ایلنا گزارش میدهد؛
افت ۸۰ درصدی فروش نوشت افزار در آذربایجان غربی/ کرونا ۱۰ درصد لوازم التحریر فروشیهای ارومیه را به تعطیلی کشاند
با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس تقاضا برای خرید لوازم التحریر به کمترین میزان رسیده است اما با این وجود ،بازار لوازم التحریر افزایش قیمت ۵۰ درصدی را تجربه میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از ارومیه از اواخر سال 98 همزمان با اپیدمی کرونا در کشور که به تعطیلى مدارس ،دانشگاهها و آموزشگاهها رسمی منجر شد تا همین امروز که خبری از بازگشایى مراکز آموزشى و مدرسه و دانشگاه ها نیست، همچنان رکود بر بازار لوازم التحریر و نوشــت افزار سایه انداخته اســت.
۱۰ روز دیگر به آغاز سال تحصیلی جدید باقی مانده و گرچه هزار سئوال و اما اگر درباره نحوه برپایی کلاسهای درس وجود دارد اما آنچه مشخص است امسال نیز آغاز سال تحصیلی جدید به صورت غیر حضوری خواه بود. البته زمزمههایی مبنی بر بازگشایی مدارس در اول آبان ماه شنیده میشود.
همین خبر شاید خبر خوشی برای فروشندگان لوازم التحریر باشد که تقریباً ۱۸ ماهی است که با کسادی مطلق مواجه شدند و به اصطلاح در راستهشان پرنده پر نمیزند.
تعطیلی مدارس و مجازی شدن آموزش از دو سال گذشته از یک سو وافزایش قیمت در بازار لوازمالتحریر از سوی دیگر به کسادی در این بازار دامن زده است.
بیشتر اصناف این بازار یک زمان طلایی برای فروش دارند و آن هم شهریور ماه و در آستانه بازگشایی مدارس است که امسال با توجه به شیوع کرونا تاکنون خبری مبنی بر بازگشایی مدارس و یا برنامهای برای حضور دانش آموزان و دانشجویان اعلام نشده و همان زمان فروش نیز از دست رفته است.
افزایش قیمتها هم در این بازار، فروشندگان را به چالش کشیده و به اصطلاح به دلار خرید میکنند اما به ریال هم نمیتوانند فروش کنند.
کاهش ۸۰ درصدی تقاضای خرید لوازم التحریر
حسین سلیمی، رئیس اتحادیه فروشــندگان لوازم التحریر و نوشت افزار ارومیه در گفت و گو با ایلنا، از کاهش تقاضای خرید لوازم التحریر خبر داد و گفت:از بهمن ماه ســال ۹۸ با شــیوع بیمارى کرونا و تعطیلى مدارس، دانشــگاه ها و مراکز آموزشى؛ آموزشها مجازى شــد و در این مــدت تقاضا براى لوازم التحریر به شــدت کاهش یافته است.
سلیمی افزود:متاسفانه این شــرایط همچنان ادامه دارد و در این میان بسیارى از واحدها از نظر اقتصادى با مشکل مواجه شدند و طى این ۲ ســال ۱۰ درصد از واحد صنفى فروش لــوازم التحریر در ارومیه به دلیل عدم استقبال، مشکلات اقتصادى و بالا بودن هزینه اجاره تعطیل شدند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم التحریر ارومیه گفت:در حال حاضر ۲۰۰ واحد صنفى نوشت افزار در ســطح شهر فعال است که با توجه به شرایط و رسالت آموزشى که نوشت افزارها دارند همچنان با مسائل و مشکلات گوناگون مواجه هستند و سعى دارند که در این شرایط خود را سر پا نگه دارند.
وی افزود حذف کتب درسی از پیشخوان لوازم التحریر فروشی ها و نامشخص بودن وضعیت مدارس، مزید بر علت شده و کسادی بیش از ۸۰ درصدی بازار لوازم التحریر در سال تحصیلی جدید را رقم زده است.
سلیمی افزود: با توجه به شرایطی که به سبب شیوع ویروس کرونا به وجود آمده،تا به امروز، ۱۰ درصد از واحد های این صنف در ارومیه تعطیل شده اند و با ادامه این روند پیش بینی می شود. ماه های آینده بر تعداد این تعطیلی ها افزوده شود.
رئیس اتحادیه فروشــندگان لوازم التحریر و نوشت افزار ارومیه تصریح کرد:امسال بازار لوازم التحریر در رکود بسر می برد و اکنون که در واپسین روزهای شهریور هستیم بازار به شدت کساد و بی رونق است.
وی افزود: مردم خرید چندانی ندارند،به طوری که فروش نوشت افزار حدود ۸۰ درصد افت داشته است.
سلیمی، افزود : از سال گذشته و همزمان با شروع به ویروس کرونا تدابیر لازم برای فروش اینترنتی لوازم التحریر در ارومیه اتخاذ شده اما خریداری وجود نداشته و رغبتی نشان داده نشده است.
وی در مورد میزان افزایش قیمت ها در بازار لوازم التحریر گفت: قیمت برخی از اقلام همچون دفتر حدود ۳۰ درصد است ،اما سایر اقلام بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.
رئیس اتحادیه فروشــندگان لوازم التحریر و نوشت افزار ارومیه،با اشــاره به اینکه در این شرایط امید داریم که شیوع بیمارى کرونا با افزایش واکسیناسیون کم شــود، تصریح کرد: براى خروج از رکود چشم انتظار بازگشــایى مدارس و فضاهاى آموزشى هستیم تا شرایط به حالت قبل باز شود.