خبرگزاری کار ایران

به‌علت طولانی شدن اپیدمی کرونا اتفاق افتاد؛

صنعت ‌گردشگری آذربایجان غربی در کما / تعدیل بیش از 400 نفر از کارکنان گردشگری استان از دو سال گذشته تا کنون

صنعت ‌گردشگری آذربایجان غربی در  کما / تعدیل بیش از 400 نفر از کارکنان گردشگری استان از دو سال گذشته تا کنون
کد خبر : ۱۱۲۸۱۱۳

پیش از شیوع بیماری کرونا فعالان حوزه گردشگری کشور بویژه در استان آذربایجان شرقی با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کردند،با شیوع این بیماری و اعمال محدودیت‌های کرونایی تیر خلاص به صنعت گردشگری استان زده شد و این صنعت در کما رفت.

به گزارش ایلنا، این روزها بر سر و روی هتل‌ها، موزه‌ها، مراکز تفریحی، مراکز بوم‌گردی، کمپ‌های گردشگری غباری از رکود سایه انداخته است، فعالان این حوزه نیز چندان امیدی به بهبود شرایط ندارند، کارشناسان حوزه گردشگری خسارت وارده به تاسیسات گردشگری را میلیاردی تخمین زده‌اند.

آذربایجان غربی به شرایط دارا بودن از آب و هوای مناسب و مناطق بکر و دیدنی همچنین وجود دریاچه ارومیه و منطقه گردشگری سیلوانای ارومیه که به بام اکسیژن ایران معروف است یکی از قطب های گردشگری ایران است ، اما اکنون نفس این صنعت فراموش شده در ایام شیوع کرونا به شماره افتاده و این بیماری تمامی امیدها برای رونق در این حوزه را ناامید کرد.

ظرفیت‌های گردشگری موجود در آذربایجان غربی، در کشور بی‌نظیر است، قطعا اگر از هم‌اکنون برنامه‌ریزی دقیقی برای رونق در گردشگری اندیشیده شود، شاید در آینده‌ای نه چندان دور و پس از مهار بیماری کرونا با تسریع در روند واکسیناسیون شاهد حضور گردشگران از اقصی نقاط کشور به این استان باشیم.

قطعا پس از مهار بیماری کرونا در کشور باید تمرکز اصلی بر تقویت گردشگری داخلی در کشور گذاشته شود، شاید این مسئله نسخه شفابخشی برای نجات گردشگری در کشور و آذربایجان غربی باشد.

با روند بیماری کرونا چیزی از گردشگری باقی نمی‌ماند

محمدی، یکی از فعالان حوزه گردشگری در آذربایجان‌غربی در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به اینکه در ایام شیوع کرونا آسیب‌های فراوانی به تأسیسات گردشگری در استان وارد شد، اظهار کرد: در این ایام تجهیزات موجود در مراکز گردشگری دچار فرسودگی شده‌اند و اگر روند این بیماری بیش‌تر از این ادامه پیدا کند، چیزی از گردشگری باقی نمی‌ماند.

وی با اشاره به اینکه در گذشته در طول ایام سال  شاهد حضور گردشگران از اقصی نقاط کشور در ساحل دریاچه ارومیه و منطقه سیلوانا بودیم، گفت: در ایام شیوع کرونا میزان حضور گردشگران در این مناطق کاهش چشمگیری داشته است.

این فعال گردشگری با بیان اینکه به بهانه‌های مختلف نتوانستم از تسهیلات کرونایی استفاده کنم، توضیح داد: پرداخت تسهیلات کرونایی کاغذبازی است، بانک و نهاد متولی به بهانه‌های مختلف این تسهیلات را پرداخت نکردند.

محمدی، با تاکید بر اینکه مردم تشنه مسافرت هستند، بیان کرد: قطعا اگر بیماری کرونا مهار شود، مردم با خیال آسوده به مسافرت می‌روند و رونق گردشگری موجب خواهد شد تا تاسیسات گردشگری سرپا شوند.

وی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های گردشگری در سواحل دریاچه ارومیه بسیار ضعیف است عنوان کرد: کمترین امکانات گردشگری از جمله سرویس بهداشتی،محل اسکان،نمازخانه در سواحل دریاچه وجود ندارد.

این فعال گردشگری در پایان تاکید کرد: اگر به ظرفیت‌های گردشگری در سواحل دریاچه ارومیه توجه ویژه صورت بگیرد، قطعا می‌توان شاهد رونق گردشگری و اشتغال در این منطقه بود.

محدودیت های کرونایی آسیب فراوانی به  گردشگری زده است

حسن زاده، یکی از صاحبان اقامتگاه بوم‌گردی در ارومیه در گفت‌وگو با ایلنا، اظهار کرد: شیوع کرونا باعث کسادی گردشگری و بالتبع آن اقامتگاه‌های محلی و بوم‌گردی شد، متاسفانه روند این بیماری طولانی شده است و مشکلات فعالان حوزه گردشگری روز به روز بیش‌تر می‌شود.

