خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

رایزنی با نیروی انتظامی بمنظور بررسی میزان جرم و ناامنی در مناطق تهران/ گزارش‌دهی نقاط ناامن برای زنان از طریق سامانه ۱۳۷/ تدبیر ویژه برای تغییر رفتار موتورسواران نسبت به بانوان

رایزنی با نیروی انتظامی بمنظور بررسی میزان جرم و ناامنی در مناطق تهران/ گزارش‌دهی نقاط ناامن برای زنان از طریق سامانه ۱۳۷/ تدبیر ویژه برای تغییر رفتار موتورسواران نسبت به بانوان
کد خبر : ۱۰۰۳۹۲۳

مدیر کل امور بانوان شهرداری تهران از رایزنی با نیروی انتظامی بمنظور بررسی میزان جرم و ناامنی در مناطق تهران با اهدف ارتقای امنیت بانوان خبر داد.

«زهرا بهروز آذر» مدیر کل امور بانوان شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره ابلاغیه اخیر شهردار مبنی بر ارتقاء احساس امنیت حضور زنان و خانواده در شهر تهران گفت: این اقدام برپایه نظر و مشارکت مردم به خصوص زنان در اجراست. در این طرح از آن‌ها سوال می‌شود، برای دریافت خدمات اولیه در محلات، در چه مکان‌هایی احساس ناامنی می‌کنند. 

او با اشاره به اینکه ناامن بودن فضای زندگی برای زنان پیامدهای اجتماعی به دنبال دارد، ادامه داد: در صورت احساس ناامنی، زنان نمی‌توانند در سطح شهر حضور یابند و برای رفع نیازهای اولیه خود به مشکل بر می‌خوردند. از طرفی احساس ناامنی مادر امکان استفاده فرزندان از محیط بازی و خدمات رفاهی را نیز با چالش روبرو می‌کند، چرا که تا زمانی که امنیت مادر تامین نباشد، تامین امنیت فرزند نیز امکان‌پذیر نخواهد بود و آسیب‌های مضاعفی برای حضور در شهر و استفاده از خدمات به همراه خواهد داشت و براساس این ضرورت این دستورالعمل ابلاغ شده است. 

بهروز آذر با اشاره به اجرای پایلوت این طرح در منطقه ده به نتایج آن اشاره کرد و گفت: این طرح به صورت پایلوت در منطقه ده به اجرا درآمد. در این طرح ما به نقاط ناامنی رسیدیم و با کمک شهرداری منطقه نسبت به رفع ناامنی در آن نقاط اقدام کردیم. در ادامه با بهره گیری از تجربه اجرای این پایلوت، دستورالعمل ارتقای احساس امنیت حضور زنان وکودکان تهیه و به ۲۲ منطقه پایتخت ابلاغ شد. 

مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با اشاره به فاکتورهای کالبدی که در این طرح مورد ارزیابی قرار گرفت، گفت: یکسری مشخصه‌های عمومی از جمله تاریکی، ازدحام و یا خلوتی بیش از حد و عدم دسترسی به وسیله نقلیه عمومی، فرم، فضا، آلودگی دیداری، کیفیت و امنیت پیاده روها، رویت‌پذیری مکان، ایجاد نظارت اجتماعی و تنوع کاربری و فعالیت‌ها مورد بررسی قرار گرفت. 

او در پاسخ به این سوال که این دستورالعمل آیا به افزایش احساس امنیت منجر خواهد شد؟ گفت: در فاز دوم اجرا از مناطق درخواست کردیم که میزان احساس امنیت را در هر منطقه بسنجند و در مقاطع زمانی اثر بخشی آن طرح‌ را بررسی کنند. از طرفی نیاز به سنجش پیش آزمون و پس آزمون داریم تا بتوانیم بگوییم موثر است یا خیر. اما تجربه منطقه ۱۰ نشان داد که بسیار موثر است و احساس امنیت را بالا می‌برد. 

بهروزآذر ادامه داد: برای اینکه مطمئن شویم احساس امنیت چقدر بالا رفته است با نیروی انتظامی در حال رایزنی هستیم تا میزان جرم و ناامنی در مناطق را بررسی و در اختیار ما بگذارند، چرا که آن‌ها متصدی این اندازه‌گیری هستند و می‌توانند این اطلاعات را در اختیار ما قرار دهند. در این طرح شهرداران مناطق نیز موظف هستند، به منظور شناسایی فضاهای ناامن و بی‌دفاع اجتماعی، از ظرفیت نیروی انتظامی منطقه خود جهت دریافت اطلاعات و نقشه‌های مکان محور جرم‌خیز استفاده کنند. 

او تاکید کرد: متولی اینکه میزان ناامنی در مناطق کاهش پیدا کرده یا نه شهرداری تهران نیست و نهادهای دیگر باید به آن پاسخ دهند، چرا که اطلاعات میزان جرم در اختیار شهرداری نیست و آن‌ها باید گزارش را به ما ارائه دهند. 

بهروز آذر در پاسخ به این سوال که آیا ملاحظات اجتماعی و فرهنگی خاص هر منطقه در اجرای این دستورالعمل منظور می‌شود یا خیر؟ گفت: فعلا تنها بحث کالبد را دنبال می‌کنیم و ۱۱ شاخص کالبدی محوریت اقدامات ما است و به مساله فرهنگ ورود نکردیم. این شاخص‌ها در هر منطقه‌ تهران، مساله محوری بانوان است. منطقه ۱۰ نیز به این دلیل انتخاب شد که به لحاظ کالبدی ویژگی‌های مشترک همه مناطق تهران از خیابان‌های پهن گرفته تا کوچه‌های باریک و بزرگراه و اتوبان را در خود دارد. 

او ادامه داد: در این مرحله تنها اطلاعات کالبدی وارد می‌شود و بر روی بحث فرهنگ باید با مشارکت نهادهای دیگر از جمله صدا و سیما و متولیان مقوله فرهنگ‌سازی و با توجه به مقتضیات فرهنگی هر منطقه پیش برویم. 

بهروزآذر با تاکید بر اینکه طرح ارتقا امنیت بانوان با مشارکت مردم قابل انجام است، اضافه کرد: کمتر از یک ماه دیگر سامانه ۱۳۷ در این زمینه فعال می‌شود و شهروندان می‌توانند نقاطی که در آن احساس ناامنی می‌کنند را به سامانه ۱۳۷ اطلاع دهند و شهرداری آن‌ها را مورد پیگیری قرار می‌دهد و برطرف می‌کند، در نتیجه هر چقدر مشارکت مردم در این زمینه بیشتر باشد موثرتر می‌توانیم عمل کنیم. 

مدیر کل امور بانوان شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که برای کاهش ناامنی که از سوی موتورسیکلت‌ها القا می‌شود، چه برنامه‌ای در پیش دارید؟ گفت: "کمپین موتورسوار خوب" از سوی اداره کل امور آموزش‌های شهروندی در دست اجرا است. در این کمپین رفتارهای شهروندان موتورسوار مورد هدف قرار گرفته است و در ابعاد مختلف به آن می‌پردازد و ما تلاش می‌کنیم ‌بخشی از مسائلی که از سوی موتورسواران برای بانوان ایجاد می‌شود را در این کمپین طرح و دنبال کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز