معاون شهرسازی و معماری شهرداری تبریز:
ایجاد پارکهای بزرگ منطقهای باید در اولویت قرار گیرد
اگر در گذشته در هر هکتار از فضای شهری تنها ۵۰ نفر زندگی می کردند، امروز این رقم به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تبریز گفت: بهتر است از لحاظ صرفه جویی در مقیاس به سمت پارک های بزرگ منطقه ای گرایش پیدا کنیم تا فضاهای سبز حجیم و بزرگ فراهم شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا محمد عزتی با اشاره به تغییرات بنیادی در نوع سکونتگاه های شهری افزود: اگر در گذشته در هر هکتار از فضای شهری تنها ۵۰ نفر زندگی می کردند، امروز این رقم به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه در شهرهای ما بحثمدیریت زمان مطرح است، افزود: اگر مردم زمانی بیشتر اوقات خود را در محلات و خیابان ها با یکدیگر می گذراندند، در حال حاضر سبک زندگی تغییر کرده و ما در بحثزمان مشکل داریم و بیشتر گرایش سمت پارک های محله ای است.
عزتی ادامه داد: میزان فضای سبز لازم برای شهروندان در زندگی های امروز، به ازای هر نفر حداقل ۱۰ تا ۱۲ متر به عنوان سرانه پایه است.
وی با اشاره به اینکه تغییرات معماری و نوع سبک زندگی ما در فضای سبز تاثیر بسیاری دارد، گفت: اگر زمانی ساختمان های ما تنها یک طبقه بودند، در همان زمان مصالح بومی ما تنها چند گزینه محدود مثل خشت، گچ و آجر بود ولی در حال حاضر این عناصر با شرایط زندگی امروز نمی تواند ادامه پیدا کند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تبریز با بیان اینکه فضای سبز فقط خاک و پهنه ی سبز نیست، تصریح کرد: تامین آب امروز به عنوان معظل بزرگی در تمام دنیا مطرح است که ما نیز برای حفظ و گسترش فضای سبز شهری از این قاعده مستثنی نبوده و به عبارتی مشکل امروز ما مباحثشهری و اقتصادی است.
عزتی همچنین به تاثیر مشارکت شهروندان در حفظ فضای سبز اشاره کرده و گفت: حس مشارکتی که قبلا در محلات بین شهروندان وجود داشت از بین رفته و مردم با یکدیگر بیگانه شده اند.
وی خاطرنشان کرد: فرهنگ شهری هم آن چنان که در گذشته بود، امروز تاثیری ندارد و هم اکنون این عنصر در شهرهای ما ضعیف شده است.