وی بیان کرد: کاهش سفر باعث شده که فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی با وجود هزینه‌های بیمه، مالیات، کارگر، آب، برق و گاز مقرون به صرفه نباشد، بنابراین ترجیح می‌دهم تا بهبود شرایط به فعالیت در این حوزه نپردازم.

حسن زاده،  قبل از شیوع کرونا به تازگی شروع به تازگی کارم را شروع کرده بودم، گفت: امیدوارم بتوانم در نوروز ۱۳۹۹ و با آغاز سفرهای نوروزی بخشی از هزینه‌هایم را جبران و به سوددهی برسم، اما متاسفانه کرونا تمامی معادلاتم را برهم زد، به‌نظر می‌رسد حتی پس از پایان کرونا نیز گردشگری نتواند بزودی به شرایط   قبل خود بازگردد.

این فعال حوزه بوم‌گردی گفت: بسیاری از مشاغل در ایام شیوع کرونا دچار ضرر و زیان شدند، اما گردشگری یکی از موضوعاتی بود که از همان ابتدای اعمال محدودیت‌های کرونایی مشمول تعطیلی شد و این محدودیت‌ها آسیب فراوانی به فعالان این حوزه وارد کرد.

وی تاکید کرد: اگر دولت چاره‌ای برای حمایت از فعالان عرصه گردشگری نیندیشد، قطعا سرپا شدن این اقامتگاه‌ها شاید دیگر امکانپذیر نباشد.

خسارت ۱۷۰۰ میلیارد ریالی کرونا به حوزه گردشگری آذربایجان غربی 

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی گفت: شیوع بیماری کرونا بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال خسارت به حوزه گردشگری این استان وارد کرده است.

جلیل جباری  در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: این میزان خسارت از اوایل شیوع کرونا از اسفندماه سال ۹۸ تاکنون به مجموعه فعالان گردشگری اعم از هتل‌دارها، آژانس‌های مسافرتی، واحدهای بوم‌گردی، موسسات آموزشی و راهنمایان گردشگری که به نوعی در این حوزه فعالیت دارند وارد شده است.

جباری در ادامه از تعدیل ۴۸۳ نفر از نیروهای مراکز گردشگری در ایام کرونا خبر داد و گفت: متاسفانه با شیوع ویروس کرونا خسارت های چشمگیری در این بخش را شاهد بودیم.

وی با اشاره به اینکه بخش گردشگری در مقایسه با سایر بخش های اقتصادی بیشترین آسیب را در بحران کرونا دیده، گفت: از طرف دولت تسهیلاتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در حوزه گردشگری تعلق گرفته است و تا کنون برای عده‌ای تشکیل پرونده شده  و نزدیک به ۱۰۰  میلیارد ریال  به متقاضیان این تسهیلات پرداخت شده و مابقی آن نیز در حال پیگیری است.

جباری در ادامه، حمایت سیستم بانکی را برای پرداخت تسهیلات خواستار شد و گفت: آسیب دیدگان گردشگری با توجه به تخصص، رشته و محل فعالیت خود در این حوزه تسهیلات مختلفی از سقف ۲۰۰میلیون ریال تا ۱۰ میلیارد ریال می توانند تسهیلات کم بهره دریافت کنند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی از نیاز به حمایت و همکاری از سوی دستگاه های خدمات رسان مانندسازمان تامین اجتماعی و امور مالیاتی اشاره کرد و گفت: در رابطه با امهال بدهی به بیمه و امهال بدهی به امور مالیاتی و همچنین امهال بدهی ها به بانک و شرکت های خدمات رسان مانند آب، برق و گاز،در بخش تاسیسات گردشگری ، نیاز به حمایت همه جانبه این ارگان ها هستیم.

به گزارش ایلنا،آذربایجان‌غربی دارای بیش از یک هزار و ۶۰۰ اثر طبیعی و تاریخی ثبت ملی بوده و ۲ اثر تاریخی این استان شامل مجموعه میراث جهانی "تخت سلیمان" تکاب و "قره‌کلیسا" در چالدران در فهرست سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

کاخ موزه باغچه‌جوق، عمارت کلاه‌فرنگی، سه‌گنبد ارومیه، غار سهولان مهاباد، خان‌تختی سلماس، مقبره شیخ صدرالدین چالدران، کلیسای ننه‌مریم ارومیه، قلعه‌بسطام، مسجد سردار، بازار تاریخی ارومیه، خانه انصاری، تپه‌حسنلو، تالاب کانی‌برازان مهاباد و روستای چورس از جمله آثار تاریخی آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود.

گزارش:  فرزاد صدقی

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز