دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:
۷۱ درصد مردم ماهواره دارند
با تولیدات مناسب در برنامههای صدا و سیما قطعا رغبت مردم به ماهواره کاهش پیدا میکند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، پیگیری منویات مقام معظم رهبری را در حوزه فرهنگ را مهمترین دستور کار این شورا در دوره جدید فعالیت آن خواند.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسین شاهمرادی عصر دیروز در گفتگو با خبرنگاران در تبریز در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در این زمینه اظهار داشت: در این زمینه میتوان به بررسی فرمایشات و دغدغههای فرهنگی رهبر معظم انقلاب اسلامی از جمله سبک زندگی اسلامی، عفاف و حجاب، و دیگر معضلات فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه شورای فرهنگ عمومی در طول ۲۰ سال گذشته فراز و نشیبهای فراوانی داشته است، افزود: در دوران دولت قبلی به علت آنکه ارتباط خوبی میان شورایعالی انقلاب فرهنگی و این شورا وجود نداشت و حالت گسستگی در این بین بود اما اکنون فضای مطلوبی را مشاهده میکنیم که سعی داریم همگرایی و همسویی نهادهای فرهنگی را محقق سازیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه ۲۹ دستگاه فرهنگی در شورای فرهنگ عمومی عضو هستند، گفت: طلاق، بیکاری، بدحجابی و اعتیاد جزو معضلات اصلی جامعه محسوب میشوند که در ارتباط با این معضلات مسایل احصاء شده و تصمیمات در مورد آنها به زودی اتخاذ میشود.
وی تأکید کرد: اگر همسویی نهادهای فرهنگی محقق شود، بسیاری از معضلات برطرف میشود، هرچند اعتقاد داریم کار فرهنگی دیربازده است.
حجه الاسلام و المسلمین شاهمردای با اشاره به پیوست ۴۲۷ شورای فرهنگ عمومی در زمینه عفاف و حجاب اظهار داشت: پیوست ۴۲۷ شورای فرهنگ عمومی با بیش از ۳۰۰ بند در خصوص عفاف و حجاب ابلاغ شده و وظایف دستگاههای مختلف از جمله شهرداریها در آن مشخص شده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی در پاسخ به این سوال در زمینه اقدامات شهردار تهران در خصوص عفاف و حجاب گفت: شهردار تهران این بحثاردیبهشت ماه مطرح و خواستار اجرایی شدن مصوبه پیوست ۴۲۷ شورای فرهنگ عمومی در جلسه شورای معاونین خود شده بود و موضوع چیز تازهای نبوده فقط مسئله را سیاسی کردند.
وی گفت: متأسفانه در برخی مسائل نگرش سیاسی بر نگرش فرهنگی غلبه میکند، چه کسی را میتوان یافت که با عفاف و حجاب مخالف باشد؟ چه کسی با اختلاط موافق است؟ اگر مسؤولان گفته و عملشان یکی باشد، هیچگاه گسست فرهنگی میان مردم و نظام وجود نخواهد داشت.
حجت الاسلام شاهمرادی با تأکید بر اینکه ضمانت اجرایی مصوبات شورا خود دستگاههای عضو هستند، گفت: متأسفانه پروژه بزرگی همچون مسکن مهر پیوست فرهنگی نداشت، که حاصلش این شد که هنوز بسیاری از زیرساختها برای اسکان مردم فراهم نیست و حتی در برخی مناطق امکاناتی چون مسجد و بیمارستان پیش بینی نشده است.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا برای برگزاری برخی کنسرتهای موسیقی در برخی شهرها مجوز داده میشود اما در برخی شهرهای دیگر مجوز داده نمیشود، گفت: برخی از ائمه جمعه ملاحظات بیشتری نسبت به مسأله برگزاری کنسرتهای موسیقی دارند و برخی کمتر که البته مسؤولیت اصلی اعطای مجوزها بر عهده ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
حجت الاسلام و المسلمین شاهمرادی همچنین از پیش بینی ردیف بودجه برای شورای فرهنگ عمومی در سال آینده خبر داد و گفت: امسال نیز از محل بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد بودجهای شورای فرهنگ عمومی کشور اختصاص مییابد البته دستگاهها نیز موظف هستند از بودجههای فرهنگی خود برای اجرایی کردن مصوبات هزینه کنند.
وی همچنین با اشاره به اینکه ۷۱ درصد مردم ماهواره دارند، تأکید کرد: با تولیدات مناسب در برنامههای صدا و سیما قطعا رغبت مردم به ماهواره کاهش پیدا میکند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با بیان اینکه باید به مردم راست بگوییم، افزود: باید شرایطی فراهم شود تا مردم نسبت به رسانه خودی اعتماد و اقبال داشته باشند، در این صورت فساد اخلاقی و بسیاری از ناهنجاریها به خودی خود برطرف خواهند شد و بر همین اساس راه ماهواره حذف آن نیست.