونا هستیم و اولین مشخصه آن حمله به سلامت روان است که باید سلامت روان را برای دوران پسا کرونا مورد توجه قرار دهیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، آئین رونمایی و افتتاحیه مراکز ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی و ایجاد شبکه نیکوکاری با حضور رئیس کمیته امداد و تنی چند از مسئولان برگزار شد. محمد حاتمی رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در این برنامه خاطرنشان کرد: ما برای اولین بار مرکز مشاوره شاهد را برای خانواده شهدا و ایثارگر در سال ۷۰ راه اندازی کردیم که برخی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها هم آن زمان جذب آن شدند. بعدها این به سازمان بهزیستی، وزارت ورزش و جوانان سرایت پیدا کرد و مراکز مشاوره بنیاد شهید در آنها راه اندازی شد. پس از آن جمعی از دوستان بنیاد شهید طرحی با عنوان راه اندازی سازمان نظام روانشناسی و مشاور را به مجلس ارسال کردند.

وی افزود: در آخر مساعدت شد و در سال ۸۲ سازمان نظام روانشناسی و مشاوره را راه اندازی کردیم و ریشه آن به همان بنیاد شهید می‌رسد‌. سپس سال ۹۱ شورای مرکزی ما خدمت رهبری رسیدند و ایشان هم گفتند که خانواده‌ها برای حل مشکلات شان به مراکز مشاوره‌ای مراجعه کنند و شما باید روانشناسان مورد تایید را انتخاب کنید.

حاتمی گفت: ما نگران خانواده‌های اقشار محروم و آسیب پذیر بودیم از این رو کنگره مشاوره خانواده پایدار را در نظر گرفتیم و این یکی از بهترین کنگره‌ها بود که در ۱۵ سال گذشته در حوزه روانشناسی برگزار شد. در همین کنگره ۱۵۰۰ روانشناس آمده بود.

وی بیان کرد: مددجویان کمیته امداد از اقشار آسیب پذیر هستند و اینجا نسبت به بهزیستی عایله مندی بیشتری دارد و خدمات بیشتری هم ارائه می‌دهد. ضمن اینکه باید توسعه فرهنگ مشاوره و خدمات روانشناسی مشاوره در زمینه پایداری خانواده مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی شکل بگیرد. لازم به ذکر است که مجوز ۳۸۰ مرکز را دادیم که در حوزه ازدواج و خانواده فعالیت خواهند کرد.

او بیان کرد: ما در حال ورود به دوران پسا کرونا هستیم و اولین مشخصه آن حمله به سلامت روان است که باید سلامت روان را برای دوران پسا کرونا مورد توجه قرار دهیم. ما با یک سونامی از آسیب‌های روانی در دوران پساکرونا مواجه خوهیم شد و از همین رو باید به آن توجه کرد. به همین خاطر مراکز ما می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند زیرا مردم اکنون نیاز به گفتگو دارند و اکثریت در قرنطینه هستند، مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل هستند و نیاز به راهنمایی و گفتگو دارند.

حاتمی اضافه کرد: ما برنامه هفتم توسعه را در پیش داریم و مساله سلامت روان باید مورد توجه جدی مسیولین قرار بگیرد‌. خصوصا از نظر اینکه اقشار کم درآمد و آسیب پذیر تمکن مالی اینکه به مراکز مشاوره مراجعه کنند ندارند و خدمات مشاوره تبدیل به کالایی لوکس شده است‌. این موضوع در برنامه ششم توسعه بود اما مورد توجه قرار نگرفت.

حجت السلام جعفری معاون فرهنگی کمیته امداد خمینی در ادامه این برنامه اظهار داشت: تلاش می‌شود خدمات مشاوره‌ای توسعه پیدا کند و طبق قواعد علمی باشد.

وی افزود: ما قریب به ۳۰۰ نفر مشاور داریم که تحصیلات مشاوره‌ای و روانشناسی دارند و اکثریت آنها خانم و جوان هستند.  برنامه‌ای که برای آینده داریم این است که تلاش می‌شود کانون‌های امداد به کلینیک  تبدیل شود. ما ۷۶۰ اداره و مدیریت امدادی در کشور داریم و تلاش می‌شود که کلینک‌ها توسعه یابند. همچنین تلاش می‌شود از خدمات نیکوکارانه مشاوران استفاده کنیم.

جعفری گفت: اگر ۴۰ هزار نفر مشاور داشته باشیم و هر کدام  یک بار در طول سال به یک مریض که نیاز به درمان و مشاوره دارند کمک کنند بار روی دوش آنها سبک‌تر خواهد شد. همچنین حدود ۸۰ هزار دانشجو و مددجو داریم که می‌توانیم مستعدین این رشته را در مراکز کلینیکی خودمان جذب کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز