قائم مقام بنیاد ملی نخبگان خبر داد:
ابلاغ شیوهنامه شناسایی استعدادهای برتر به منظور جذب در دستگاههای اجرایی کشور
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از ابلاغ شیوهنامه شناسایی استعدادهای برتر به منظور جذب در دستگاههای اجرایی کشور خبر داد.
به گزارش ایلنا از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ «ناصر باقریمقدم» قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در جلسه مورخ ۲۴/۳/۱۴۰۱ به پیشنهاد مشترک بنیاد ملی نخبگان و سازمان اداری و استخدامی کشور و به استناد ماده (۳) «آییننامۀ جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاههای اجرایی»، با هدف شناسایی سرمایه انسانی استعدادهای برتر و جذب آنان در دستگاههای اجرایی کشور، این شیوهنامه را تصویب کرد.
وی درباره فرآیند و گامهای شناسایی سرمایه انسانی استعدادهای برتر در این شیوه نامه گفت: پس از نشر فراخوان عمومی هر ۶ ماه یک بار در سامانۀ بنیاد، متقاضیان سوابق فعالیتهای خود را بارگذاری و درخواست خود را ثبت میکنند. سپس با همکاری بنیادهای نخبگان استانی، پروندههای متقاضیان طی ده روزکاری بررسی و راستیآزمایی شده و به کارگروه شناسایی ارائه میشود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: کارگروه شناسایی، متشکل از نماینده بنیاد به عنوان رئیس کارگروه شناسایی و دستکم سه نفر از صاحبنظران حوزه فعالیتهای نخبگانی، با تشکیل جلسه در هر یک از زمینههای تحصیلی، امتیاز نهایی متقاضیان را محاسبه میکند و امتیاز فعالیتهای متقاضیان در چهار بخش فناورانه-مهارتی، آموزشی، پژوهشی و اجتماعی- فرهنگی بر اساس شیوهنامه محاسبه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه یک ماه پس از ثبت نام متقاضیان، نتیجه درخواست از طریق سامانه بنیاد اعلام میشود، ادامه داد: ارزیابی شایستگیهای شغلی عمومی برگزیده شدگان تأیید شده در کارگروه شناسایی، توسط کانونهای ارزیابی شایستگی انجام میشود و چنانچه متقاضی در کارگروه شناسایی برگزیده نشود، در صورت ارتقای فعالیتهای خود میتواند پس از گذشت دستکم سه ماه از اعلام نتیجه، درخواست خود را مجدداً در سامانه بنیاد ثبت کند.
باقری مقدم با بیان اینکه بهرهمندی از مزایای آییننامه جذب و نگهداری در دستگاههای اجرایی منوط به تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور و موافقت دستگاههای اجرایی مذکور است، افزود: مدت اعتبار برگزیده شدن بر اساس این شیوهنامه حداکثر تا دو سال پس از زمان برگزیده شدن است. متقاضیان پس از زمان مذکور میبایست مجدداً جهت بررسی پرونده در سامانه بنیاد ثبت نام کنند که البته مدت زمان دوره خدمت نظاموظیفه برای برگزیدهشدگان شامل بازه زمانی این بند نمیشود.
او درباره شرایط برگزیدهشدن نیز گفت: شرط لازم برای بررسی پرونده در کارگروه شناسایی، کسب حداقل امتیازات متناسب با مقطع تحصیلی و براساس شیوهنامه است و دانشجویان و دانشآموختگان هر دورۀ تحصیلی، فقط بر اساس آخرین مقطع تحصیلی میتوانند در سامانه بنیاد ثبتنام کنند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه افزود: با توجه به اینکه آییننامه جذب و نگهداری جایگزین تصویبنامه مورخ ۱۵/۱۲/۱۳۹۰ هیئت وزیران شده است، کلیه افرادی که بر اساس شیوهنامههای گذشته برگزیده شدهاند، برای بهرهمندی از تسهیلات آییننامه جذب و نگهداری سال ۱۴۰۰، میبایست مجدداً در سامانه بنیاد ثبتنام کنند و شرایط ایشان بر اساس ضوابط این شیوهنامه بررسی شود.
