به دلیل خشکسالی صورت گرفت؛
تبدیل مجتمع ۲۰۰۰ هکتاری پرورش ماهیان گرمابی فسندوز به پرورش آرتمیا
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجانغربی گفت: مجتمع ۲ هزار هکتاری فسندوز برای پرورش ماهیان گرمابی ایجاد شده بود که به دلیل خشکسالی و شرایط خاص بوجود آمده و به دلیل اهمیت آرتمیا در دنیا، تبدیل به محل پرورش آرتمیا شد.
محمدباقر قریشی در گفت و گو با ایلنا، با اشاره به تبدیل مجتمع ۲ هزار هکتاری پرورش ماهیان گرمابی به پرورش آرتمیا در دشت فسندوز گفت:با توجه به مطالعات انجام گرفته، سالانه در هر هتکار از استخر خاکی پرورش آرتمیا در این مجتمع ۱۰۰ کیلو تخم آرتمیا و یک تن نیز بیومث آرتمیا تولید می شود.
قریشی افزود: آرتمیا در حال حاضر بهترین منبع تغذیه صنعت پرورش میگو و ماهیان خاویاری به همراه ماهیان زینتی در کشور به شمار می رود و در بخش صنعت پرورش میگو تنها منبع تغذیه بوده و تاکنون جایگزینی برای آرتمیا پیدا نشده است.
وی با بیان اینکه نیاز سالانه امروز ایران به آرتمیا ۲۵ تن است، اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد این میزان از خارج تأمین میشود که با بهره برداری اصولی از دشت فسندوز نه تنها نیاز کشور تأمین میشود بلکه میتوان صادرات و ارز آوری خوبی عاید کشور کرد.
قریشی تصریح کرد: در حال حاضر بسترهای لازم برای سرمایه گذاری مطمئن در زمینه پرورش، تکثیر و تولید آرتمیا به روش مصنوعی در مجتمع دو هزار هکتاری دشت فسندوز فراهم شده است.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی افزود: سعی بر این است در یک برنامه میان مدت و بلند مدت و جذب سرمایهگذار و مشارکت در تولید در قالب الحاقیه ماده ۲۷ و روشهای دیگر واگذاری اراضی، سطح مزارع تولید آرتمیا در این مجتمع به ۲ هزار هکتار برسد.
وی گفت: با تحقق این مهم شاهد تولید بیش از دو هزار تن بیومس آرتمیا و بیش از ۲۰۰ تن سیست آرتمیا خواهیم شد و برای حدود ۲ هزارنفر به طور مستقیم و ۲ هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال پایدار ایجاد میشود.