خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

تبدیل ایران به کشور هدف برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی

تبدیل ایران به کشور هدف برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی
کد خبر : ۱۲۵۰۴۰۷

سرپرست سازمان امور دانشجویان در مورد دانشجویان ایرانی خارج از کشور گفت: هدف سازمان امور دانشجویان این است که تا می‌تواند کاری کند که کشور ما تبدیل به کشوری هدف برای دانشجویان بین المللی شود.

«هاشم داداش‌پور» سرپرست سازمان امور دانشجویان در مورد تدوین سند جامع سلامت محور دانشجویان به خبرنگار ایلنا گفت: دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان خوشبختانه با رویکرد جدیدی وارد این عرصه شده است. در دانشگاه‌های کشور بیشتر رویکردها درمان محور بود، یعنی دانشجو مراجعه می‌کرد و به درمان می‌پرداخت. از دوره‌ای که ما آمده‌ایم گفته‌ایم از درمان باید عبور کنیم و به سمت پیشگیری حرکت کنیم. ممکن است دانشجویی اصلا نیاز نداشته باشد به کلینیک یا مراکز مشاوره مراجعه کند تا خودش را درمان کند، اما انتظار داریم به سمتی برویم که اطمینان داشته باشیم که سلامت همه اقشار فرهیخته ما فراهم است. همه تلاش ما این بود که سلامت را فقط در بعد روانی جستجو نکنیم. سلامت ابعاد مختلفی دارد؛ سلامت اجتماعی، سلامت اقتصادی، سلامت روانی و… ما می‌خواهیم سلامت را به معنای اعم آن درنظر بگیریم و تا می‌توانیم کمک کنیم سرزندگی، نشاط و پویایی در مجموعه دانشجویان و دانشگاه‌های ما اتفاق بیفتد. 

او تصریح کرد: در این راستا سبک زندگی یا زیست سالم دانشجویی را برای این کار انتخاب کرده‌ایم. معنای زیست سالم دانشجویی برای ما این است که ما دانشگاهی بدون آسیب یا با کمترین آسیب را داشته باشیم. این آسیب‌ها هم می‌تواند آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی باشد هم آسیب‌های دیگری که معمولا در دانشگاه‌های کشور ممکن است وجود داشته باشد. تلاش ما بر این است، ولی شرایط بعد از کرونا و قرار گرفتن دانشجویان در فضای خاص و خروج آن‌ها از فضای خانه و خوابگاه و ورود به دانشگاه نیاز به زمان دارد تا با گذر زمان بتوانیم شرایط عادی را در دانشگاه‌های کشور تجربه کنیم. یکی از دلایلی که ما تمرکز روی سلامت جسم دانشجویان داریم و المپیادهای مختلفی را تعریف کرده‌ایم برای همین است که دانشجویان از فضاهای قبلی به فضاهای جدیدی وارد شوند. طبیعی است که اگر سلامت جسم باشد اثر خودش را در سلامت روانی و اجتماعی دانشجویان خواهد گذاشت. 

داداش‌پور در مورد آیین‌ها و مقررات اجرایی خوابگاه‌ها و نیاز به روزآمد کردن آن با توجه به گلایه برخی دانشجویان شاغل درمورد ساعت‌های ورود و خروج توضیح داد: این بخش به ما ارتباطی ندارد و هر دانشگاه با توجه به اقتضائات خودش تصمیم می‌گیرد. ما ورودی به این موضوع نداریم و این کار به صورت متمرکز انجام نمی‌شود به این دلیل که اقتضائات دانشگاه‌ها تعیین کننده تصمیمانی است که رئیس دانشگاه می‌گیرد و رئیس دانشگاه‌ها هم هیئت امنا و شوراهای مختلف دارند و تصمیماتی می‌گیرند که برای دانشجو و انضباط دانشگاهی ممکن است ضرورت داشته باشد. ما سعی می‌کنیم به حوزه‌هایی که به دانشگاه برمی گردد و دانشگاه می‌تواند خودش کارش را انجام بدهد ورود پیدا نکنیم مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد یا شرایط خاصی حاکم شود که در این حالت به صورت نقطه‌ای ورود پیدا می‌کنیم و صحبت می‌کنیم تا مشکل را در آن نقطه مشخص حل کنیم. 

