امضای تفاهمنامه جدید همکاری ستاد مبارزه با موادمخدر و سازمان زندانها
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر و رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با هدف گسترش همکاریها و افزایش ظرفیت نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر تفاهمنامه همکاری جدید امضا کردند.
به گزارش ایلنا، اسکندر مؤمنی صبح امروز در آیین امضای این تفاهمنامهی دو ساله که در محل سازمان زندانهای کشور برگزار شد، گفت: این توافق جدید در زمرهی آن دسته از توافقاتی است که نتیجه آن را در صحنه و میدان شاهد خواهیم بود؛ پس بیتردید نتایج تصمیمات این تفاهمنامه در محلههایی که دارای معتادان متجاهر هستند، دیده خواهد شد تا با ساماندهی آنان، مردم آن محلات به ثبات امنیت و آرامش برسند.
وی افزود: در قوانین کشور در حوزه مبارزه با موادمخدر و ماده ۱۵ آن قانون آمده است که هر کس دچار اعتیاد شد، باید خود را درمان کند و تا مادامی که تحت درمان است و گواهی درمان از مراکز درمانی معتبر دارد، از تعقیب معاف است؛ اما اگر معتادی برای درمان اقدام نکرد و در جامعه تجاهر به اعتیاد نمود، مشمول ماده ۱۶ آن قانون میشود و به مراکز دولتی درمان اعتیاد منتقل میشود.
دبیرکل ستاد با بیان اینکه در حوزه معتادان متجاهر، نگاه انسان دوستانهای وجود دارد، گفت: درست است آنان مجرم هستند و اسباب اعتیاد خودشان را فراهم کردهاند اما روا نیست در کوچه، خیابان و پارکها بخوابند؛ نگاه انسانی، اسلامی، انقلابی و قوانین کشورمان ایجاد میکند که آنان به مراکزی بروند که علاوه بر نگهداری و درمان، توانمند شوند تا دوباره به زندگی سالم و جامعه برگردند.
۸۰ درصد معتادان متجاهر ساماندهی شدند
مؤمنی یادآور شد: علاوه بر ظرفیتهای موجود در گذشته، از اواخر سال ۱۳۹۷ سه اقدام در راستای انعقاد تفاهمنامههای ستاد با سپاه و بسیج برای ایجاد ظرفیت هشت هزار نفر، نیروی انتظامی برای ایجاد ظرفیت دو هزار نفر و سازمان زندانها برای ایجاد هشت هزار نفر ظرفیت در فشافویه تهران و توانمندسازی آنان انجام شد که همگی موفق بودند.
وی افزود: با همکاری این دستگاهها، ۸۰ درصد معتادان متجاهر ساماندهی شدند و در تلاشیم علاوه بر تمدید نگهداری هشت هزار ظرفیت نگهداری و درمان معتادان متجاهر، در ۴ استان کشور از جمله کرمان برای دو هزار نفر، اهواز برای دو هزار نفر، خراسان رضوی برای یک هزار و پانصد نفر و سیستان و بلوچستان برای یک هزار نفر، مجموعاً ۶۵۰۰ ظرفیت جدید ایجاد کنیم که در کل ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر ظرفیت جدید خواهد شد.
مؤمنی بیان داشت: در گذشته با کمبود ظرفیت نگهداری معتادان مواجه بودیم اما طی مدت دو سال اخیر و همکاری بسیار خوب دستگاههای دیگر و همچنین با اجرای این تفاهمنامه، نزدیک به ۹۰ درصد موضوع کمبود ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در جامعه رفع خواهد شد.
تولید روزانه ۵۰ هزار ماسک در یکی از مراکز نگهداری و درمان معتادان متجاهر
دبیرکل ستاد گفت: یکی از نکات مهم در همکاری مشترک ستاد با سازمان زندانها در اردوگاه فشافویه نگهداری و درمان همراه با کار است و معتادان در آن اردوگاهها در عین اینکه نگهداری و درمان میشوند هر کدام در یک شغلی مهارت کسب میکنند و تولید و فروش محصولات خود را دارند. این مهارتآموزی باعث میشود که بعد از طی دوره درمان خود در جامعه دارای شغل و مهارت باشند و روی پای خود بایستند.
مؤمنی بیان کرد: امروزه در یکی از مراکز نگهداری و درمان معتادان متجاهر، روزانه ۵۰ هزار ماسک و ۳۰۰ گان تولید و در بیمارستانها و بازار توزیع میشود که به اقتصاد کشور کمک میکند.
وی در پایان گفت: بر اساس قانون، این امر وظیفه مستقیم سازمان زندانها نیست و ملزم به انجام این کار نمی باشد اما نگاه جهادی، حل مسئله، تعامل بین بخشی و انگیزه بالای مجموعه سازمان زندانها موجب انعقاد این تفاهمنامه جدید شد که باعث تقدیر است.