شورای شهر نباید اختیارات خود را به شهرداری واگذار کند
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، تشکیل کمیته برای ساماندهی مشارکتهای اجتماعی در محلات را گامی در راستای تضعیف نهاد شورایاریها و واگذاری بخشی از اختیارات شورای شهر به شهرداری دانست.
به گزارش ایلنا، محمد سالاری در جریان بررسی لایحه «اصلاحیه تبصره یکم مصوبه ساماندهی مشارکتهای اجتماعی در محلات» گفت: به نظر من این لایحه در راستای واگذاری بخشی از اختیارات نهاد شورای شهر و شورایاریها به شهرداری است و جایگاه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر را تضعیف خواهد کرد.
وی تصریح کرد: در سال ۸۶، شهردار وقت تهران با این رویکرد که ما نیاز به تدوین مجموعهای از دستورالعملها برای ساماندهی مشارکتهای اجتماعی، سراهای محلات و شورایاریها داریم، از شورای شهر خواست تا شورایی تحت عنوان شورای بازنگری و اصلاح و هماهنگی نظامات برنامه ریزی و اجرای شهرداری تهران را تصویب کند و شورای شهر وقت، با تصویب آن، اختیارات شورای شهر را به شورای نظامات واگذار کرد و بعد از آن مصوبه، شهرداری، نهاد شورایاریها را از مسیر اصلی خود منحرف کرد.
سالاری ادامه داد: این اقدام موجب بوجود آمدن مسائل و مشکلات زیادی در نهاد شورایاریها شد که ما در چهارمین دوره انتخابات شورایاریها در هیات نظارت با آن مواجه بودیم. نهایتا ما اعضای اصلاح طلب و همچنین اعضای اصولگرا در شورای چهارم به این نتیجه رسیدیم که تشکیل شورای نظامات یک اشتباه استراتژیک بوده و اساسا موضوع ساماندهی مشارکتهای مردمی از اختیارات شورای شهر است و به همین دلیل شورای شهر ستاد هماهنگی شورای شهر را ایجاد کرده است و ۷ نفر از اعضای شورای شهر را برای حضور در این ستاد انتخاب کرده و فعالیت ستاد هماهنگی شورایاریها رسمی بوده و ۵ دوره انتخابات شورایاری را برگزار کرده است.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ستاد هماهنگی شورایاری ها، مسئول سیاستگذاری و ساماندهی نهاد شورایاریها به نمایندگی از شورای شهر است، اظهار داشت: شورای شهر، تمام اختیارات را به ستاد هماهنگیها واگذار نکرده است و این ستاد باید برای برخی اقدامات از شورای شهر مجوز بگیرد.
وی ضمن اعلام مخالفت با تشکیل کمیته برای ساماندهی مشارکتهای اجتماعی در محلات، این موضوع را یک اشتباه استراتژیک دانست.
سالاری با اشاره به اختیارات واگذار شده در این لایحه گفت: یکی از اختیارات واگذار شده به شورای مذکور، تعیین سیاست ها، راهبردها و ماموریتهای مرتبط با ساماندهی مشارکتهای اجتماعی در محلات است و این یعنی واگذاری کل اختیارات شورای شهر به کمیتهای که رییس آن شهردار تهران و دبیر آن معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار است، این در حالیست که سیاستگذاری و راهبری و نظارت از وظایف اصلی شورای شهر بوده و شهرداری مجری است.
وی ادامه داد: تعیین خط و مشی برای تعامل موثر و هماهنگی تمامی بخشهای شهرداری در پیشبرد اهداف ماموریتهای حوزه ساماندهی مشارکتهای اجتماعی، اختیار دیگری است که واگذار میشود. تعیین خط و مشی و تعیین چارچوب جهت تدوین برنامه توسعه محلات نیز اختیار دیگری است، در حالیکه که اکنون برنامه توسعه محلات، توسط معاونت برنامه ریزی شهرداری و همکاری سازمان نوسازی و معاونت شهرسازی و معماری شهرداری و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر اجرا شده و منجر به پروژههای توسعه محلهای و تبدیل به یک برند برای مدیریت شهری شده است و اکنون میخواهند به یک کمیته واگذار کنند.
سالاری، اصلاح و تصویب دستورالعمل ساماندهی مشارکتهای اجتماعی در محلات شهر تهران که به امضا شهردار تهران جهت ابلاغ خواهد رسید را نیز اختیار دیگری عنوان کرد که واگذار میشود و گفت: من تقاضا دارم کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا، این موضوع را پس بگیرد، چراکه ما نباید با چنین تصمیمی مجموعه گستردهای از اختیارات شورای شهر در حوزه سیاستگذاری و راهبری و نظارت به کمیتهای بدهیم که همه شمول هم نیست.
رییس کمیسیون شهرساز ومعماری شورای شهر تهران ضمن اعتراض به سکوت ستاد هماهنگی شورایاریها در برابر این تصمیم گفت: اعضای ستاد هماهنگی شورایاری ها، نمایندگان شورای شهر هستند و نباید در قبال چنین موضوعی سکوت میکردند، چراکه این تصمیم گامی دیگر در راستای تضعیف نهاد شورایاریها و واگذاری بخشی از اختیارات به شهرداری است.