باقری مقدم همچنین درباره فرآیند جذب گفت: در اصلاح طرحهای طبقهبندی مشاغل دستگاههای اجرایی، برگزیده شدن براساس این شیوهنامه به عنوان شرط قابل جایگزینی با مدرک تحصیلی به شرایط احراز مشاغل اختصاصی تخصصی اضافه میشود و سازمان اداری و استخدامی کشور تا پایان شهریورماه هر سال فهرست مشاغل اصلاح شده در طرح طبقهبندی مشاغل را به بنیاد اعلام میکند و بنیاد بانک اطلاعات برگزیده شدگان این شیوهنامه را تهیه و به سازمان ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه، تعداد وعناوین پستهای سازمانی بلاتصدی دستگاههای اجرایی دو بار در سال در ماههای اردیبهشت و آبان توسط سازمان تهیه و به بنیاد اعلام میشود، افزود: در اجرای این بند، دستگاههای اجرایی مکلفند اطلاعات شاغلین پستهای سازمانی خود را در سامانه مدیریت ساختار دستگاههای اجرایی کشور به روزرسانی کنند. همچنین بنیاد تعداد و عناوین پستهای بلاتصدی دستگاههای مشمول تبصره ماده (۲) آیین نامه جذب و نگهداری را به صورت سالانه از دستگاههای مذکور دریافت میکند.
باقری مقدم گفت: بر اساس بانک اطلاعات برگزیده شدگان و پستهای بلاتصدی دستگاههای مشمول تبصره ماده (۲) آیین نامه جذب و نگهداری که برای آن درخواست نیروی انسانی دارند، برنامه زمانبندی جذب برگزیده شدگان و سهمیه دستگاههای مربوطه دو بار در سال توسط بنیاد و دستگاههای مربوطه تعیین و پس از تأیید کارگروه مشترک اطلاعرسانی خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین ظرفیت قانونی بکارگیری نیروی قرارداد کارمعین (مشخص) یا عناوین مشابه در هر یک از دستگاههای اجرایی بر اساس قوانین و مقررات مربوط و سیاستهای جاری سازمان، دو بار در سال در ماههای اردیبهشت و آبان توسط سازمان تعیین و به بنیاد اعلام میشود و ظرفیت قانونی بکارگیری نیروی قراردادی در هر یک از دستگاههای مشمول تبصره ماده (۲) آیین نامه جذب و نگهداری نیز دو بار در سال توسط دستگاههای مربوطه تعیین و به بنیاد اعلام میشود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه به برنامههای توانمندسازی اشاره کرد و گفت: بهمنظور اثرگذاری بیشتر برگزیده شدگان، سالانه کارگروه پایش و نگهداشت سرمایه انسانی، دورههای آموزشی، رشد و توانمندسازی را برنامهریزی و پس از تأیید سازمان، برای اجرا به بنیاد اعلام میکند.
وی در ادامه تاکید کرد: در خصوص نخبگانی که در حال انجام پروژه تحقیقاتی جایگزین خدمت مورد تأیید مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح هستند، رعایت مفاد بخشنامه شماره ۴۷۸۵۶ مورخ ۶/۹/۱۴۰۰ سازمان اداری و استخدامی کشور ضروری است و شرح موارد مسکوت و تفسیر مفاد این ماده برعهده سازمان خواهد بود.
باقریمقدم در پایان گفت: متقاضیان بر اساس آنچه که در زمان ثبت نام در سامانه بنیاد به عنوان دستگاههای اجرایی اولویتدار برای جذب انتخاب کردهاند، پس از برگزیده شدن به سازمان و دستگاههای اجرایی معرفی میشوند. همچنین در طول اجرای آییننامه جذب و نگهداری، نتایج اجرای آیین نامه مذکور توسط سازمان و بنیاد مورد بررسی قرار گرفته و در صورت لزوم پس از ۳ سال از تاریخ ابلاغ آن، اصلاحات مورد نیاز اعمال و جهت تصویب به هیئت وزیران ارسال میشود.
برای دریافت شیوهنامه روی این لینک کلیک کنید.