خبرگزاری کار ایران

رئیس موسسه تحقیقاتی رازی در گفت‌وگو با ایلنا:

"کووپارس رازی" جزو بی‌خطرترین واکسن‌هاست/ احتمال تزریق عمومی در تابستان ۱۴۰۰

"کووپارس رازی" جزو بی‌خطرترین واکسن‌هاست/ احتمال تزریق عمومی در تابستان ۱۴۰۰
کد خبر : ۱۰۴۵۶۲۸

رئیس موسسه تحقیقاتی رازی گفت: دو فاز واکسن کووپارس رازی حدود ۴ ماه زمان نیاز دارد و اواسط اجرای فاز ۳ مشخص می‌شود که وزارت بهداشت چه زمانی اجازه‌ی استفاده عمومی آن را می‌دهد که امکان دارد، تابستان سال آینده این اتفاق می‌افتد.

«علی اسحاقی» رئیس موسسه تحقیقاتی رازی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به وضعیت عوارض تست بالینی واکسن کووپارس رازی، بیان کرد: این نوع واکسن نوترکیب از بی‌خطرترین پلت فرم‌های واکسن است و ما انتظار نداریم این نوع واکسن عوارض خاصی نشان دهد، حقیقت این است که فکر می‌کنیم جزو واکسن‌های بی‌خطر خواهد بود.

وی ادامه داد: از این واکسن در کشورهای دیگر هم ساخته شده که من نمی‌توانم نام آنها را ببرم، ولی می‌توان عوارض واکسن را توسط مطالعه‌ی مراحل ساخت همین واکسن در کشورهایی که نوترکیب تولید کردند به دست آورد که نشان خواهد داد عوارض بسیار کمی داشته است.

اسحاقی افزود: قاعدتا طبق طراحی که شده عوارض حادی دیده نشده و جزو بی‌خطر‌ترین واکسن‌هایی است که تولید شده است.

وی در رابطه با موضوع اثر کم این نوع واکسن‌ها بیان کرد: قطعا اثر این واکسن به شکلی است که ایمنی زایی ایجاد کند، در مطالعات پیش بالینی هم این اتفاق افتاده که بعد در مطالعات انسانی کار را جلو بردیم، حال امکان دارد که این واکسن عوارض جانبی کمی داشته باشد، اما به این معنی نیست که اثر بخشی کمی داشته باشد، دقت کنید که کار این واکسن ایمنی بخشی است و این کار را انجام می‌دهد.

اسحاقی ادامه داد: البته در این باره بحث‌های تخصصی بسیاری مطرح است و همه چیز به طراحی واکسن بستگی دارد که ما نتیجه خوبی از تزریق آن بر روی میمون گرفتیم چون ایمنی بسیار بالایی داشت و در مورد همه‌ی اینها باید بعد از انجام فاز دو نظر داد که چقدر اثر بخشی داشته و قضاوت الان کار درستی نیست.

وی افزود: دو فاز این واکسن به حدود ۴ ماه زمان نیاز دارد و بعد از آن فونداسیون نهایی که دیگر دوز واکسن مشخص است و می‌توان گفت که چه اندازه تولید انبوه خواهیم داشت.

اسحاقی در پایان گفت: تقریبا اواسط فاز ۳ مشخص می‌شود که وزارت بهداشت چه زمانی اجازه‌ی استفاده عمومی واکسن را می‌دهد که قاعدتا امکان دارد تابستان این اتفاق می‌افتد.

اولین داوطلبان تست بالینی واکسن کووپارس رازی:

به تکنولوژی ساخت واکسن در کشور ایمان داشتم

تزریق واکسن رازی کووپارس، یک‌شنبه (۱۰ اسفند ماه) روی دو داوطلب انجام شد.«سعید رهبری» جوان ۳۶ ساله که اولین تست بالینی واکسن رازی روی آن انجام شده، در این باره به خبرنگار گفت: یکی از دوستانم برای ثبت نام، سایت مربوطه را به من معرفی کرد و همان لحظه تصمیم گرفتم که خودم را معرفی کنم و ثبت نام کردم، بعد از آن یک سری آزمایش‌ها را انجام دادم که گفتند تست واکسن را انجام دهم تا روز قبل از انجام تست که به من اطلاع دادند و به طور کلی همه‌ی اینها یک ماه زمان برد.

وی با اشاره به احتمال ایجاد عوارض بعد از انجام تست، ادامه داد: هدفم از تست واکسن کاملا انسان دوستانه بود، برای همین وقتی آدم کاری را برای خدا انجام می‌دهد دیگر فکر چیزهای دیگر را نمی‌کند، این باعث افتخار من است که واکسن ایرانی و یک تولید داخلی را تست کردم و کاملا به تکنولوژی ساخت واکسن در کشور ایمان داشتم.

این داوطلب بیان کرد: به عوارض واکسن فکر کردم ولی دیگر خودم را به خدا سپردم، قبل انجام تست به اینها فکر کردم ولی با دلم کنار آمدم.

پدر و مادرم هر دو پزشک هستند

«امیرحسین امانپور» جوان ۲۳ ساله، دومین داوطلب تزریق تست انسانی واکسن کووپارس رازی به خبرنگار ایلنا گفت: به نظر من برخلاف خیلی موارد که مردم به تولید داخل اعتمادی ندارند، حقیقتا ساخت واکسن در کشور ما سابقه‌ی دور و درازی دارد.

وی ادامه داد: ایده‌ی من این است اگر امکانش را داشتم، زمان و جان خودم را برای زندگی بهتر آدم‌های دیگر فدا کنم و برای همین به احتمال عوارض این واکسن هم فکر کردم اما خیلی این احتمال را در نظر نگرفتم و به نظرم می‌آمد عوارضی نداشته باشد یا عوارض محدودی باشد که با کمک پزشک برطرف می‌شود.

این داوطلب خاطرنشان کرد: پدر و مادرم هر دو پزشک هستند و حتی مادرم مدتی در موسسه رازی کار می‌کرد، وقتی از تصمیمم برای آنها گفتم، خیلی استقبال کردند و خوشحال شدند، اما حقیقتا خیلی از اطرافیانم می‌گفتند صبر کن تا مراحل اولیه بگذرد و بعد با عموم مردم جامعه برای تزریق واکسن اقدام کن، ولی من دلم می‌خواست کار باارزشی کرده باشم چون شاید این تنها فرصتی در عمرم باشد که بتوانم فداکاری کنم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز