رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با ایلنا:
غلبه تفکر "فاصلهگذاری اجتماعی" بر "ایمنی گلهای" با اجرای طرح قاسم سلیمانی/ واکسن کرونا در دمای نامناسب به آب مقطر تبدیل میشود
رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی با اشاره به غلبه تفکر "فاصلهگذاری اجتماعی" بر "ایمنی گلهای" با اجرای طرح قاسم سلیمانی در کشور بر لزوم واکسیناسیون ۲۰ تا ۲۵ میلیون نفر برای ضربه زدن به شدت اپیدمی کرونا تاکید کرد.
«عباس آقازاده» رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با تاثیر تزریق واکسن کرونا بر کنترل اپیدمی در کشور بیان کرد: هیچ چیزی یک باره ایجاد نمیشود و از بین نمیرود و به طور حتم بعد از توزیع واکسن هم یک دفعه اپیدمی از بین نمیرود.
وی ادامه داد: در رابطه با واکسن هم به تازگی در نامهای به معاون رئیس جمهور آقای جهانگیری خواهش کردیم، مسئلهی تامین واکسن در اولویت قرار گیرد، چون موضوع به حیات انسانی مربوط است، در حال حاضر باید تهیهی واکسن مهمتر از هر موضوع و طرح دیگری باشد.
مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی افزود: ما طرفدار این هستیم که واکسن از مسیر مناسب که همهی جوانب در نظر گرفته شده باشد در کشور توزیع شود، حتما مراحل کامل آزمایش انسانی را گذرانده باشد و توسط سازمانهای بین المللی بهداشتی نیز تاییدیه گرفته باشد و ضمنا از نظر اقتصادی و حمل و نقل شرایط مناسبی داشته باشد، چون ما نمیتوانیم شرایط دمایی منهای ۷۰ درجه را داشته باشیم، برای همین نگهداری و حمل واکسن با مشکل مواجه میشود.
وی ادامه داد: اگر دمای واکسن مناسب نباشد، به آب مقطر تبدیل میشود که استفاده از آن فایدهای ندارد و بنابراین باید به شکلی واکسن را تهیه کنیم که تمام جوانب آن سنجیده شده باشد.
باید در زمان توزیع واکسن کرونا، پروتکل درستی را در پیش بگیریم
آقازاده در مورد چگونگی توزیع واکسن در کشور بیان کرد: باید در زمان توزیع واکسن یک پروتکل درستی را در پیش بگیریم تا واکسیناسیون منظمی در کشور داشته باشیم و حتما باید طبق اولویت بندی این اتفاق بیفتد، به عنوان مثال اول کارکنان بهداشتی و درمانی تزریق کنند، چون این افراد در معرض بیشتر بیماری قرار دارند و همچون حلقه واسطهای هستند.
وی ادامه داد: در نظر بگیرید کادر درمانی در بیمارستان از تختی به تخت دیگر میرود و هر روز بعد از ترخیص یک بیمار، بیمار دیگر جایگزین آن میشود و در واقع یکی از حلقههای پخش ویروس محسوب میشود که باید این حلقه محدود شود، اگر در کشور ۲۰ الی ۲۵ میلیون نفر مطابق یک برنامهی هوشمند واکسینه شوند، به وسعت و شدت اپیدمی ضربه خواهد خورد و قادر خواهیم بود تا به آن غلبه کنیم.
آقازاده با اشاره به مکانیزم ایمنی گلهای در کنترل اپیدمی کرونا بیان کرد: ایمنی گلهای یا ایمنی جمعی یک نوع سیاست بهداشتی است که معتقد است، در قبال این اپیدمیها اگر ۶۲ درصد افراد یک جامعه مبتلا شوند بعد از آن به طور کلی آن جامعه بر این اپیدمی غلبه میکند، اما در این رابطه افرادی در سیر ایمنی گلهای تلف میشوند و این تئوری خیلی موفق نبوده است.
ایمنی گلهای با وجود مرگ هزاران هزار انسان نتیجه مثبتی نداده است
وی ادامه داد: اوایل اپیدمی کرونا، آمریکا، انگلستان، ایتالیا و بخشهایی از استکهلم خیلی بر کنترل ویروس سخت نگرفتند تا بخشهایی به ویروس مبتلا شوند و گزارشهایی داریم که در مراکز نگهداری سالمندان به عمد با ویروس مقابله نمیشد که منجر به فوت هزاران هزار انسان شده است، اما هرگز با وجود فوت هزاران هزار انسان نتیجه مثبتی نداده است و اگر در تمام دنیا یک تجربهی موفق ایمنی گلهای وجود داشته باشد خوشحال میشوم تا در مورد آن بدانم.
آقازاده افزود: این ایمنی ریشههایی در تفکر مالتوس دارد که یک جمعیتشناس در قرن نوزدهم بود و این مسائل از طرف او مطرح شد، وی بر این باور بود که در دنیا به اندازهی رشد جمعیت، غذا وجود ندارد و بنابراین باید از بلایای طبیعی و جنگها استقبال کنیم تا جمعیت تقلیل یابد و فقط جمعیت تا اندازهای باشد که غذا وجود دارد، حال ریشهی ایمنی گلهای از چنین تفکر خطرناک اجتماعی ریشه میگیرد.
وی ادامه داد: در دولت ایران هر دو تفکر "ایمنی گلهای" و "سیاست فاصلهگذاری هوشمند" وجود داشت که به نظر میرسد، سیاست فاصلهگذاری اجتماعی در مجموعه حاکمیت پذیرفته شده است. در حال حاضر هم طرح محله محوری و خانهمحوری مبارزه با کرونا با عنوان طرح قاسم سلیمانی اجرا میشود و سیاست فاصلهگذاری اجتماعی بر ایمنی گلهای غلبه کرده است.