معاون وزیر بهداشت:
۱۴۵ پرونده شهدای سلامت به تایید ستاد ملی مقابله با کرونا رسیده است
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۲۵۲ پرونده برای جان باختگان نظام سلامت در مبارزه با کرونا تشکیل شد که ۱۴۵ پرونده کامل شده و به تایید ستاد ملی مقابله با کرونا رسیده است که بیشترین مورد پزشکان عمومی و متخصص بودهاند و رتبه دوم شهدای خدمت مربوط به مشاغل عمومی و سپس پرستاران در رتبه سوم شهدا قرار دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید کامل تقوی نژاد، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت در نشست خبری روز یک شنبه، بیان کرد: در کنار مدیریت بهینه مبارزه با کووید ۱۹ اقدامات وزارت بهداشت در زمینه توسعه زیرساختها متوقف نشده و با رشد قابل توجهی ادامه پیدا کرد که بخش عمده تلاشهای موفق نظام سلامت مرهون ایجاد زیرساختها است.
وی ادامه داد: سال ۹۲ تعداد ۹۶ هزار تخت بیمارستانی داشتیم که از ۹۲ تا ۹۸ تعداد ۲۸ هزار تخت به این تعداد افزوده شد و در سال ۹۹ حدود ۳۵۶۲ تخت بیمارستانی اضافه شده است.
تقوی نژاد گفت: در حال حاضر در بخش دولتی ۳۰ درصد از ظرفیت فیزیکی تختهای بیمارستانی مربوط به دولت تدبیر و امید است و حدود ۱۵ هزار تخت نیز در دست احداث داریم که اگر اعتبارات کافی اختصاص پیدا کند، مجموع تختهای ساخته شده در این دولت به ۴۶ هزار تخت بالغ میشود.
وی بیان کرد: با افزایش زیرساختها نسبت تخت از ۱.۶ تخت به ازای هزار نفر به ۲.۰۳ رسیده که رشد قابل توجهی است و در سال ۹۹ توسعه تختهای ویژه بیمارستانی نیز اتفاق افتاد و قبل از سال ۹۲ در جمع ۴۰۹۶ تخت داشتیم، همچنین در سال ۹۹ تعداد ۲۱۶۱ تخت ویژه بیمارستانی نیز اضافه کردیم و در سال ۹۹ معادل ۲۵ درصد تختهای آی سی یو کشور را احداث کردیم.
تقوی نژاد گفت: یکی از فاکتورهای بسیار اساسی در بهبود بیماران کرونا ظرفیت اکسیژن ساز است و افزایش ظرفیت اکسیژن ساز در سال ۹۹ حدود ۳۳۰ درصد رشد کرده است.
وی ادامه داد: اگر حدود ۳۲۶ هزار لیتر بر دقیقه ظرفیت داریم، حدود ۹۲ هزار لیتر بر دقیقه را در سال ۹۹ ایجاد کردیم و ۶ هزار لیتر بر دقیقه نیز امکان افزایش وجود دارد که اضافه خواهد شد و مجموع کل ظرفیت اکسیژن ساز به ۳۲۶ هزار لیتر بر دقیقه رسیده است که در سال ۹۲ همزمان ۲۰ هزار بیمار را میتوانستیم، اکسیژن برسانیم و در آذر امسال به ۶۵ هزار بیمار افزایش پیدا کرده است که رشد قابل توجهی محسوب میشود.
تقوی نژاد افزود: مجموع حقوق و مزایای همکاران ما نسبت به سال ۹۷ بالغ بر ۱۳۰ درصد رشد پیدا کرده است و نکته مهم ایجاد عدالت در میان گروههای مختلف همکاران است که هم پای رشد حقوق و مزایای همکاران رسمی و پیمانی تلاش شد، قراردادهای شرکتی و غیره نیز افزایش پیدا کند و اکنون میزان حقوق همکاران ما که به صورت غیررسمی همکاری میکنند بین ۷۰ تا ۸۰ درصد حقوق همکاران رسمی است و همچنین تاکنون ۲۵۲ پرونده برای جان باختگان نظام سلامت در مبارزه با کرونا تشکیل شد که ۱۴۵ پرونده کامل شده و به تایید ستاد ملی مقابله با کرونا رسیده است.
وی گفت: وزیر بهداشت، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس سازمان اداری و استخدامی و رییس بنیاد شهید در کمیته مربوطه حضور دارند و بر اساس آیین نامه، شهدا توسط این کمیته تعیین مصداق میشوند که بیشترین افرادی که تاکنون به عنوان شهدای خدمت نام میبریم کسانی هستند که مطابق تبصره انتخاب شدهاند و بیشترین مورد پزشکان عمومی و متخصص بودهاند و رتبه دوم شهدای خدمت مربوط به مشاغل عمومی و سپس پرستاران در رتبه سوم شهدا قرار دارند.
وی افزود: در ابتدای سال ۹۸ مطالبات کادر درمان به طور متوسط ۱۶ ماه بود و در برخی شهرستانها مشاهده شده که همکاران ما ۲۴ ماه مطالبات را دریافت نکرده بودند و با پیگیریهای انجام شده در اکثر دانشگاههای علوم پزشکی اکنون مطالبات پرداخت شده و به طور متوسط میزان مطالبات به چهار ماه رسیده است.
تقوی نژاد گفت: بیش از ۱۵ ماه از سازمان تامین اجتماعی طلب داشتیم که صورت وضعیت مربوط به ماههای آبان و برخی دانشگاهها در آذر نیز پرداخت شده است و تامین اجتماعی توانست هم پای سایر بخشها نسبت به پرداخت مطالبات اقدام کند که بودجه سال ۱۴۰۰ در مجموع ۵۷ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است و بیشترین رشد مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی بود که حدود ۷۳ درصد نسبت به سال ۹۹ رشد داشته است و در سال ۹۹ در مجموع ۶۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان دانشگاهها بودجه داشتند.
تقوی نژاد گفت: ما از سال ۹۸ تا ۹۹ موفق شدیم ۵۲ هزار مجوز استخدامی دریافت کنیم و همچنین از سال ۹۲ تا ۹۶ سالی هفت هزار نفر به مجموعه همکاران ما اضافه شده و در دو سال گذشته سالی ۲۶ هزار نفر اضافه شده است و در ۲۴ بهمن آزمون استخدامی برگزار میشود که برای ۳۹ هزار پست خواهد بود و از هر پنج نفر، یک نفر استخدام میشود که حدود ۱۵ هزار نفر پرستار هستند که در این زمینه ۷۳ هزار نفر داوطلب داشتیم.
وی ادامه داد: تعداد ۵۶۰۰ نفر برای مشاغل بهداشتی استخدام میشوند و برای فوریتهای پزشکی ۵۲۰۰ نفر استخدام خواهند شد و نسبت پرستار به تخت در سال ۹۲ حدود ۰.۹ بوده و با استخدامهایی که انجام میشود به ۱.۱ افزایش پیدا میکند و همچنین به ازای هر ماه خدمت، دو امتیاز برای کسانی که در این مدت مبارزه با کرونا با ما همکاری کردند، اضافه میشود.
او افزود: برای واکسیناسیون در دو مرحله اقدام شده است که یک مرحله درباره اعتبار کوواکس بوده که حدود ۲۲۵ میلیارد تومان صورت حساب صادر و پرداخت شده است و اعتباراتی برای واردات واکسن از روسیه نیز حدود ۱۰۰ میلیارد تومان در اختیار هیات امنای ارزی قرار گرفته و تاکنون حدود ۳۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای واکسن داده شده است.
تقوینژاد ادامه داد: البته با سازمان برنامه و بودجه تفاهم شده که از محل اعتبارات یک میلیارد یورو که حدود ۷۰۰ میلیون یورو آن اختصاص یافته و ۳۰۰ میلیون مطالبه داریم، بقیه اعتبارات مورد نیاز واکسن نیز تامین شود و هیچ نگرانی در مورد ارز و ریال مورد نیاز واکسن کرونا وجود ندارد.
وی در مورد استخدامهای وزارت بهداشت گفت: برای ۵۲ هزار نفری که مجوز استخدام دریافت شده، حدود ۲۱ هزار نفر آنها پرستار هستند که طی مراحل مختلف به کار گرفته میشوند و با توجه به قول وزیر بهداشت ۴۰ درصد استخدامیها از بخش پرستاری خواهد بود و در مورد حوزه بهداشت نیز آن ۵۷۰۰ نفر فقط مربوط به بخش بهداشتی خواهد بود و از ۳۹ هزار نفری که در این هفته آزمون میدهند، نزدیک به ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر در بخش بهداشت استخدام خواهند شد.