استاندار آذربایجان شرقی:
افزایش جمعیت یکی از تهدیدات شهر تبریز است
جلوگیری از افزایش جمعیت، باید رویکرد اصلی برنامههای توسعه تبریز باشد.
استاندار آذربایجان شرقی خواستار جلوگیری از افزایش جمعیت تبریز به عنوان یکی از تهدیدات این شهر شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اسماعیل جبارزاده، صبح روز شنبه، در پانزدهمین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان، تاکید کرد: جلوگیری از این امر باید رویکرد اصلی برنامههای توسعه تبریز باشد.
وی با اشاره به مشکل کمبود منابع آب و آلودگی هوا در تبریز، خاطرنشان کرد: قطعا افزایش جمعیت این شهر موجب کاهش ارایه خدمات به شهروندان میشود، لذا در اسناد توسعه باید کنترل جمعیت ساکن در تبریز و جلوگیری از افزایش آن مورد توجه قرار گیرد.
جبارزاده با تاکید بر هدایت سرمایهگذاری و ایجاد زمینههای اشتغال در سایر نقاط استان به عنوان راهکارهای جلوگیری از افزایش جمعیت تبریز، گفت: نباید در قالب برنامههای توسعه جذابیتهای جدیدی ایجاد شود که باعثتشدید مهاجرت و افزایش جمعیت این شهر شود.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی شهر تبریز و تاثیرگذاری فرهنگی این شهر در منطقه شمال غرب کشور و کشورهای همسایه، بر تعریف هسته کلیدی فرهنگ و هنر در سند تدبیر توسعه شهرستان تبریز تاکید کرد و با اشاره به اهمیت پیگیری جدی برنامههای سند تدبیر توسعه استان از سوی مسوولان اجرایی، خاطرنشان کرد: کنترل و رصد اجرای این اسناد از روز تصویب آنها آغاز میشود و با توجه به این که مدت زمان پیشبینی شده برای تحقق آنها اکثرا کوتاه است باید در اولویت کاری دستگاههای ذیربط قرار گیرد.
جبارزاده همچنین در ادامه با اشاره به قابلیتهای شهرستان اهر، بر ایجاد صنایع پایین دستی صنعت مس در این شهرستان تاکید کرد و گفت: این امر جزو اولویتهای سند توسعه این شهرستان است.
وی همچنین با اشاره به اهمیت بزرگراه تبریز - اهر، از بهرهبرداری ۳۰ کیلومتر از این بزرگراه و آماده شدن حضور بخش خصوصی در اجرای بقیه این پروژه خبر داد و گفت: در کنار این کار باید آموزش مردم و رانندگان و ساماندهی و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی نیز مورد توجه قرار گیرد، چرا که عامل ۷۰ درصد از تصادفات عامل انسانی است.
در این نشست سند تدبیر توسعه شهرستان تبریز در نه هسته کلیدی تصویب و مقرر شد در کمیته راهبردی این سند برخی از بندهای آن مورد بازنگری قرار گیرد.
هستههای کلیدی این سند شامل: بهسازی، ساماندهی و نوسازی بافتهای ناکارآمد شهری، حمل و نقل تبریز،، تکمیل مجموعه ورزشی یادگار امام تبریز، گردشگری سلامت، بازار بزرگ تبریز، منطقه ویژه علم و فناوری، رفع آلودگیهای زیستمحیطی و مدیریت پسماند، تولید و فراوری محصولات کشاورزی، تامین منابع آب جدید و تکمیل سیستم فاضلاب تبریز اعلام شده است.
در این نشست همچنین سند تدبیر توسعه شهرستان اهر شامل هستههای کلیدی توسعه معادن و صنایع معدنی، توسعه دامداری صنعتی و صنایع تبدیلی کشاورزی، توسعه زیرساختهای حمل و نقل، توسعه گردشگری و صنایع دستی واصلاح الگوی کشت تصویب شد.