ترانزیت سالانه بیش از ۱/۵ میلیون تن کالا از آذربایجان غربی/ جبران هزینه های نگهداری جاده های استان از طریق عوارض جاده ای و صدور بارنامه
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی از ترانزیت سالانه بیش از یک و نیم تن کالا از استان خبر داد.
به گزارش ایلنا،ارسلان شکری، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی، در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: آذربایجان غربی با سه کشور هم مرز بوده و دارای ۹ مرز رسمی بین المللی و دروازه ورود به اروپا و همچنین ارتباط با منطقه قفقاز است که ۶۴ درصد واردات زمینی «جاده ای» و ۲۵ درصد واردات زمینی «جاده ای» کشور از این استان صورت می گیرد.
شکری با اشاره به اینکه آذربایجان غربی یکی از استان های توانمند در زمینه حمل و نقل کالا در کشور است گفت: سالانه نزدیک به ۵ درصد جابجایی کالا در کشور بر عهده راهداری و حمل و نقل استان است.
وی در رابطه با وضعیت زیرساخت جادهای استان گفت: طول کل راههای استان ۱۲ هزار ۶۶۱ کیلومتر معادل ۱۸ هزار و ۸۵۴ کیلومتر راه همسنگ بوده که ۹۵۶ کیلومتر بزگراه و راه اصلی، ۲ هزار ۲۲۳ کیلومتر راه فرعی ، ۷ هزار و ۹۷۸ کیلومتر راه روستایی و همچنین یک هزار ۴۹۵ کیلومتر راه دسترسی و مرزی و فاقد آزاد راه را شامل میشود.
به گفته شکری، تعداد ناوگان فعال باری در استان ۳۱ هزار و ۳۹۵ دستگاه و تعداد ناوگان فعال باری ۳۱ هزار و ۹۶۹ نفر و تعداد رانندگان مسافری در استان ۳ هزار و ۹۱۹ نفر است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی تصریح کرد: آذربایجان غربی با ۹ مرز رسمی بینالمللی شامل ٦ مرزرسمی جادهای و یک مرز ریلی و دو مرز هوایی و ۸ بازارچه فعال رسمی مرزی در مسیر چهار کریدور اصلی بینالمللی قرار دارد.
وی با بیان اینکه استان دارای بیشترین گذرگاههای مشترک با کشورهای همسایه است، یادآور شد: استان در بخش ترانزیت جایگاه اول تا سوم کشوری را در میان مرزهای زمینی کشور با حدود ۹۰۰ هزار تن تا یک میلیون و پانصد هزار تن (۱۰٪ تا ۱۵ ترانزیت کل کشور) دارا است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی گفت: استان با دارا بودن بیش از ۱۵۰۰ اثر استانی و ملی ثبت شده گردشگری و دو اثر جهانی مجموعه تخت سلیمان و قره کلیسا، سالانه تردد بیش از ۳۶۰ میلیون وسایل نقلیه ثبت میشود.
وی افزود: کسب رتبه های اول و دوم در زمینه واردات زمینی کالا، ترانزیتی ورودی کالا و تردد ناوگان مسافربری و تردد سالانه بالغ بر ۶ میلیون نفر مسافر و ۴۰۰ هزار دستگاه ناوگان حمل و نقل بینالمللی از پایانههای مرزی تنها بخشی از سیمای بخش حمل و نقل جادهای را شامل میشود.
شکری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا درباره کاهش منابع تخصیص بودجه و متکی بودن به به خود برای ترمیم ونگهداری جادهها گفت: ماهیت کاری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به لحاظ اعتبارات بر پایه منابع عمومی و داخلی استوار است؛ منابع عمومی از سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور و استانها تامین میشود و قسمتی هم از منابع داخلی راهداری خواهد بود.
وی عنوان کرد: در صدد هستیم با درآمدزایی از طریق عوارض جاده ای و صدور بارنامه ها هزینه های نگهداری جاده های استان را جبران کنیم.