خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

علت ممنوعیت مقطعی فعالیت دستفروشان در پارکینگ پروانه باید روشن شود/ پیش بینی تحقق ۸۰ درصدی بودجه شهرداری بر پایه "فروش اموال" است

علت ممنوعیت مقطعی فعالیت دستفروشان در پارکینگ پروانه باید روشن شود/ پیش بینی تحقق ۸۰ درصدی بودجه شهرداری بر پایه "فروش اموال" است
کد خبر : ۱۰۳۷۴۳۷

سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در واکنش به اظهارات معاون شهردار مبنی بر اینکه دستفروشان پارکینگ پروانه مجددا می توانند در آن حل فعالیت داشته باشند، گفت: اگر اینطور گفتند، شورای شهر باید ورود کند و ببیند که چرا این بخش از شهروندان را در یک مقطع زمانی از حق خود محروم کردیم. اگر آن مکان ناایمن بود و دستفروشان را به صورت موقت خارج کردند، باید حتما ایمن‌سازی انجام شود و مجددا به آن فضا برگردند واگر ناایمن نبود و این ممانعت ایجاد شد، باید شهرداری منطقه و معاونت شهرسازی در این زمینه پاسخگو باشند.

"حجت نظری" عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره انتقادات اعضای شورای شهر به بی‌جواب ماندن تذکراتشان از سوی شهرداری تهران گفت: متاسفانه شورا با توجه به اینکه ابزار لازم برای دریافت پاسخ از شهرداری را در اختیار ندارد، در بسیاری از مواقع تذکرهایی که می‌دهد یا بدون پاسخ می‌مانند و یا در بسیاری از مواقع پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نمی‌کند.

او ادامه داد: عملا شوار نیز ابزاری ندارد که بتواند در این حوزه به شهرداری فشار وارد کند، چرا که کل اختیار شورا مربوط به سه اقدام است که آن نیز نسبت به شخص شهردار است.

نظری با اشاره به اختیارات شورا در این زمینه گفت: طبق ماده ۸۰ قانون شوراها، در مرحله اول تذکر، مرحله دوم طرح سوال و مرحله سوم استیضاح شخص شهردار در اختیارات شورا است که ممکن است در شهرهای کوچک شدنی باشد، اما شهر هرچه بزرگتر می‌شود تحقق این فرایند دشوارتر می‌شود.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: می‌توانیم به شهردار تهران تذکر دهیم اما شهردار کلانشهر آنقدر مشغله کاری دارد که نمی‌شود به دلیل کم کاری و یا ناکارآمدی شخص شهردار را آنگونه که در شهرهای کوچک برخورد می‌شود استیضاح کرد، لذا از مجلس شورای اسلامی به ویژه مجلس فعلی که افراد دارای سابقه فعالیت در مدیریت‌ شهری هستند، انتظار می‌رود که با اصلاح قانون شوراها بین شهرها سطح‌بندی ایجاد کنند و به تناسب جمعیت شهرهای مختلف نوع ارتباط بین شورا و شهردار را سطح‌بندی و پیش بینی کنند.

او با بیان اینکه باید امکانی فراهم شود تا شورای شهر بتواند از مدیران زیر رده شهردار نیز پاسخ بگیرد و از آن‌ها طرح سوال داشته باشد، گفت: در شهری مانند تهران شورا باید در عین اینکه به شهردار رای می‌دهد و دربرابر نظر مردم از شهرداری پاسخ می‌خواهد، باید بتواند برای مدیران شهرداری نیز رای اعتماد بگیرد و از آن‌ها پاسخ بخواهد و بتواند معاون شهردار و مدیران و شهرداران مناطق را نیز استیضاح کند واگر این اتفاق رخ دهد وضعیت پاسخگویی به تذکرات شورای شهر متفاوت خواهد شد.

او در پاسخ به این سوال که طرح ضمانت اجرائی مصوبات شورای شهر به کجا رسید، گفت: این طرح دوماه است که در کمیسیون حقوقی در حال بررسی است و قرار است که برای بررسی به صحن بیاید.

