برگزاری کارگاه انتقال تجربیات منطقهای برای احیای دریاچه ارومیه
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی گفت: در راستای انتقال تجربیات موفق جهت حفظ و احیای دریاچه ارومیه با تاکید بر نقش جوامع محلی و با محوریت پروژه کشاورزی پایدار در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه، کارگاه انتقال تجربیات منطقهای برگزار میشود.
به گزارش ایلنا از ارومیه؛ مهران نظری امروز در ششمین جلسه بورد مدیریت مشارکتی مرکز منطقهای رامسر در مرکز و غرب آسیا که در محل سالن همایش هتل پارک ارومیه، برگزار شد، اظهار کرد: آذربایجان غربی با مساحت چهل و سه هزار ۵۵۵ کیلومتر مربع ۲.۶۵ درصد از مساحت کل کشور را تشکیل میدهد و قرارگیری دریاچه ارومیه در این استان، همواره در کانون توجهات ملی و فراملی قرار گرفته است.
وی افزود: در راستای انتقال تجربیات موفق جهت حفظ و احیای دریاچه ارومیه با تاکید بر نقش جوامع محلی و با محوریت پروژه کشاورزی پایدار در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه، کارگاه انتقال تجربیات منطقهای برگزار میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی با اشاره به اینکه، تبادل اطلاعات و یافتههای کشورهای عضو از اهداف برگزاری این سمینار به شمار میرود، بیان کرد: کارگاه انتقال تجربیات منطقهای جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه با حضور کشورهای عضو کنوانسیون رامسر در آسیای میانه و صاحب نظران داخلی از ٢٢ تا ٢٤ مهر ماه در ارومیه برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست استان جهت حفظ کارکردهای تالابها و حفاظت و حراست از آنها طی سالهای گذشته اقدامات مهمی را انجام داده است، افزود: طرح دیگری نیز تحت عنوان همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی در این راستا با همکاری و حمایتهای کشور ژاپن در استانهای آذربایجانغربی و آذربایجانشرقی و با مشارکت چشمگیر کشاورزان در حال اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: پروژه کشاورزی پایدار برای اولین بار در سال ۹۰ به صورت آزمایشی در سطح حوضه آبخیز دریاچه ارومیه با همکاری دفتر طرح حفاظت از تالابهای ایران در یک روستا اجرا شد و در حال حاضر تعداد روستاهایی که پروژه کشاورزی پایدار در آن انجام میشود به بیش از ١٤٠ روستا رسیده است.
نظری عنوان کرد: در این کارگاه علاوه بر انتقال تجربیات منطقهای نقش جوامع محلی در سطح حوضه برای احیای دریاچه ارومیه، نتایج تجربیات کشورهای عضو کنوانسیون رامسر نیز در راستای حفظ و احیای تالابهای بینالمللی به اشتراک گذاشته است.
وی به تالابهای موجود در سطح استان اشاره کرد و گفت: تالابهای آذربایجانغربی نیز با توجه به شرایط خاص توپوگرافی استان و تنوع زیستی بالای موجود در این استان از اهمیت شایان توجهی از نظر ملی و بینالمللی برخوردار است به طوری که در حال حاضر این استان دارای ۶ تالاب بینالمللی و حدود ۴۰ تالاب مهم است
نظری اذعان کرد: در حال حاضر برابر آمار موثق ارائه شده از طرف سازمان حفاظت محیط زیست استان حدود ۳۰۰ گونه پرنده و ۵۸ نوع پستاندار در استان شناسایی شده است.