6432 نفر دانشآموز سردشتی از اجرای اولین مرحله وارنیش فلورایدتراپی بهره بردند
کارشناس مسئول واحد آموزش سلامت مرکز بهداشت سردشت گفت: اجرای طرح وارنیش فلوراید تراپی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر و روستاهای سردشت توسط دندانپزشکان مرکز بهداشت این شهرستان بعد از اتمام مرحله اول پس از 4 ماه وارد مرحله دوم گردید.
به گزارش ایلنا، بفرین لاوا گفت: سلامت انسانها نقش موثری در توسعه و توانمندی جامعه دارد. سلامت دهان و دندان در تامین و ارتقای سلامتی جامعه تا آنجا مورد توجه قرار گرفته که اکنون یکی از 11 شعار قرن بیست و یکم شناخته شده است. سلامت کودکان و نوجوانان که سرمایههای اصلی و آیندهساز یک کشور هستند، از ارکان اصلی دستاندرکاران رشد و توسعه جامعه است و سلامت دهان ودندان بخش مهمی از بهداشت عمومی است که در کیفیت زندگی افراد نقش مهمی دارد.
وی افزود: پوسیدگی دندان شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی و نوجوانی است که بین اقشار جامعه با هر نژاد و رده اجتماعی مشاهده میشود و طبق آخرین بررسیهای به عمل آمده از سوی وزارتبهداشت و درمان هر کودک 6 ساله ایرانی در بدو ورود به مدرسه دارای 5 دندان شیری بطور متوسط پوسیده است که اجرای برنامه وارنیش فلورایدتراپی یکی از برنامههای مؤثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان در سنین 5 تا 13 سالگی است.
کارشناس مسئول واحد اموزش سلامت مرکز بهداشت سردشت درباره نحوه چگونگی برنامه وارنیشفلوراید تراپی بیان کرد: در این برنامه، فلوراید به صورت وارنیش روی دندانها مالیده میشود که باعث افزایش استحکام دندانها و کمک به پیشگیری از پوسیدگی دندان میشود.
بفرین لاوا اظهار داشت: پس از اتمام مرحله اول وارنیش فلورایدتراپی دانشآموزان با هدف پیشگیری از پوسیدگی دندان دانشآموزان مقطع ابتدایی و ارائه خدمت به 5588 نفر از دانشآموزان روستایی و 844 نفر دانشآموزان اول ابتدایی شهری، مرحله دوم طرح مذکور به همت دندانپزشکان مرکز بهداشت و بهورزان خانه بهداشت از مورخ 18 فروردین 95 آغاز شد.
وی افزود: این طرح با رعایت فاصله 4 الی 6 ماه از اولین وارنیش و تکمیل پرونده الکترونیکی دانشآموزان انجام میشود، لازم است دانشآموزان قبل از وارنیش مسواک زده و تا 24 ساعت پس از وارنیش چیزی میل نکنند و تا 24 ساعت از مسواکزدن پرهیز کنند.
شایان ذکر است در بخش شهری پس از انجام وارنیش، توسط دندانپزشک به هر دانشآموز یک عدد مسواک و یک عدد خمیر دندان تحویل داده خواهد شد.