رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در گفتوگو با ایلنا:
پژوهشهای تقاضامحور در دانشگاهها فقط ۲ درصد است/ اعلام فراخوان پویش نذر علمی برای آیندهسازی فلسطین
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: امروز پژوهشهای تقاضامحور در مجموعه کارهای علمی دانشگاه ها فقط ۲ درصد است و تعداد مقالات و تولیدات علمی مشترک با بخش تولید و صنعت جامعه نیز فقط یک درصد است.
"بابک نگاهداری" رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد فعالیتهای پژوهشی در حیطه مسائل فلسطین و کارویژه های پژوهشی در این رابطه اظهار کرد: پژوهشگران مرکز پژوهشهای مجلس در یک حرکت خودجوش و مردمی، از طریق مرکز مطالعات پایگاه بسیج قوه مقننه، فراخوان پویش نذر علمی برای آیندهسازی فلسطین را اعلام کردهاند.
نگاهداری افزود: این فراخوان به سه زبان انگلیسی، فارسی و عربی، پژوهشهای صورت گرفته در زمینه فلسطین و مسائل آن را دریافت میکند و پژوهشگران جهان اسلام از همه کشورها برای شرکت در این فراخوان دعوت شدهاند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس عنوان کرد: این پژوهشها، پیشنهادهایی که در زمینه توسعه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی برای فلسطین آزاد بعد از فروپاشی اسرائیل وجود دارد را به اشتراک میگذارند تا مبتنی بر تحقیقات برای آینده فلسطین و به منظور کمک به مردم مظلوم این کشور برنامه ریزی و پیشنهاداتی به آنها ارائه شود.
نگاهداری اضافه کرد: هم اکنون این فراخوان اعلام شده و مرکز مطالعات پایگاه بسیج مرکز پژوهشهای مجلس نیز به صورت جدی دنبال تحقق این کار تحقیقاتی و پژوهشی است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با نیازمحور شدن پایاننامهها و رسالههای دانشگاهی و فعالیتهای تحقیقاتی صورت گرفته پیرامون این امر گفت: هرچقدر سازوکار ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت و حکمرانی را بیشتر برقرار کنیم، پژوهشهای دانشگاهی به سمت تقاضامحور و نیازمحور شدن سوق پیدا می کنند. ما از این منظر هم اکنون وضع مطلوبی نداریم.
نگاهداری گفت: امروز پژوهشهای تقاضامحور در مجموعه کارهای علمی دانشگاهها فقط ۲ درصد است و تعداد مقالات و تولیدات علمی مشترک با بخش تولید و صنعت جامعه یک درصد است؛ پس هنوز در زمینه تقاضامحوری پروژههای علمی کار زیادی داریم.
او در آخر تاکید کرد: فکر میکنم هنوز نظام ارتباط علم و صنعت با دانشگاههای ما در جهت احصای نیازها و ظرفیتهای طرف مقابل خوب عمل نکرده است.