خبرگزاری کار ایران

مرکز پایش زیست محیطی شرکت پالایش نفت تبریز افتتاح شد

کد خبر : ۲۴۲۴۹۴

با نصب و راه اندازی تجهیزات پایش On - Line در این مرکز امکان نمایش و مانیتورینگ مداوم نتایج پایش و اندازه گیری تجهیزات پالایشی شامل آنالایزرهای نصب شده بر روی دودکش‌ها، ایستگاه پایش هوای محیطی دورتادور شرکت " استاندارد هوای پاک " و ایستگاه هواشناسی ثابت فراهم شده است.

مرکز پایش زیست محیطی پالایشگاه تبریز مطابق با مقررات زیست محیطی و سیستم مدیریت زیست محیطی در راستای توسعه پایدار امرور به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار ایلنا محمدباقر دخیلی در آیین افتتاحیه مرکز مرکز پایش زیست محیطی پالایشگاه تبریز گفت: با نصب و راه اندازی تجهیزات پایش On - Line در این مرکز امکان نمایش و مانیتورینگ مداوم نتایج پایش و اندازه گیری تجهیزات پالایشی شامل آنالایزرهای نصب شده بر روی دودکشها، ایستگاه پایش هوای محیطی دورتادور شرکت(استاندارد هوای پاک Ambient Air) و ایستگاه هواشناسی ثابت فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز اضافه کرد: این مرکز مجهز به سیستمهای سخت افزاری و نرم افزاری مدرن جهت کنترل و نظارت بر وضعیت زیست محیطی شرکت بوده و شامل بخشهای مختلف از جمله اتاق پایش زیست محیطی، ارزیابی اثرات زیست محیطی EIA، مدیریت پسماند و ارزیابی جنبه ها و ریسکهای زیست محیطی است.

وی افزود: در اتاق پایش زیست محیطی تمامی نتایج پایش و اندازه گیری آنلاین دودکشهای دیگ های بخار از طریق سیستم نرم افزاری GPRS به مانیتورهای موجود در این مرکز انتقال داده شده و کارشناس مربوطه نسبت به مانیتورینگ مداوم و رفع آلارمها و خطاهای احتمالی و نیز حصول اطمینان از انطباق نتایج اندازه گیری با استانداردهای زیست محیطی اقدام می کند.

دخیلی خاطرنشان کرد: در این شرکت کنترل و نظارت مستمر بر مدیریت اصولی کلیه پسماندهای تولیدی اعم از فرایندی و غیر فرایندی منطبق بر اصول قانون مدیریت پسماند انجام و بمنظور رعایت الزامات سیستم مدیریت زیست محیطی و استاندارد ISO - ۱۴۰۰۱ کلیه جنبه ها و آثار زیست محیطی ناشی از فعالیتها، محصولات و خدمات شرکت شناسایی و تحت کنترل قرار می گیرد.

وی همچنین با اشاره به اجرای بزرگترین طرح زیست محیطی شمالغرب کشور در این پالایشگاه، گفت: این طرح شامل پروژه های تصفیه نفت گاز، استحصال گوگرد از فرآورده های تولیدی و بازیافت گازهای انتهایی گوگردسازی در حال عقد قرار داد با پیمانکار منتخب است و سایر پروژه های زیست محیطی شامل بازیافت گازهای ارسالی به سیستم مشعل و گرانول سازی گوگرد در حال اجراست.

مدیر عامل شرکت پالایش نفت تبریز با بیان اینکه مدت زمان پروژه تصفیه نفت گازسه سال می باشد افزود: این پروژه به منظور کاهش سطح گوگرد فرآورده های نفت گاز و حصول به الزامات کیفی استاندارد EU - V انجام می گردد.

وی خاطرنشان کرد: پروژه استحصال گوگرد از محصولات تولیدی و بازیافت گازهای انتهایی واحد گوگرد با هدف افزایش راندمان بازیافت گوگرد و افزایش توان استحصال گوگرد با توجه به احداثواحد تصفیه گازوییل احداثمی شود.

دخیلی ادامه داد: با اجرای این طرح درصد تبدیل گازهای اسیدی به گوگرد تا ۹۹.۸ درصد ارتقا خواهد یافت که به میزان قابل ملاحظه‌ای از حجم گازهای آلاینده ارسالی به آشغال سوز خواهد کاست و گازهای آلاینده خروجی کوره آشغال سوز به کمتر از حد استاندارد جهانی خواهد رسید.

وی با بیان اینکه در حال حاضر گازهای ارسالی به مشعل به ناچار سوزانده می‌شود، افزود: با اجرای طرح بازیافت گازهای ارسالی به فلر، این گازها بازیابی شده و به عنوان سوخت پالایشگاه مورد استفاده قرار خواهد گرفت و این امر موجب کاهش آلایندگی مشعل و نیز کاهش ضایعات پالایشگاه خواهد شد.

وی اضافه کرد: با اجرای پروژه گرانول سازی علاوه بر کاهش آلایندگی زیست محیطی، برای شرکت ارزش افزوده نیز به همراه خواهد داشت.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز