بهره برداری از ۸۳ خوابگاه جدید برای دانشجویان
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اعلام کرد: ۸۳ خوابگاه از ۱۰۶ خوابگاه در طرح ارتقای خوابگاههای دانشجویی آماده افتتاح است؛ همچنین ۲۳ خوابگاه در حال تکمیل است که تا اواسط اسفندماه سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، مراسم افتتاح طرح ارتقای خوابگاههای دانشجویی و تقدیر از خیرین آموزش عالی امروز ششم بهمن ماه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به صورت مجازی برگزار شد.
ناصر مطیعی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به طرح ارتقای خوابگاههای دانشجویی گفت: هدف صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از اجرای طرح مذکور حمایت از دانشجویان مستعد و کم بضاعت و کمک به رشد استعدادها و وضعیت تحصیلی و معیشتی دانشجویان است.
وی ادامه داد: در همین راستا تعمیر خوابگاهها و آشپزخانههای دانشجویی در کنار مأموریتهای اصلی صندوق آغاز شد و خوابگاهها به امکانات ورزشی و اتاقهای تندرستی تجهیز شدند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: منابع صندوق رفاه دانشجویان برای انجام مأموریتهای صندوق شامل کمک دولت، بهرهمندی از تسهیلات سیستم بانکی، درآمدهای اختصاصی صندوق رفاه، وجوه حاصل از بازگشت وامهای دانشجویی، درآمد حاصل از سرمایهگذاری و بازگشت اجاره بهای خوابگاههای دانشجویی و کمک و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی است.
وی ادامه داد: در سالهای ۹۸ و ۹۹ ما با شرایط اقصادی خاصی مواجه بودیم، دولت با محدودیتهای مالی جدی مواجه بود، قیمتها افزایش یافته و هزینه خدمات رفاهی دانشجویان افزایش یافته بود؛ بنابراین منابع صندوق پاسخگوی نیاز دانشجویان نبود برای همین صندوق از خیرین کمک خواست و در اولین گام از خیرین تقاضای بازسازی و تجهیز خوابگاهها صورت گرفت.
مطیعی افزود: طرح ارتقای خوابگاههای دانشجویی در مهرماه ۹۸ پیشنهاد و زمستان همان سال تصویب شد همچنین در شهریورماه ۹۹ توسط هیأت امنا صندوق این طرح تصویب شد و فعالیت راه اندازی این طرح از اردیبهشت ماه کلیک خورد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اضافه کرد: برای طرح ارتقای خوابگاههای دانشجویی حدود ۱۵ نشست با خیرین وزارت علوم و ۱۳ جلسه با خیرین در صندوق رفاه برگزار شد و در نشستی که با حضور وزیر و خیرین صورت گرفت، طرحهای ارتقای تابستانه سال ۹۹ خوابگاهها آغاز شد. صندوق رفاه دانشجویان سامانه سحر را در مسیر جذب و ساماندهی خیرین راه اندازی کرد.
وی ادامه داد: همچنین برای ساماندهی کمک خیرین آموزش عالی، سامانه حامیان رفاه دانشجویی راهاندازی شد در این طرح ۱۰۶ خوابگاه پیش بینی شد که مساحت آن ۲۵۶ هزار متر مربع است و اکنون ۸۳ مورد آن آماده افتتاح است. همچنین ۲۳ خوابگاه در حال تکمیل است که تا اواسط اسفند ماه سال جاری به بهره برداری میرسد و اگر نیمسال بعد شرایط کرونا مطلوب شود و دانشجویان بتوانند به دانشگاه بازگردند میتوانند از دستاوردهای این طرح استفاده کنند.
وی ادامه داد: ظرفیت اسکان این خوابگاهها در این طرح ۲۵ هزار و ۷۸۳ نفر است که اکنون ۱۷ هزار و ۵۲۸ نفر ظرفیت آماده بهره برداری است، همچنین میزان مشارکت دانشگاهها در این طرح ۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و میزان مشارکت خیرین نیز به همین میزان بوده است و سهم صندوق ۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است که تا کنون خیرین ۱۷ میلیارد تومان منابع را تأمین کردهاند.