خبرگزاری کار ایران

لایحه واریز درآمدهای ناشی از پسماند میدان مرکزی میوه و تره‌بار به حساب سازمان میادین برگشت خورد

لایحه واریز درآمدهای ناشی از پسماند میدان مرکزی میوه و تره‌بار به حساب سازمان میادین برگشت خورد
کد خبر : ۱۰۱۳۰۵۷

اعضای شورای شهر تهران مصوبه بررسی لایحه الحاق تبصره ۸ بند ب مصوبه اصلاحیه چگونگی محاسبه و اخذ بهای خدمات مدیریت پسماند را برای بررسی بیشتر به کمیسیون های مربوطه برگشت دادند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در جریان دویست و پنجاه و هفتمین جلسه شورای شهر تهران بررسی لایحه الحاق تبصره ۸ بند ب مصوبه اصلاحیه چگونگی محاسبه و اخذ بهای خدمات مدیریت پسماند که یک فوریت لایحه فوق در فروردین ماه سال جاری به تصویب رسید مورد بررسی قرار گرفت. 

زهرا صدر اعظم نوری با قرائت نظر کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: این لایحه یک تبصره به عنوان تبصره هشتم بند ب مصوبه‌ای که شورای شهر در گذشته درباره چگونگی محاسبه و اخذ بهای خدمات مدیریت پسماند تصویب کرد. 

او ادامه داد: براساس عوارضی که شورای شهر تعیین می‌کند شهرداری موظف است از هر تولیدکننده پسماند، چه مراکز مسکونی، چه مراکز تجاری و اداری عوارض پسماند تولیدی و هزینه جمع آوری، حمل، دفن و بازیافت را اخذ کند. در همین رابطه میدان مرکزی میوه و تره بار وجود دارد که در محدوده شهرداری منطقه ۱۹ قرار دارد، اما کلیه خدمات مربوط به موضوع پسماند توسط سازمان میادین میوه و تره بار انجام می‌شود. 

نوری افزود: به عبارتی این سازمان با پیمانکاران قرارداد می‌بندند و آنها کلیه پسماندهای تولیدی در غرف و واحدهای مستقر را جمع آوری و حمل می‌کنند. این مرکز که فضایی بیش از ۲۷۵ هکتار مساحت دارد و ۱۳۶۰ حجره در آن وجود دارد و ۱۰۰ مرکز بازرگانی و خدماتی دارد در نتیجه بزرگترین پایانه عرضه محصولات کشاورزی میوه و تره بار است و بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن و در حال تردد دارد. 

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران افزود: در نتیجه این مرکز پسماند قابل توجهی را تولید می‌کند و از آنجایی که جمع آوری توسط پیمانکار میادین میوه و تره بار انجام و در مراکز میانی تخلیه و توسط سازمان پسماند بقیه فرایند ادامه پیدا می‌کند، شهرداری پیشنهاد داده است که در بودجه‌های سالانه این هزینه‌ها به عنوان درآمد میادین میوه و تره بار و نه به عنوان درآمد شهرداری منطقه ۱۹ منظور شود چرا که فقط میدان در محدوده شهرداری منطقه ۱۹ واقع شده و کلیه فعل و انفعالات توسط میادین میوه و تره بار و سامان پسماند انجام می‌شود. 

نوری ادامه داد: لایحه پیشنهادی شهرداری در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شوراری شهر رسید. 

نوری در توضیح لایجه مذکور گفت: این لایحه یک ماده واحده دارد و یک تبصره الحاقی به آن اضافه شده است. براساس این تبصره شهرداری تهران مکلف است بمنظور جبران بخشی از هزینه‌های نگهداشت در میدان مرکزی میوه و تره بار ۱۰۰ درصد بهای خدمات مدیریت پسماندهای غیرمسکونی دریافتی از حجره داران و بهره برداران تجاری در میدان مرکزی را تخصیص یافته تلقی و به حساب درآمدی سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار واریز نماید. 

در ادامه محمد سالاری در واکنش به توضیحات نوری گفت: سازمان میوه و تره بار با حجم زیادی از عرصه‌ها و بازارها و میادین، باید یکی از سازمان‌هایی باشد که بخش قابل توجهی از درآمدهای پایدار شهری را تامین می‌کند. اکنون یک مغازه میوه فروشی در یک محله، چندین خانواده را ارتزاق و معیشت چند خانواده را تامین می‌کند اما اکنون ما می‌خواهیم قبوض پسماند را که به خزانه شهرداری واریز می‌شود، به حساب این سازمان واریز کنیم. 

سالاری افزود: مگر اکنون سایر درآمدهای سازمان میوه و تره به خزانه واریز می‌شود و سازمان هیچ درآمدی ندارد که بخواهیم، قبوض پسماند را به حساب آن واریز کنیم؟ اگر سایر درآمدهای این سازمان به خزانه واریز می‌شود، این تصمیم درست است، چراکه جمع آوری پسماند در اولویت جدی است اما اگر این سازمان درآمدهای دیگری دارد نباید این تصمیم اتخاذ شود و حتی باید از سازمان میادین بخواهیم درآمدهای بیشتری را نصیب شهرداری کند. 

هاشمی در ادامه گفت: براساس مصوبه ما همه درآمدها باید به خزانه برود و کسی نمی‌تواند درآمدهای خود را از خزانه خارج کند. به اکثر دستگاه‌ها در شهرداری قول داده شده که درآمدهای آنها به خزانه واریز و بعد آن را می‌گیرند، برخی بیشتر از نیاز و برخی همان را دریافت می‌کنند. 

به گزارش ایلنا، پس از نظرات اعضای شورای شهر تهران، پیشنهاد برگشت لایحه به کمیسیون به رای گذاشته شد و اعضای شورای شهر تهران به برگشت این لایحه به کمیسیون مشترک برنامه و بودجه و سلامت، محیط زیست و خدمات شهری رای مثبت دادند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز