خبرگزاری کار ایران

به منظور بهینه‌سازی مصرف آب و برق صورت ‌گرفت؛

ایستگاه‌های پمپاژ آب منطقه ۶ شهرداری تبریز به شبکه ارتباطی GSM تجهیز شد

کد خبر : ۲۲۴۴۳۶

استفاده از پیامک برای کنترل سیستم‌ها نیز یکی از کاربردهایی است که می‌تواند مشکلاتی را از دوش بهره برداران و اپراتورهای دستگاه و ماشین آلات صنعتی بردارد.

ایستگاه‌های پمپاژ آبیاری فضای سبز شهرداری منطقه ۶ تبریز به شبکه GSM(موبایل) مجهز شدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا مسئول امور فضای سبز شهرداری منطقه ۶ تبریز با اعلام این مطلب گفت: با دستور شهردار منطقه ۶ تبریز در راستای تحقق اهداف مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی الکتریکی و منابع آبی، طرح مدیریت و دیسپاچینگ یکپارچه و متمرکز ایستگاههای پمپاژ آب فضای سبز در این منطقه اجرا شد.

علی علمی، خاطرنشان کرد: تکنولوژی ارتباطات بیسیم و شبکه سلولی موبایل با ورود به دنیای صنعت چشم انداز دیگری را پیش روی این بخش مهم اقتصادی قرار داده است.

وی افزود: امروزه استفاده از شبکه GSM یا موبایل صرفا جهت مکالمه نبوده و می‌توان از آن برای اتصال به اینترنت، ارسال پیامهای متن و تصویر، اتصال به GPS و… استفاده کرد که هرکدام از قابلیت‌ها ما را به چندین استفاده ابتکاری بسته به حوزه فعالیت رهنمون می‌سازد.

علمی ادامه داد: استفاده از پیامک برای کنترل سیستم‌ها نیز یکی از کاربردهایی است که می‌تواند مشکلاتی را از دوش بهره برداران و اپراتورهای دستگاه و ماشین آلات صنعتی بردارد.

وی با اشاره به اهداف اصلی اجرای این پروژه گفت: افزایش بازده و کارایی پمپهای آب، بهینه سازی بهره برداری از منابع آب موجود، کاهش پیک مصرف شبکه قدرت با ارائه الگوریتم‌های برنامه ریزی شده مناسب، امکان دسترسی به یک مرکز کنترل متمرکز و مدیریت یکپارچه کلیه ایستگاه‌ها، افزایش قابلیت اطمینان و طول عمر تجهیزات و کاهش اپراتورهای مقیم از جمله اهداف اصلی این طرح به شمار می‌رود.

علمی افزود: راه اندازی این شبکه همچنین با کاهش و مدیریت مصرف برق ایستگاه‌ها در جهت نیل به اهدافی چون کاهش تلفات و بهینه سازی ضریب قدرت و حذف اپراتورهای مقیم و مطلع شدن از وضعیت ایستگاه در حداقل زمان ممکن، مانیتورینگ و دیسپاچینگ آلارم‌ها و وضعیت کاری پمپ‌ها را در یک بستر مخابراتی مناسب قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه این پروژه در ۷ ایستگاه به منظور تامین آب مورد استفاده در بخش فضای سبز، حوض‌های آبی و آب نمای پارک‌ها و بوستانهای محدود اجرا شده است خاطرنشان کرد: الکتروپمپ‌های مورد استفاده در این ایستگاه‌ها از نوع سانتریفیوژ و یا شناور درون چاهی بوده و با عمر بالای ۲۰ سال می‌باشند.

مسئول امور فضای سبز شهرداری منطقه ۶ تبریز ادامه داد: با توجه به موارد استفاده این پمپ‌ها، بیشترین موارد استفاده و آبدهی این پمپ‌ها و ایستگاه‌ها در فصلهای گرم(بهار، تابستان و پائیز) کمترین آبدهی نیز در فصل زمستان است.

وی به مشخصات ایستگاههای مورد استفاده در این پروژه در منطقه ۶ شهرداری تبریز اشاره کرد و گفت: ایستگاه پارک عباس دوران با کاربری آبنما از نوع سانتریفیوژ و توان پمپ ۲۲ کیلو وات و ایستگاههای شهرک شهید بهشتی، اول خیابان اره گر، میدان ماشین سازی، خیابان رضوان، پارک آخونی و پارک صنعت با کاربری آبیاری نوع شناور ۶ اینچی و توان ۳۲ کیلو وات احداثشده‌اند.

علمی تصریح کرد: ضریب توان پائین در ایستگاههای پمپاژ می‌تواند تاثیرات نامناسبی از جمله، افزایش تلفات خطوط انتقال و توزیع و تجهیزات شبکه ترانسفورماتور‌ها، افزایش ظرفیت شبکه(خطوط و تجهیزات)، افت ولتاژ شبکه، پرداخت هزینه اضافی(ضریب زیان) به همراه داشته باشد.

مسئول فضای سبز شهرداری منطقه ۶، تاکید کرد: در نتیجه تجهیز ایستگاههای پمپاژ به اینور‌تر عملا توان راکتیو در حد صفر کاهش یافته و کاهش تلفات و کاهش تعداد و قطر کابلهای نیرورسانی را به دنبال داشت.

علمی اضافه کرد: همچنین استفاده از اینور‌تر به دلیل حذف راه اندازی حالت ستاره – مثلثاز دو رشته کابل سه تایی به یک رشته کابل سه یا چهارتایی باعثکاهش تعداد کابل تامین برق الکتروموتور شده است، که این موضوع برای چاههای عمیق و پمپ شناور که بسیار مفید است و از هزینه کابل می‌کاهد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز