برداشت گل محمدی در آذربایجان غربی آغاز شد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: برداشت گل محمدی از سطح ۴۷ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول در استان آغاز شد.
«عبداله فتح الهزاده» در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در ارومیه، با بیان این مطلب افزود: سالانه نزدیک به ۳۲۰ هزار لیتر گلاب از گل محمدی در مناطق مختلف استان از جمله شهرستانهای ارومیه، مهاباد، خوی و پیرانشهر استحصال میشود.
فتح الهزاده با بیان اینکه متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار ۲۲۰۰ کیلو گرم است، اضافه کرد: سالانه بیش از ۱۲۷ تن گلتر در استان برداشت میشود.
وی اظهار کرد: ارقام مورد استفاده برای کشت این محصول در سطح استان اغلب گل محمدی خوی بوده و از ارقام محلی کاشان نیز به صورت محدود برای کشت استفاده میشود.
فتح الهزاده گفت: هر چند این محصول در شهرهای مختلف استان برداشت میشود ولی عمده تولید این محصول مربوط به شهرستان خوی و ارومیه به ترتیب با ۲۵ و ۱۳هکتاراست.
وی با اشاره به مصارف گل محمدی اضافه کرد: از ۶۰ درصد محصولات برای عرقگیری، ۳۰ درصد به صورت گلبرگ خشک برای تهیه گل قند، مربا و سایر مصارف خوراکی، پنج درصد برای مصرف تازه خوری و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک به منظور صادرات استفاده میشود.
وی بیان کرد: گل محمدی تولیدی آذربایجان غربی به صورت خشک به کشورهای همسایه این استان از جمله ترکیه، جمهوری آذربایجان و نیز سایر استانهای کشور صادر میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ارقام کشت گل محمدی در استان را گلاب به منظور گلاب گیری و مونا یا مارملاد به منظور تهیه مربا برشمرد و افزود: بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی مربوط به شهرستان خوی است که از معطرترین نوع این گل در دنیا به حساب میآید و برداشت این محصول همه ساله از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تاپایان تیر ماه به طول میانجامد.
به گزارش ایلنا، گل محمدی خاصیت گرمایی دارد و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و دردرمان زخم معده و وضعیت عمومی بدن موثر بوده و برای تقویت قلب بسیار مفیدبوده و غم زداست.