خبرگزاری کار ایران

رونمایی از قرآن حکاکی شده بر روی سنگ و به شکل کعبه در تبریز

رونمایی از قرآن حکاکی شده بر روی سنگ و به شکل کعبه در تبریز
کد خبر : ۱۸۵۰۲۷

این قرآن که توسط " داود زمانی‌آذر " هنرمند تبریزی خلق شده، در نمایشگاه قرآن تبریز رونمایی شد.

قرآن حکاکی شده بر روی ۱۱۴ قطعه سنگ گرانیت توسط " داود زمانی‌آذر " هنرمند تبریزی، در آیین افتتاحیه نمایشگاه بزرگ قرآن کریم در تبریز رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، داود زمانی‌آذر آفریننده‌ این اثر هنری اظهار داشت: این اثر با ۱۱۴ قطعه سنگ گرانیت سیاه در عرض ۵ سال از بهمن ماه ۸۸ تا اردیبهشت ۹۳ با سوزن گلدوزی و آب طلا حکاکی شده است.

زمانی گفت: در مرکز تمام سنگ‌ها آیه‌ی شریفه‌ی بسم الله الرحمن الرحیم حک شده و دیگر آیات به دور آن به شکل طواف مشاهده می‌شوند.

این هنرمند خاطرنشان کرد: برای تامین آب طلای مورد نیاز این اثر نفیس ۷۳ نفر طلا و جواهرات خود را اهدا کرده‌اند.

زمانی، با اشاره به طرح این اثر هنری، ادامه داد: مرکز این اثر به صورت کعبه تراش داده شده که در آن سوره حمد حک شده و بقیه سوره‌های اطراف آن به صورت مدور بر روی سنگ‌ها حکاکی شده است.

داود زمانی‌آذر متولد ۱۳۳۹ در تبریز بوده و دانش‌آموخته رشته زبان و ادبیات فارسی است و نقاش، نویسنده و شاعر است.

وی از ۱۶ سالگی خطاطی و نقاشی را هم‌زمان آغاز کرده و تا سال ۱۳۸۰ نقاشی رنگ روغن روی بوم انجام داده ولی به دلیل همه‌گیر شدن این رشته در حرفه نقاشی تنوع ایجاد کرده و به این نتیجه رسیده که هنر می تواند یک بار دیگر خود را در سخت‌ترین شرایط نشان دهد.

زمانی‌آذر هیچ استادی نداشته و به گفته خود از سال ۸۰ ریزنقاشی‌ها را آغاز کرده و نخستین اثرش تابلوی معروف «از آدم تا خاتم» نام داشت و در آن از ورود حضرت امام خمینی(ره) به ایران تا شهدای انقلاب اسلامی و برخی از مشاهیر ایران‌زمین را به تصویر کشیده است.

وی تصریح کرد: در ۱۲ بهمن سال ۱۳۸۴ آغاز به کتابت و حکاکی قرآن بر روی سنگریزه‌های یک سانتی‌متری ‌موجود در مصب رودخانه‌ها با استفاده از سوزن‌ کردم و کار کتابت به مدت یک‌هزار و ۵۵۰ شب که معادل چهار سال و سه ماه بود به طول انجامید، این کار را هر شب از ساعت ۲۱ شب تا اذان صبح بدون وقفه کار کرده‌ام.

این هنرمند تبریزی بیان ‌کرد: برای کتابت قرآن بر روی سنگریزه‌ها ۹۷۷ عدد سنگریزه به کار رفته است و کل قرآن را از سوره فاتحة‌الکتاب و بقره در ابتدای بای بسم‌الله و سوره ناس را درست در انتهای میم رحیم قرار داده‌ام.

زمانی‌آذر با اشاره به انگیزه کتابت قرآن روی سنگریزه‌های کوچک اظهار داشت: این آرزوی دیرینه‌ای بود که در سر داشتم چرا که اثر جاودانه‌ای مثل قرآن کریم در جهان بی‌نظیر است و وحی خداوند بر پیامبر خود چیز کمی نیست، از آنجا که انس و علاقه محکمی با قرآن داشتم خواستم هنرم را با قرآن عجین کنم.

وی افزود: از این رو به کتابت قرآن روی سنگریزه‌ها آن هم به وسیله سوزن کردم و در کنار این عشق، علاقه و صبوری که خداوند متعال در من ایجاد کرد، توانستم این اثر را از خود به یادگار بگذارم.

ابن اثر هنری تا بیست و سوم تیرماه جاری در محل سالن پروین اعتصامی نمایشگاه بین‌المللی تبریز در معرض دید علاقمندان قرار می‌گیرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز