خبرگزاری کار ایران

معاون جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی:

کنترل عوامل قرنطینه‌ای نباتی، جهت کنترل آفت مینوز گوجه فرنگی ضروری است

کنترل عوامل قرنطینه‌ای نباتی، جهت کنترل آفت مینوز گوجه فرنگی ضروری است
کد خبر : ۱۸۴۶۳۴

کارگاه آموزشی بررسی روش‌های نوین کنترل آفت قرنطینه‌ای مینوز گوجه فرنگی در تبریز برگزار شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی بر اهمیت موضوع کنترل عوامل قرنطینه‌ای نباتی جهت کنترل آفت می‌نوز گوجه فرنگی در استان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ایوب ایرانی‌فام در کارگاه آموزشی بررسی روش‌های نوین کنترل آفت قرنطینه‌ای می‌نوز گوجه فرنگی که با حضور دکتر خوان کورتیس نماینده سازمان فائو(FAO) و رجبی معاون قرنطینه داخلی سازمان حفظ نباتات کشور و با شرکت کار‌شناسان مدیریت کنترل حفظ نباتات، محققین مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان، کلینیک‌های گیاهپزشکی، دانشجویان دکترای دانشگاه تبریز برگزار شده بود با بیان اینکه تولید محصول سالم از اولویت‌های خاص جهاد کشاورزی به شمار می‌آید، گفت: روش‌های مبارزه غیرشیمیایی و بیولوژیکی از اولویت‌های اصلی معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان بوده و بهره‌برداران با آموزش‌های لازم قادر خواهند بود با مناسب‌ترین هزینه، بیشترین نتیجه ممکن را حاصل کنند.

وی آفت می‌نوز گوجه فرنگی را آفتی بومی آمریکای جنوبی عنوان کرد و افزود: این آفت برای نخستین بار از کشور پرو گزارش شده است و از طریق حمل و نقل محصول به کشورهای دیگر مانند ژاپن، اردن، سوریه، ترکیه، عراق، عربستان سعودی، بحرین همچنین کویت منتقل و مشاهده شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت مبارزه با آفات در رشد اقتصاد کشاورزی و کاهش ریسک تولید همچنین به حداقل رسیدن ضرر و زیان به بهره‌برداران گفت: آموزش روش‌ کنترل تلفیقی پروانه می‌نوز گوجه‌فرنگی شامل کنترل شیمیایی، غیر شیمیایی و بیولوژیکی به بهره‌برداران از طریق همکاری مدیریت حفظ نباتات و مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان درقالب دوره‌های آموزشی کوتاه مدت برای تولیدکنندگان و بهره‌برداران انجام و سعی شده است که بیشترین تعداد بهره‌برداران بتوانند به نحو احسن آموزش‌های لازم را در این خصوص فراگیرند.

وی اقدامات زراعی و پیشگیرانه، کنترل غیرشیمیایی، کنترل بیولوژیک، کنترل شیمیایی و شکار انبوه(Mass trapping) را از جمله روش‌های کنترل این آفت عنوان کرد و گفت: نصب تله‌های جلب کننده فرمونی در ظروف محتوی آب و روغن به تعداد ۳۰ عدد در گلخانه‌های تولید نشاء و تعداد ۲۰ تا ۲۵ عدد در گلخانه تولید گوجه فرنگی و تعداد ۴۰ تا ۵۰ عدد در مزرعه گوجه فرنگی برای شکار انبوه آفت توصیه می‌شود و هر تله تا ۳۰۰ عدد از نرهای بالغ را در روز شکار می‌کند این امر باعثکند شدن تولیدمثل جمعیت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به نحوه آلودگی مزارع از جمله پرواز مستقیم حشرات، انتقال از طریق عوامل انسانی و همچنین از طریق میوه‌های آلوده بین مزارع و گلخانه‌ها و نیز نشاء‌های آلوده بین مزارع و گلخانه‌ها را از جمله راه‌های شیوع این آفت عنوان کرد و گفت: جلوگیری از ورود حشرات بالغ به گلخانه با استفاده از توری ضدحشره و نیز استفاده از درب‌های دوتایی ورودی به گلخانه و نصب تله‌های فرمونی در محل‌های تولید نشاء برای حصول اطمینان از عدم آلودگی گیاهان و استفاده از نشاهای سالم و حذف کامل بقایای گیاهان و میوه‌های قدیمی، علف‌های هرز و بیل زدن مزارع و گلخانه‌ها بایستی مدنظر بهره برداران قرار گرفته و جهت کنترل آفت از شکار انبوه(Mass trapping) با کمک فرمون همراه تله دلتا و جکسون و یا تشتک آبی زیر نظر کار‌شناسان حفظ نباتات استفاده شود.

در این کارگاه آموزشی مهندس رجبی معاون قرنطینه داخلی سازمان حفظ نباتات کشور در مورد روش‌های کنترل مرسوم در کشور و ویژگی‌های این آفت در شرایط اقلیمی مناطق مختلف کشور و همچنین دکتر خوان کورتیس از کشور اسپانیا به عنوان کار‌شناس و نماینده اعزامی سازمان فائو(FAO) که در قالب همکاری سازمان فائو و وزارت جهادکشاورزی در این کارگاه حضور یافته بود آخرین یافته‌های پژوهشی در زمینه کنترل آفت می‌نوز گوجه فرنگیرا برای حاضرین تشریح کردند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز