خبرگزاری کار ایران

معاون عمرانی وزیر کشور:

تدوین اطلس پسماند کشور/ مطالعات جامع مدیریت پسماند در ۸۵۰ شهر

تدوین اطلس پسماند کشور/ مطالعات جامع مدیریت پسماند در ۸۵۰ شهر
کد خبر : ۱۰۱۱۷۵۰

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور از تهیه اطلس پسماند کشور خبر داد و گفت: روزانه ۵۸ هزار تن پسماند عادی در کشور تولید می‌شود و سرانه تولید پسماند در شهرها روزانه ۸۰۰ گرم و در روستاها ۵۰۰ گرم است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی جمالی نژاد معاون عمرانی وزیر کشور  در مراسم افتتاح پروژه های مدیریت شهری و بهره برداری از نیروگاه زباله سوز نوشهر  گفت: در حوزه محیط زیست شهری و پسماند نیاز به توجه و تاکید ویژه داریم و موضوع تولید زباله در شهرها بسیار مهم است. 

او با بیان اینکه روزانه ۵۸ هزار تن پسماند عادی در کشور تولید می‌شود ادامه داد: سرانه تولید پسماند در شهرها روزانه ۸۰۰ گرم و در روستاها ۵۰۰ گرم است. 

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به تصویب لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با مشارکت بخش غیردولتی در سال‌جاری گفت: با این لایحه زمینه‌های سرمایه‌گذاری و مشارکت بخش خصوصی در اجرا و راهبری پروژه‌های مدیریت پسماند تسهیل شده و آئین نامه اجرایی آن بزودی نهایی و تصویب و ابلاغ می‌شود. 

جمالی نژاد همچنین  از تهیه و تدوین اطلس پسماند کشور خبر داد و گفت:   واجد شرایط مطالعات جامع مدیریت پسماند بر اساس تهدیدات و ظرفیت‌های موجود انجام شده و بر این اساس پروژه‌های اجرایی پسماند متناسب با هر منطقه پیشنهاد شده است. 

او با اشاره به اینکه بر اساس برنامه منطقه‌بندی مدیریت پسماند کشور، حدود ۳۰۰۰ محل دفن پسماند را به ۷۰۰ محل کاهش دادیم گفت: در فاز بعدی این برنامه مقرر است کل پسماندهای تولیدی کشور در ۲۸۳ منطقه مدیریت شود و در این راستا تعداد ۱۴۳ واحد پردازش، ۴ واحد تأسیسات هاضم و ۱۵ واحد تأسیسات زباله‌سوز در مناطق یادشده پیش‌بینی شده است. 

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به بهره برداری از زباله سوز نیروگاه بوشهر اظهار کرد: مطالعات امکان‌سنجی نیروگاه زباله سوز نوشهر در سال ۹۱ انجام پذیرفته و در سال ۹۴ عملیات اجرایی این نیروگاه آغاز شده است. در این نیروگاه با پذیرش روزانه ۲۰۰ تن پسماند علاوه بر امحای تمامی پسماندهای شهرستان‌های نوشهر و چالوس، امکان تولید ۳ مگاوات‌ساعت برق میسر است. البته این نیروگاه با مشارکت بخش خصوصی احداث شده است، استانداردها و ضوابط زیست‌محیطی در احداث نیروگاه رعایت شده است. همچنین نیروگاه زباله‌سوز ساری پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است و انتظار داریم در ماه‌های آتی به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز