آسیبهای عدم حضور دانشآموزان در مدرسه از دیدگاه معاونت متوسطه
معاونت متوسطه از کاهش اثربخشی آموزشها در عدم ارتباط با همسالان در فرآیند یاددهی–یادگیری خبر داده و آن را بهعنوان یکی از جدیترین آسیبهایعدم حضور دانش آموزان در مدرسه دانست.
به گزارش ایلنا، معاونت متوسطه در خصوص آسیبهای وارده به دانش آموزان در ابعاد مختلف آموزشوپرورش ناشی ازعدم حضور دانش آموزان در مدارس، اعلام کرد: آموزش غیرحضوری برای دانش آموزان موجب شده برخی از آنها از فضای تلاش برای یادگیری بهخصوص آموزشمهارتهای اجتماعی محروم شوند. همچنین رفع اشکال در فضای مجازی نمیتواند همانند شرایط حضوری پاسخگوی رفع مشکلات و اشکالات دانش آموزان باشد. شرایط روانشاختی در پاسخگویی در شرایط حضور با درک موقعیت یادگیری و رفع اشکالات کاملاً با شرایط غیرحضوری و در فضای مجازی متفاوت است و دانش آموزان را با مشکلات و چالشهای جدی درسی مواجه میکند.
در گزارش این معاونت آمده است: عدم تجربه چنین شرایطی با توجه به مهیا نبودن زیرساختهای فضاهای مجازی وعدم امکان سطح دسترسی همه دانش آموزان مشکلاتی را برای همه کادر آموزش، معلمان، دانش آموزان و اولیا ایجاد کرده است. همچنینعدم وجود فرهنگ استفاده صحیح در شرایط و سنین نوجوانی برای استفاده از وسایل و تکنولوژیهای جدید، بسیار دشوار و آسیبزا است.
بر اساس این گزارش، عدم آموزش بهصورت چهره به چهره در شرایط حقیقی باعث کاهش شرایط تربیتی و تمام ساحتی خواهد شد و نقش مدارس را کمرنگ خواهد کرد وعدم ارتباط با همسالان در فرآیند یاددهی–یادگیری موجب کاهش اثربخشی آموزشها میشود.
این معاونت در خصوص آموزشهای مهارتی در فضای مجازی اعلام کرد: عدم امکان فرآیند آموزشهای مهارتی در فضای مجازی که باید بهصورت حضوری انجام شود، موجب افت کیفیت این آموزشها به دلیلعدم تکامل فعالیتهای کارگاهی میشود که درنهایت منجر به دست ورزی این آموزشها با رویکرد تمام ساحتی نخواهد شد.
این معاونت فرصتهای ایجادشده در آموزش مجازی را اینگونه اعلام کرد: افزایش خوداتکایی و باور به تواناییهای فردی دانش آموزان - توسعه برنامهریزی و ابداع راهکارهای آموزشی شخصی دانش آموزان برای خود و انتقال تجارب به همسالان توسط شبکههای مجازی - استفاده از فنّاوریهای بهروز (سختافزاری و نرمافزاری) و افزایش راندمان بهرهوری- بهینهسازی فعالیتهای عملکردی دانش آموزان برای رفع نیازهای علمی آموزشی - به دور ماندن از آسیبهای اجتماعی که در شرایط حضوری امکان برخورد با آنها وجود داشت و افزایش رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و ایجاد فرهنگ پاکیزگی در ابعاد مختلف از فرصتهای آموزش مجازی است.