مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور:
بیش از یکصد میلیون هکتار ایران در معرض فرسایش آبی و بادی قرار دارد
آذربایجان شرقی میتواند پایلوت نمونه دراجرای طرحهای بیابان زدایی جهان باشد.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ایران در منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده و بیش از یکصد میلیون هکتار آن در معرض فرسایش آبی و بادی قرار دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا عباس کارگر در نشستی با کریم مهری رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی و سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار داشت: آذربایجان شرقی میتواند به عنوان پایلوتی نمونه در اجرای طرحهای بیان زدایی جهان مطرح شود.
وی با اشاره به اینکه میزان تبخیر و تعرق این استان کمتر از دیگر مناطق کشور همچون سیستان وبلوچستان، کویر لوت و بیرجند است، افزود: نقطه شروع اجرای طرحهای بیابان زدایی بسیار سخت است و باید با هماهنگی یک مجموعه منسجم و با همکاری کامل تمام سازمانها و ارگانهای مرتبط اجرا شود.
کارگر با بیان اینکه آذربایجان شرقی منطقهای مستعد برای اجرای پروژه ترسیب کربن است، تاکید کرد: امروز بهترین زمان برای اجرای این طرح است و اگر این موضوع به سال بعد موکول شود با توجه به آغاز فصل گرما و افزایش هزینهها ممکن است روند اجرای طرح با کندی پیش رود.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال برای اجرای این طرح، گفت: با توجه به اینکه بسترهای آغاز طرح در منطقه خاصلو آذرشهر فراهم است میتوان به سرعت این طرح را در استان آغاز کرد و نباید وقت را از دست داد.
وی با بیان اینکه خشکسالی مختص به آذربایجان شرقی و ایران نیست یادآوری کرد: شعار امسال سازمان ملل متحد نیز مبتنی بر این موضوع با عنوان «بیایید در مقابل تغییر اقلیم، زمین را حفظ کنیم» مطرح شده است.
کارگر گفت: برای نمونه در کشورهایی همچون ترکیه که میانگین بارندگی ۶۵۰ تا دو هزار میلی متر بوده و اقدامات موثری در بحثآبخیزداری انجام شده است نیز طرحهای بیابان زدایی در حال اجراست.
وی ادامه داد: به طور قطع بحثخشکسالی مختص به ایران نیست و بر اساس آمارهای جهانی این شرایط بیش از ۱۱۰ کشور و بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت کره زمین را تهدید میکند.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه دفتر بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری۲۰ طرح بین المللی در حال اجرا دارد، گفت: در این حوزه دو طرح به نام «آر. اف. ال. دی. ال» در کرمان و خراسان جنوبی در حال اجراست که دستاوردهای آن قابل توجه است.
وی سابقه ایران در طرحهای بیابان زدایی را نزدیک به ۵۰ سال اعلام کرد و گفت: در طول این سالها ایران در اجرای بسیاری از طرحهای بیابان زدایی کشورهای همسایه کمک کرده است و امروزه نیز کارشناسان بسیاری از کشورهایی همچون ترکیه در ایران آموزشهای لازم در این زمینه را فرا میگیرند.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به دستاوردهای قابل توجه این طرحها در کشور تاکید کرد: به طور قطع اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب با اجرای چنین طرحهایی محقق میشود و باید تجربیات دیگر مناطق کشور در اختیار استانهایی همچون آذربایجان شرقی قرار گیرد