معاون وزیر علوم در بخش دیگری از صحبت‌های خود درمورد دانشجویان خارجی داخل ایران عنوان کرد: هدف سازمان امور دانشجویان این است که تا می‌تواند کاری کند که کشور ما تبدیل به کشوری هدف برای دانشجویان بین المللی شود. همچنان که برخی از کشورهای بزرگ دنیا چنین شرایطی را تجربه کرده‌اند و می‌کنند. دانشگاه‌های ما دانشگاه‌های ۱۰ یا ۲۰ سال پیش نیستند و این انتظار وجود دارد که دانشگاه‌هایی با کیفیت خیلی خوب دانشجویان بیشتری را از کشورهای دیگر جذب کند. دوران کرونا باعث شد بخشی از دانشجویان خارجی در کشور خودشان باشند و حالا با شرایط تحصیل حضوری که دوباره فراهم شده است، برخی از این دانشجوهای خارجی در کشور ما حضور پیدا کردند و قاعدتا بخش مهمی از دانشجویان مهر ماه در دانشگاه‌های ایران حضور پیدا خواهند کرد. 

او در مورد بازگشت دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور و تمهیداتی که برای این امر درنظر گرفته‌اند نیز اظهار کرد: دانشجویان ما که در کشورهای دیگر درس می‌خوانند و شرایط خاصی برایشان ایجاد می‌شود می‌توانند برای ادامه تحصیل به کشور بیایند. اغلب دانشجویان در ارزیابی مدارک تحصیلی خود در آخر باید به اداره کل دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان بیایند و ما یک سری تسهیلات برایشان در نظر گرفته ایم؛ به طور مثال اگر دانشجویی به دلیل شرایط کرونا نتوانسته در کشور مقصد حضور پیدا کند، می‌تواند از تسهیلات ما استفاده کند تا مدرکش ترددی محسوب نشده و به عنوان حضوری ارزیابی شود. برای تحقق این کار ۱۴ ماه اقامت در کشور مقصد را در نظر گرفته‌اند البته معمولش ۲۴ ماه است. تا وقتی شرایط کرونا وجود دارد و تغییر نکرده این تسهیلات هم هست. 

داداش‌پور با اشاره به دانشجویان ایرانی که در اوکراین درس می‎خواندند، گفت: بخش دیگری از دانشجویان هم در وضعیت‌های متفاوتی قرار گرفته‌اند مانند دانشجویانی که در اوکراین تحصیل می‌کردند که وضعیت آن کشور جنگی شد بنابراین شرایط آن‌ها هم خاص است. در این شرایط ما شورای نقل و انتقلات داریم که دانشجویانی که به هر دلیلی (چه در اوکراین چه هرکشوری دیگری) تحصیل می‌کردند و دارای شرایط خاص هستند، می‌توانند از این آیین نامه استفاده کنند و در دانشگاه‌های داخل کشور ادامه تحصیل بدهند. 

معاون وزیر در مورد چگونگی تقسیم این دانشجوها در دانشگاه‌های ایران اظهار کرد: این دانشجویان بسته به دانشگاهی که تحصیل کرده‌اند، معدلی که از دانشگاه خارجی گرفته‌اند و سطح دانشگاهی که در آن تحصیل کرده‌اند، می‌توانند در دانشگاهی هم سطح با همه این شرایط، داخل کشور ادامه تحصیل بدهند. 

سرپرست سازمان امور دانشجویان در پاسخ به این سوال که این دانشجویان آیا ممکن است داخل کشور در دانشگاهی دولتی و بدون شهریه و در نوبت روزانه قبول شوند، توضیح داد: بستگی به دانشگاه دارد که چه ارزیابی از دانشجو دارد. یک دانشگاه ممکن است اینطور ارزیابی کند که دانشجو می‌تواند در نوبت روزانه هم درس بخواند و مانعی هم برایش وجود ندارد، اما برخی دانشگاه‌ها ممکن است تصمیم دیگری بگیرند. آیین نامه نقل و انتقالات به ما این اجازه را داده که این دانشجویان را به دانشگاه‌ها معرفی کنیم، دانشگاه‌ها آن‌ها را بپذیرد، ولی شرایط خودشان را برای دانشجو اعمال کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز