خبرگزاری کار ایران

دادستان مراغه در همایش واحدهای بهداشت، ایمنی و محیط زیست مطرح کرد؛

تهدید بهداشت عمومی در مراغه/ افزایش سرطان روده به دلیل نداشتن تصفیه خانه کافی / روزی می‌رسد که سوگنامه سهند را هم بنویسیم

تهدید بهداشت عمومی در مراغه/ افزایش سرطان روده به دلیل نداشتن تصفیه خانه کافی / روزی می‌رسد که سوگنامه سهند را هم بنویسیم
کد خبر : ۶۴۵۰۲۳

دادستان مراغه با اشاره به شیوع سرطان روده در مراغه گفت: روزانه 130 تن زباله در مراغه تولید می شود که متاسفانه حمل و امحای آنها مبتنی بر استانداردها نیست.

به گزارش خبرنگار ایلنا ،علی دلداری با اعلام این مطلب در همایش واحدهای بهداشت، ایمنی و محیط زیست صنایع استان در مراغه  گفت : شیرابه این زباله‌ها به منابع آب زیر‌زمینی نشت می‌کند و زباله‌ها در طبیعت پخش می شوند.اگر این روند ادامه یابد با یک  بحران زیست محیطی مواجه هستیم  رسماً اعلام می کنم که تهدید علیه بهداشت عمومی در مراغه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه موضوعات مربوط به محیط زیست، بهداشت و ایمنی از اهمیت بسیار بالایی برای قوه قضاییه برخوردار است گفت: در تصفیه خانه فاضلاب مراغه با یک بحران زیست محیطی مواجه هستیم  پرونده های زیادی هم در این خصوص در دادگستری موجود است. طبق آمار  نیز  در چهار سال گذشته فقط 2 هزار نفر به دلایل عدم رعایت موارد HSE( بهداشت محیطی ) فوت کردند.

دلداری گفت: فقط خسارت مالی که بیمه ها برای حوادث ناشی از عدم رعایت موارد HSE پرداخت کرده اند، به رقم 500 میلیارد تومان رسیده است.

وی افزود: اگر قسمت کوچکی از این منابع برای افزایش ایمنی، ارتقای سطح بهداشت و محیط زیست تخصیص داده می شد، شاهد اتفاقات بسیار کمتری در این حوزه بودیم.

دست سازمان های مردم نهاد را می بوسم

وی گفت: محیط زیست فقط به ما تعلق ندارد و یک امانت بزرگ الهی است. تمام آموزه های دینی ما بر همین امر دلالت دارد. ما دست سازمان های مردم نهاد را برای فرهنگ سازی برای حفظ محیط زیست می بوسیم، چرا که با منابع خودشان و تلاش خودشان باری از دوش دولت بر می دارند.

دادستان مراغه افزود: 230 هزار هکتار در مراغه عرصه های طبیعی وجود دارد که باید حفاظت شود. باید مشارکت مردم را برای حفظ این عرصه بسیار بزرگ جلب کرد، اگر مردم مشارکت نکنند، شاهد بحران خواهیم بود.

دلداری گفت: روزی درباره دریاچه ارومیه هشدار می دادیم که امروز گریبان ما را گرفته است، اگر امروز به فکر محیط زیست سهند نباشیم، فردا محیط زیست سهند هم به حال و  روز دریاچه ارومیه خواهد افتاد و باید سوگنامه سهند را هم بنویسیم.

وی ادامه داد: با توجه به میزان تخریبی که اکنون در حال انجام است، اگر این روند ادامه پیدا کند و مردم و مسئولین مشارکت نکنند، محیط زیست بکر سهند هم به وضعیت بحران دچار خواهد شد.

این مقام قضایی تاکید کرد: ما با تهدیدهای بهداشتی هم مواجه هستیم. فاضلاب بالادست روستاهای مراغه بدون تصفیه به سد علویان رهاسازی می شود و تصفیه خانه مراغه برای این نوع فاضلاب طراحی نشده و مردم مراغه دارند از این آب استفاده می کنند. این در آینده به یک بحران تبدیل خواهد شد.

مسابقه برای برداشت غیرمجاز آب

دلداری گفت: یک مسابقه بسیار پلید و کثیفی برای برداشت غیر مجاز آب از سفره های زیر زمینی مراغه به وجود آمده است که البته ما با این موضع برخورد کرده ایم  و تا حدودی آن را مهار کرده ایم و در سال گذشته 200 چاه غیر مجاز را مسدود کردیم.

وی ادامه داد: بعضی مناطق گزارش شوری آب چاه ها به ما رسید، در حالی که کیلومترها از دریاچه ارومیه فاصله داشتیم. کارشناسان آب گفتند که جریان آب سفره های زیر زمینی آب با برداشت های بیش از حد، برعکس شده است.

دادستان مراغه گفت: بحران زیست محیطی دیگری که با آن مواجه هستیم، تصفیه خانه فاضلاب مراغه است و رسماً اعلام می کنم که تهدید علیه بهداشت عمومی در مراغه در حال انجام است. ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب مراغه نصف ورودی فاضلاب آن است و بقیه آن بدون تصفیه و به صورت خام به صوفی چای رهاسازی می شود و کشاورزان پایین دست از آن برای کشت سیفی جات و باغات استفاده می کنند.

دلداری تاکید کرد: این پروسه بسیار خطرناکی است و با حجم انبوهی از سرطان روده در مراغه مواجه هستیم و برای رسیدگی به این موضوع به کارگروه بهداشت عمومی و امنیت غذایی تذکر می دهیم.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز