معاون استاندار آذربایجان شرقی:
دیتاسنتر فعلی آذربایجان شرقی جوابگوی نیازها نیست
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی در بحثدولت الکترونیک جزو چهار استان کشور است اما دیتاسنتر فعلی استان آذربایجان شرقی جوابگوی نیازها نیست.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی در بحثدولت الکترونیک جزو چهار استان کشور است اما دیتاسنتر فعلی استان آذربایجان شرقی جوابگوی نیازها نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدتقی پاکزاد در پنجمین جلسه کارگروه توسعه دولت الکترونیک استان از استقرار شبکه دولت الکترونیک در ۴۰۰ واحد اداری استان خبر داد و گفت: هدفگذاری این امر تا پایان سال جاری یکهزار واحد اداری است که با تحقق آن ارتباطات بین دستگاهی تا حد قابل توجهی برقرار میشود.
وی راهاندازی پرتال خدمات دولت به عنوان دریچه دولت الکترونیک و ایجاد خوشههای ۱۴ گانه دولت الکترونیک را از برنامههای آتی این بحثدر استان اعلام کرد و گفت: استانداردسازی دفاتر پیشخوان به منظور ارایه خدمات برتر به مردم و واگذاری ۱۲۰ خدمت جدید دولتی به این دفاتر از دیگر برنامههای در دست اجراست.
پاکزاد افزود: البته در این زمینه مقاومتهایی از سوی دستگاههای اجرایی وجود دارد و در واقع مجاب کردن دستگاهها به واگذاری خدماتشان از چالشهای این حوزه است.
وی با بیان اینکه در حوزه آیتی به سیستم یکپارچه و نگاه واحد نیازمندیم، افزود: فناوری اطلاعات باید محورهای مختلفی را پاسخگو باشد که دولت الکترونیک یکی از آنهاست.
معاون استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: بخشی از کارهایی که در خصوص استقرار دولت الکترونیک در استان انجام شده از جمله زیرساخت الکترونیکی بانکها تا حدودی قابل قبول است، اما در حوزههای دیگر هنوز اقدامات بیشتری لازم است.
وی افزود: در بحثاستقرار دولت الکترونیک در حوزه پولی استان وضعیت خوبی داریم و رویکرد مثبت بانکها و نگاه منسجم و یکپارچه در این حوزه قابل تقدیر است.
پاکزاد نبود فرهنگ عمومی را یکی از چالشهای پیش روی تحقق دولت الکترونیک عنوان کرد و گفت: امروزه بحثآیتی در میان عموم به استفاده از اینترنت خلاصه شده، در حالی که گستره این بحثبسیار وسیعتر است و باید بتوانیم توانمندی مردم را در این حوزه بالا ببریم.
وی با بیان اینکه ضعیف بودن بخش خصوصی در حوزه آیتی یکی دیگر از مشکلات این حوزه است، افزود: فناوری اطلاعات بهترین و جامعترین حوزه برای ایجاد اشتغال است و نگاه ویژه به این بخش میتواند بخش عمدهای از مشکلات اقتصادی و اشتغال را حل کند، اما به دلیل ضعف بخش خصوصی هنوز انسجام مورد انتظار در این زمینه وجود ندارد.
پاکزاد با بیان اینکه آذربایجان شرقی در بحثدولت الکترونیک جزو چهار استان کشور است، اظهار داشت: اما دیتاسنتر فعلی استان جوابگوی نیازها نیست که باید برای توسعه آن اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه سهم آیتی در اقتصاد و صادرات کشور رقم کمی است، در حالی که بسیاری از کشورها از این طریق به ارزش افزوده قابل توجهی دست یافتهاند، افزود: زمینه ورود آیتی به حوزه تجارت و کسب و کار به اندازه کافی وجود ندارد، هر چند ساز و کارهای این کار تا حدودی فراهم شده اما باید بسترهای استفاده از این ساز و کارها نیز فراهم شود که نیازمند نگاه عمومی و اراده ملی است.
پاکزاد تاکید کرد: ایجاد بسترهای توسعه آیتی باید جزو اولویتها باشد، چرا که ضرر و زیانی که از عدم وجود این بسترها متوجه کشور میشود روز به روز افزایش مییابد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه برای موفقیت در حوزه آیتی باید نگاه محصولمحور داشته باشیم، افزود: امروز دانشگاههای استان توان تامین نیازهای داخلی و حتی فرامرزی را در حوزه آیتی دارند، اما به دلیل فقدان نگاه محصولمحور از این ظرفیت به درستی استفاده نمیشود.