او در واکنش به اظهارات معاون شهردار مبنی بر اینکه دستفروشان جمعه بازار پروانه، مجددا می‌توانند در روزهای جمعه در پارکینگ پروانه حضور یابند، گفت: علت اینکه دستفروشان پاساژ پروانه به اراضی عباس آباد جابجا شدند، ناایمن بودن پاساژ پروانه و احتمال ریزش بود که شهرداری منطقه تاکید کرد باید به صورت موقت از آن فضا خارج ودر فضای دیگری مستقر شوند تا مالک نسبت به مقاوم‌سازی پارکینگ اقدام کند.

نظری ادامه داد: از جزئیات نظر معاون شهردار اطلاع ندارم اما اگر گفتند که می‌شود از آن فضا استفاده کرد باید شورای شهر ورود کند و ببیند که چرا این بخش از شهروندان را در مقطع زمانی از حق خود محروم کردیم. اگر آن مکان ناایمن بود و دستفروشان را به صورت موقت خارج کردند، باید حتما ایمن‌سازی انجام شود و مجددا به آن فضا برگردند واگر ناایمن نبود و این ممانعت ایجاد شد باید شهرداری منطقه و معاونت شهرسازی در این زمینه پاسخگو باشد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران تاکید کرد: کسانی که در روزهای جمعه از این فضا استفاده می‌کردند و چه مخاطبان آن‌ها دوست دارند که در این فضا حضور داشته باشند و بهترین اتفاق این است که مقاوم‌سازی توسط مالک پارکینگ صورت گیرد و دستفروشان به این فضا بر گردند.

نظری درخصوص حمایت شهرداری از جشنواره فیلم فجر با وجود مخالفت شورای شهر و به رغم بیان مواضع کمیسیون فرهنگی و اجتماعی گفت: کمک شهرداری تهران به جشنواره فیلم فجر را در صحن شورا تذکر دادم و موضع کمیسیون فرهنگی و اجتماعی را به عنوان سخنگوی کمیسیون مطرح کردم.

او ادامه داد: سال گذشته نیز با کمک به جشنواره فیلم فجر مخالف بودیم اما شهرداری این کمک را انجام دادو امسال نیز مصرانه پیگیر بود تا بتواند به این جشنواره کمک مالی کند. البته بهانه‌هایی نیز آورده می‌شود و معتقدیم صرفا توجیهی برای انجام این کار است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه اولویت باید پروژه‌های شهری باشد، ادامه داد: در شرایطی که در سال جاری تحقق درآمدها در حدود ۶۳ درصد پیش بینی‌ شده است، اصلا منطقی نیست که پروژه‌های شهری را در اولویت بعدی قرار دهیم و بخواهیم به جشنواره فجر کمک کنیم. این پروژه‌ها مصوبات شورا است که در قالب کدپروژه‌ها و ردیف‌ها به تصویب شورای شهر رسیده و متاسفانه شهرداری اهتمام لازم را برای اجرای آن‌ها ندارد و تلاش می‌کند از هر محلی که در بودجه مصوب شورا نیز پیش بینی نشده، برای جشنواره فیلم فجر تامین اعتبار کند.

او تاکید کرد که کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با این اقدام مخالف است، افزود: با وجود اینکه در سال گذشته نیز مخالفت خود را ابراز کردیم این کمک صورت گرفت واگر امسال نیز شهرداری همچنان پیگیر انجام این کمک باشد، مواجه ما نسبت به سال گذشته متفاوت خواهد بود و اقدامات جدی‌تری برای پاسخ گرفتن از شهرداری انجام می‌دهیم. حتی اگر لازم باشد طرح سوال کمیسیونی را دنبال خواهیم کرد.

نظری گفت: ۸۰ درصد از بودجه‌ای که شهرداری پیش بینی می‌کند که احتمالا محقق شود با وجود فروش اموال است و تحقق درآمدی نداریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز