خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

"جدایی از گروه همسالان" و "ارتباط نامناسبِ والدین" از دلایل احتمالی خودکشی زیر ۱۸ ساله‌ها/ افزایش برقراری تماس با اورژانس اجتماعی/ شناسایی فردِ کودک‌آزار از روی لهجه

"جدایی از گروه همسالان" و "ارتباط نامناسبِ والدین" از دلایل احتمالی خودکشی زیر ۱۸ ساله‌ها/ افزایش برقراری تماس با اورژانس اجتماعی/ شناسایی فردِ کودک‌آزار از روی لهجه
کد خبر : ۱۰۳۱۳۴۲

مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اعلام افزایش برقراری تماس با اورژانس اجتماعی "جدایی از گروه همسالان" و "ارتباط نامناسبِ والدین" را از دلایل احتمالی خودکشی زیر ۱۸ ساله‌ها عنوان کرد.

«محمود علیگو» مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به خودکشی افراد زیر ۱۸ سال در سال جاری در کشور گفت: آمار مربوط به خودکشی در دست سازمان پزشکی قانونی است. کار ما در اورژانس اجتماعی نیز مداخلات حین خودکشی است، یعنی تلاش می‌کنیم افرادی که قصد خودکشی دارندرا منصرف کنیم یا به افرادی که فکر خودکشی دارند، مشاوره ارائه کرده تا از خودکشی آنها جلوگیری کنیم. 

وی ادامه داد: متاسفانه در سال جاری خودکشی افراد زیر ۱۸ سال افزایش داشته است. یکی از گذاره‌هایی که ما احتمال می‌دهیم، باعث خودکشی در کودکان زیر ۱۸ سال باشد، علت جدایی از گروه همسالان است که احتمالا در این خصوص تاثیرگذار باشد، البته تاکید می‌کنم که در این خصوص هنوز قطعیتی وجود ندارد. 

جدایی از گروه همسالان می‌تواند از دلایل خودکشی زیر ۱۸ ساله‌ها باشد

مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: با توجه به ایام کرونا کودکان از دوستان خود جدا شده‌اند. همچنین فشارهای تحصیلی در این مدت با توجه به آموزش مجازی می‌تواند در این موضوع موثر باشد، گرچه در حال تحصیل به صورت مجازی است، اما درس و فشارهای ناشی از آن کمتر نشده است. سومین مسئله‌ای که در دوره نوجوانی و کودکان کمتر از ۱۸ سال اتفاق افتاده است، نبود ارتباط مناسب کافی، سالم و دقیق بین والدین و آنها است. 

علیگو به‌ عدم ارتباط مناسب بین والدین و فرزندان اشاره کرد و گفت: والدین ما آموزش‌های لازم را برای ارتباط موثر با نوجوانان ندیده‌اند. نوجوانی که به مدرسه می‌رود می‌تواند با معلم و مشاوره مدرسه بدون اینکه خانواده در جریان قرار بگیرد، مسائل مربوط به خود را مطرح کند و یا می‌تواند با گروه همسالان خود ارتباط داشته باشد، اما در ایام کرونا جریان‌های این ساختار مسدود شده است، بنابراین این دلایل می‌تواند یکی از احتمالات موثر در مسائل اخیر باشد. 

ارتباط بین دانش‌آموزان و والدین موثر نیست

وی ادامه داد: مسئله‌ای که در این میان از همه مهمتر است و به نظر جدی می‌آید، همان مسئله ارتباط بین نوجوانان و والدین است که آموزش‌های سبک زندگی و مهارت‌های زندگی باید در این زمینه توسعه پیدا کند تا والدین ارتباط موثر با دانش آموزان را بیاموزند. دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در حوزه خودکشی برنامه‌های جامعی دارد که توسط این دفتر در دست بررسی و اجرا است. 

برقراری تماس با اورژانس اجتماعی در سال جاری افزایش داشته است

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در این مدت با افزایش کودک آزاری هم مواجه بوده‌ایم یا خیر؟ گفت: نمی‌توانم به صراحت و قاطعیت در خصوص افزایش کودک آزاری، سالمند آزاری و یا همسرآزاری اظهار نظر کنم، چراکه در مدت اخیر تبلیغات ما در زمینه مراجعه و تماس با اورژانس اجتماعی و سامانه ۱۲۳ خوب بوده است و ممکن است در گذشته هم همین موارد بوده، اما با ما تماس برقرار نمی‌شده است، از همین رو نمی‌توانم با قاطعیت بگویم که در حال حاضر افزایش داشته‌ایم یا خیر. 

به گفته مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تعداد تماس‌های برقرار شده با خط ۱۲۳ در مجموع نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده است. 

انتشار تصاویر کودک آزاری و لایک آن در فضای مجازی براساس قانون جرم است

مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره انتشار فیلم‌های کودک آزاری در فضای مجازی گفت: براساس قانون حمایت از کودکان و نوجوانان افرادی که به دنبال کسب فالوئر بیشتر اقدام به انتشار تصاویر کودک آزاری می‌کنند از نظر قانون جرم مرتکب شده اند و براساس قانون برای این فرد مجازات درجه شش قانون مجازات اسلامی در نظر گرفته می‌شود. همچنین لایک چنین تصاویری در فضای مجازی هم از نظر قانونی جرم محسوب می‌شود و براساس قانون برای چنین افرادی مجازات در نظر گرفته شده است. 

علیگو تصریح کرد:  در اورژانس اجتماعی یک زمانی با یک فردی در یک فضای حقیقی روبرو هستیم و می‌توانیم به سرعت با حکم قضایی به سراغ این فرد رفته و جلوی کودک آزاری را بگیریم و مداخلات جدی را انجام می‌دهیم، اما در فضای مجازی ما با یک عکس مواجه هستیم و دسترسی به این فرد سخت می‌شود.

شناسایی فرد کودک‌آزار از روی لهجه

وی با اشاره به انتشار فیلم کودک آزاری مربوط به یک کودک دارای سندرم داون گفت: در فیلم منتشر شده از آزار این کودک همکارانم در اورژانس اجتماعی از طریق لهجه فرد توانستند تشخیص دهند که این فرد مربوط به کدام استان است و بلافاصله وارد عمل شدند و کمتر از ۱۲ ساعت پدر بازداشت شد، اما کار پلیسی، کار اورژانس اجتماعی نیست. 

مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره همکاری بین این سازمان و  پلیس فتا گفت: در حال حاضر بین ما و پلیس فتا ارتباط سیستماتیک وجود ندارد و باید یک ارتباط سیستمی بین ما و آنها به منظور برخورد فعال با کودک آزاری و همسر آزاری وجود داشته باشد، همانطور که با بسیاری از جرائم فضای مجازی پلیس برخورد فعال دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز