کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر:
قاچاقچیان مواد مخدر در ایران، سالیانه سه میلیارد دلار درآمد دارند
موج جدید مواد مخدر، روانگردانها هستند که شکل و ترکیب کاملا گیاهی و سنتی دارند و باید آگاهی جوانان با آثار شوم این روانگردانها افزایش پیدا کند و جوانان ما باور کنند که استفاده از این مواد لذت زود گذر اما خانمانسوز دارد.
ایلنا: معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۱۰ میلیون در امر تهیه و توزیع مواد مخدر در دنیا فعالیت میکنند که سالیانه بالغ بر یک هزار و ششصد میلیارد دلار از این طریق سود میبرند. در ایران نیز سالیانه قاچاقچیان مواد مخدر سه میلیارد دلار کسب درآمد دارند.
به گزارش ایلنا، بابک دینپرست، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، در حاشیه اولین نشست شورای هماهنگی مواد مخدر غرب استان تهران گفت: مردم لازم است بیشتر احساس مسوولیت کنند و متوازن با دولت در امور مبارزه با مواد مخدر مشارکت کنند زیرا اگر فرهنگ مبارزه با تقاضا در جامعه تشدید و نهادینه شود، عرضهای هم وجود نخواهد داشت.
وی ادامه داد: موج جدید مواد مخدر، روانگردانها هستند که شکل و ترکیب کاملا گیاهی و سنتی دارند و باید آگاهی جوانان با آثار شوم این روانگردانها افزایش پیدا کند و جوانان ما باور کنند که استفاده از این مواد لذت زود گذر اما خانمانسوز دارد. بر اساس پالایش سال ۹۰، از یک میلیون و ۳۵۰ هزار معتاد، مشخص شد که ۷۵ درصد آنان سطح سوادشان بالای دیپلم است و امروز متاسفانه این تعداد معتاد از عرضه مواد مخدرحمایت میکنند که باید چرخه تقاضا با همکاری مردم تغییر کند.
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: فعالیت ما باید در دو حوزه باشد، یکی مبارزه با عرضه که پلیس و قوه قضاییه، وزارت اطلاعات و دیگر دستگاههای مرتبط فعالیت خوبی دارند و در سال گذشته پانصد تن مواد مخدر کشف و ۲۶۳ هزار نفر دستگیر شدند و در حوزه دوم باید فرهنگسازی در امر کاهش تقاضا، جدیتر در دستور کار قرار گیرد و این مسئله نیز بدون مشارکت مردم و خانوادهها امکانپذیر نیست.
دینپرست همچنین از کشف ۴۰۲ تن انواع مواد مخدر طی ۷ ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: در این رابطه ۱۷۸هزار و ۱۹۰ نفر از عوامل تهیه و توزیع مواد مخدردستگیر شدهاند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: براساس آمار سازمان ملل نیز ۲۴۰ میلیون نفر در جهان در سال ۲۰۱۲ برای یک بار، مواد مخدر استعمال کردهاند. همچنین ۱۰ میلیون نفر سوداگر مرگ نیز در امر تهیه و توزیع مواد مخدر در دنیا فعالیت میکنند که سالیانه بالغ بر یک هزار و ششصد میلیارد دلار از این طریق سود میبرند. در ایران نیز سالیانه قاچاقچیان مواد مخدر سه میلیارد دلار کسب درآمد دارند.