رئیسی:
آزمایشگاهها باید زیر نظر یک مدیریت واحد کار کنند
معاون وزیر بهداشت گفت: کشوری که در حال ساخت واکسن کروناست، به علت تحریمها به تکنولوژی دسترسی ندارد و این یک موضوع عجیب است که نیاز به رسیدگی دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «علیرضا رئیسی» معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی کرونا در مراسم آیین پویش رفع سلامت و افتتاح پروژه ICERP و تجهیزات خریداری شده از محل تسهیلات بانک جهانی ضمن تشکر از بخشهای مختلفی که در ایام شیوع کرونا همراه وزارت بهداشت بودند، بیان کرد: ویروس دارای جهشها و تغییرات ژنتیکی شده که بنابراین ما نیاز داریم سریعتر ردیابی انجام دهیم تا بدانیم که این تغییرات ویروس از چه چیزی است چون این موضوع روی ساخت ویروس موثر است.
وی ادامه داد: باید به این نکته توجه کنیم، کشوری که در حال ساخت واکسن کروناست، به علت تحریمها به تکنولوژی دسترسی ندارد و این یک موضوع عجیب است که نیاز به رسیدگی دارد، به محض اینکه بحث کووید ۱۹ مطرح شد، وزیر بهداشت کمیتهای برای آزمایشگاهها تشکیل داد که شامل انستیتو پاستور و آزمایشگاه مرجع سلامت و مدیریت شبکه و آزمایشگاه غذا و دارو و هیات امنای ارزی بود.
رئیسی افزود: زمانی که کرونا در کشور مطرح شد، تحت تاثیر مشکلاتی که به علت تحریمها داشتیم، با ظرفیت ۱۰ تست در روز در انستیتو پاستور و بر اساس تجربهای که برای تشخیص سارس داشتیم، کار را آغاز کردیم.
وی گفت: بعد از آن دانشمندان داخلی در انستیتو پاستور، تستها را اختصاصیتر کردند و به مرور ظرفیت تست به ۵۰ مورد رسید و سپس آزمایشگاه دانشکده بهداشت نیز اضافه شد.
معاون وزیر افزود: در تاریخ ۱۹ فوریه تعداد تستها به ۲۰۰ مورد رسید و پس از آن توانستیم کیتهای مختلفی فراهم کنیم و به ۲ تا ۳ هزار تست در ۱۵ ماه رسیدیم که در حال حاضر ۳۶۳ آزمایشگاه برای کرونا در کشور داریم که ۲۲۱ مورد در بخش خصوصی و ۱۰۹ مورد مربوط به وزارت بهداشت و ۳۳ مورد در سایر بخشهای دولتی است، اما توسعه مراکز آزمایشگاهی فقط کافی نیست و نیاز است که همه آزمایشگاهها زیر نظر یک مدیریت واحد کار کنند.
رئیسی بیان کرد: در نتیجه یکی از اهداف ما این بود که مدیریت همه آزمایشگاهها را تقویت کنیم، زیرا همه آزمایشگاهها برای تبادل دادهها باید با یکدیگر کار کنند.