خبرگزاری کار ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت:

محدودیت‌های شبانه احتمالا تا پایان سال ادامه دارد/ پیگیری برای واردات ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا

محدودیت‌های شبانه احتمالا تا پایان سال ادامه دارد/ پیگیری برای واردات ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا
کد خبر : ۱۰۱۹۲۴۹

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: اگر بخواهیم حد ایده آل را در نظر بگیریم باید حداقل ۲۱ میلیون نفر را در کشور واکسن بزنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «علیرضا رئیسی» معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری روز یکشنبه در پاسخ به سوالی درباره میزان نیاز کشور به واکسن کرونا بیان کرد: به هیچ وجه تفکر ایمنی جمعی با گرفتن کرونا ویروس را نه اخلاقی می‌دانیم و نه طرفدار آن هستیم، بنابراین آن را تایید نمی‌کنیم، چون این موضوع که همه به کرونا مبتلا شوند و بعد بگوییم نیازی به استفاده از واکسن نیست، کاملاً غیر اخلاقی است چون در این ابتلاها قطعاً تعداد زیادی از هموطنان ما از بین خواهند رفت و بنابراین اصلاً دنبال چنین برنامه و سیاستی نیستیم.

رئیسی افزود: زمانی که می‌گوییم سالمندان در اولویت هستند، اگر مبنا را بالای ۶۰ سال بگذاریم حدود ۶ میلیون نفر در کشور را شامل می‌شوند و اگر کادر بهداشت و درمان و دیگر گروه‌های پرخطر را در نظر بگیریم حدود یک میلیون نفر می‌شوند و افراد دیگری هستند که کارشان پرریسک است و شاید کمتر از آنها صحبت شده باشد، مثلاً افرادی که با جسد سر و کار دارند و در بهشت زهرا کار می‌کنند در اولویت هستند، همچنین بیماران صعب العلاج، سرطانی و جانبازان شامل اولویت‌ها محسوب می‌شوند که به طور کل همه‌ی این‌ها ۱۰ میلیون می‌شوند و بعد از آن باید سراغ گروه‌های پرریسک دیگر رفت.

وی بیان کرد: هرکجا که جمعیت زیاد وجود دارد جزو اولویت‌ها قرار می‌گیرند به طور کلی اگر بخواهیم حد ایده آل را در نظر بگیریم باید حداقل ۲۱ میلیون نفر را در کشور واکسن بزنیم که این ۲۱ میلیون را باید دو برابر کرد که ۴۲ میلیون دوز خواهد شد، اما اگر فقط سه میلیون دوز واکسن داشته باشیم باید سراغ افراد در اولویت اول برویم. 

معاون وزارت بهداشت ضمن قدردانی از مردم بابت رعایت پروتکل‌ها، بیان کرد: همراهی مردم و تغییر سبک زندگی باعث شد تا هموطنان زیادی در سلامت باقی بمانند و با توجه به کم شدن ورودی بیمارستان‌ها که به یک چهارم و همچنین مرگ و میرها که به یک سوم رسیده است، جزو خبرهای خوب این روزها خواهد بود.

وی ادامه داد: باید به تجربه‌های ۱۰ تا ۱۱ ماه اخیر توجه کنیم که در اردیبهشت وضعیت خوب بود، اما رعایت پروتکل‌ها به ۲۷ درصد رسید و توجه داشته باشیم که هیچ عاملی به تنهایی در کاهش بیماری موثر نیست. شهرهای قرمز در آبان ماه با محدودیت شدیدی روبرو شد و در اول آذر ۱۶۰ شهر در وضعیت قرمز قرار گرفتند و همچنین در نیمه دوم آذرماه شاهد افت بیماری بودیم که بعد از آن هم طرح شهید سلیمانی آغاز شد، همه این عوامل باعث شد که میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی به بیش از ۸۶ درصد برسد.

رئیسی گفت: همه این عوامل باعث شد تا چنین نتیجه‌ای حاصل شود باید توجه داشته باشیم که کشور ما در حال حاضر آمادگی دارد تا در بهمن و اسفند ماه وارد خیز بیماری شود، خیز سوم بیماری در استان مازندران آغاز نشده بود و حالا آغاز شده و مردم در استان مازندران باید خیلی بیشتر مراقب باشند، چون در این ماه‌ها به این نتیجه رسیدیم که به محض ساده انگاری با خیزش بیماری و مرگ و میر بعد از دو الی سه هفته مواجه خواهیم شد.

وی در مورد واکنش‌های افراد مخالف تزریق واکسن کرونا، گفت: این اظهارات ضد علم و ضد تکنولوژی است و شاهد بودیم که در همین کشور کتاب مرجع پزشکی را هم سوزاندند و این مسائل چیز تازه‌ای نیست، حتی در تاریخ خودمان افرادی بودند که در زمان امیرکبیر در مورد واکسن آبله مخالفت می‌کردند و می‌گفتند که این واکسن را اگر استفاده کنیم شیطان یا جن وارد بدن می‌شود که متأسفانه از این اظهارات همیشه وجود داشته که مختص کشور ما هم نیست در آمریکا و کشورهای دیگر هم گروه‌هایی وجود دارند که با زدن واکسن مخالف هستند، بنابراین فقط به گروه‌های خاصی در کشور ما مربوط نمی‌شود که البته دو نوع مخالفت وجود دارد که بعضی می‌گویند به این واکسن اطمینان داریم و تزریق نمی‌کنیم و عده دیگر کاملاً و به صورت کلی مخالف تزریق واکسن هستند و معتقدند به جای استفاده از واکسن از داروی دیگری که خودشان نامی بر آن گذاشتند استفاده شود.

رئیسی ادامه داد: اما این اظهارات تاثیری در برنامه ریزی‌هایی که ما برای تولید و خرید واکسن داریم وارد نکرده و واکنشمان را به چنین اظهاراتی به همین شکل نشان می‌دهیم، البته موضوع دیگر این است که این افراد می‌توانند این واکسن خاص را تزریق نکنند و استفاده از آن هم اجباری نیست، چون باید واکسن کرونا را همچون واکسن‌انفولانزا در نظر بگیریم که دسته بندی برای آن وجود دارد و با تزریق واکسن‌های دیگر مثل فلج اطفال و غیره کاملاً متفاوت است.

معاون وزیر بهداشت افزود: بعضی کشورهای حاشیه خلیج فارس که واکسن کرونا را تزریق کردند در فاز آزمایشی واکسن شرکت کرده بودند، در حالیکه کشور ما نپذیرفت در این فاز شرکت کند، بنابراین درست است که بعضی از کشورها واکسن کرونا را تزریق کردند اما در فاز آزمایشی شرکت کرده بودند و کشور ما نپذیرفت تا این کاری را انجام دهد.

وی ادامه داد: در این زمینه ما دو شرط داشتیم، اول این که یا واکسن تولید داخلی خودش باشد و یا با کشور دیگری شریک شود و آن تکنولوژی وارد کشور شود تا آن زمان بتوان فازهای مختلف را انجام داد، ما راه های مختلفی را برای به دست آوردن واکسن کرونا انجام دادیم که مهمترین آنها صندوق کووکس است که ۷۰ کشور ثروتمند دنیا دور هم جمع شدند و به سازمان جهانی بهداشت تعهد دادند تا عدالت در دسترسی و توزیع واکسن را ایجاد کند.

رئیسی گفت: در حال پیگیری دریافت ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز هستیم که تقریباً ۵۲ میلیون دلار به حساب کووکس واریز شده و ما بسیار امیدواریم که قبل از سال جدید و تا فروردین تعدادی واکسن وارد شود تا بر اساس اولویت تزریق ها را انجام دهیم.

دانشگاه‌ها امتحان حضوری نخواهند داشت

معاون وزارت بهداشت در مورد بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و انجام آزمون‌های حضوری بیان کرد: در جلساتی که داشتیم پیشنهاد بازگشایی پایه‌های اول و دوم دبستان مطرح شده بود اما در ستاد ملی مقابله با کرونا این موضوع رد شد و همچنین در مورد آزمون‌های مدارس این موضوع به ستاد هر استان واگذار شد تا آزمون‌هایی نهایی برگزار شود، اما برای دانشگاه‌ها ماجرا شکل دیگری دارد و اجازه نمی‌دهیم آزمون به صورت حضوری برگزار شود، چون در این شرایط بحث خوابگاه‌ها به میان می‌آید که عامل انتشار بیماری خواهند بود و موضوع اصلی ما برای دانشگاه همین خطر خوابگاه‌ها است.

وی در مورد روند تست واکسن ساخت داخلی و تست ایمنی آن، افزود: این سه نفری که واکسن را تزریق کردند هیچ عارضه‌ای تاکنون نداشتند و باید تا ۱۴ روزه بعد دوز بعدی را تزریق کنند تا ۲۸ روز بعد اثر واکسن سنجیده شود.

رئیسی گفت: همچنین در روزهای آینده این واکسن به چهار داوطلب دیگر هم تزریق می شود تا همه ۵۶ نفر در فاز اول تست انسانی را انجام دهند تا بحث ایمنی واکسن بررسی شود.

وی در مورد وضعیت آلودگی هوا بیان کرد: در رابطه با آلودگی هوا جلسه‌ای را با رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست و وزیر نیرو داشتیم، وزارت بهداشت و گزارش در ارتباط با آلودگی هوا و تاثیر آن بر کرونا ارائه داد که در مصوبات ستاد ملی وجود دارد، همچنین نامه‌ای هم به معاون رئیس جمهور ارسال شد چون بحث آلودگی در بیماری‌های تنفسی سرطان‌ها بسیار قابل اهمیت است وضعیت بسیاری از ایستگاه‌ها از هشدار هم بالاتر بوده و در این مدت هم تعطیلی اتفاق نیفتاده است.

رئیسی گفت: موضوع دیگر این است که اگر در تهران تعطیلی اتفاق بیفتد مردم به سمت شمال کشور حرکت می‌کنند و همین اتفاق در شمال کشور هم رخ می‌دهد و اگر تعطیلی هم اتفاق بیفتد باید به این شکل باشد که مردم در خانه بمانند و به سفر نروند.

معاون وزیر بهداشت در مورد وضعیت محدودیت‌های شبانه بیان کرد: همانطور که می‌دانید قبلاً محدودیت‌های شبانه فقط در شهرهای قرمز بود، اما الان در کل کشور محدودیت شبانه که از ساعت ۹ شب شروع می‌شود و باید بگویم که به احتمال زیاد تا پایان امسال محدودیت‌های شبانه ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز