معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران:
استمرار در برگزاری جشنواره موغام نهادی تخصصی در موسیقی مقامی ایجاد میکند
برای ارتقای این جشنواره میتوان نسبت به علمی کردن آن و استخراج نکات علمی و پژوهشی پیش رفت.
ایلنا: معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: جشنواره با استمرار و برگزاری حرفهای میتواند به نهادی مرجع و تخصصی در موسیقی مقامی آذربایجان تبدیل شود.
به گزارش ایلنا سیدقاسم ناظمی با بیان اینکه جشنواره موسیقی مقامی حرکتی ارزنده در نوع خود است گفت: برای ارتقای این جشنواره میتوان نسبت به علمی کردن آن و استخراج نکات علمی و پژوهشی پیش رفت.
وی افزود: جشنواره موغام از این پتانسیل بهرهمند است و میتواند از این ظرفیت برای غنیتر کردن جشنواره و کسب نتایج مطلوبتر بهره برد.
ناظمی با «کم نظیر» خواندن فرصت جشنواره موغام برای تبریز گفت: نظیر این جشنواره تاکنون در ایران برگزار نشده است و این مساله به خودی خود یک فرصت است و میتواند به عاملی برای ارتقای فرهنگی و تبدیل شدن تبریز به عنوان قطب فرهنگی تبریز از این لحاظ بدل شود.
وی با اشاره به ریشه تاریخی موسیقی موغام در پهنه فرهنگی ایران و آذربایجان گفت: با استاندارتر کردن جشنواره و سوق دادن آن به سمت جشنوارهای بین المللی، میتوان نتایجی بهتر کسب کرد و هویت تبریز را در این راستا ارتقا داد.
ناظمی از جدی کردن امر داوری جشنواره و تلاش برای «بیتعارف» نمودن این روند به عنوان راهکاری برای کسب نتایج بهتر یاد کرد و گفت: داوران جشنواره باید در ادوار بعدی، و نه ضرورتا ادوار اولیه آن در پی راضی کردن شرکت کنندگان نباشند و در این راستا علمی و دقیق کار کنند.
وی دستاورد این رویکرد را ارتقای سطح موسیقی موغام و اعتبار بخشی به جشنواره خواند و گفت: این امر جشنواره را به محملی معتبر به لحاظ علمی تبدیل میکند و حتی میتواند زمینهای برای آگاهیهای آکادمیک باشد.
ناظمی تاکید کرد: جشنواره با استمرار و برگزاری حرفهای میتواند به نهادی مرجع و تخصصی در موسیقی مقامی آذربایجان تبدیل شود.
وی استمرار در برگزاری جشنواره را اصلیترین راه موفقیت جشنواره خواند و افزود: این جشنواره میتواند به یک جریان موفق فرهنگی تبدیل شود و بخشی از هویت تبریز را معنا بخشد.
ناظمی تبدیل شدن جریان فرهنگی جشنواره موغام را یک اتفاق فرخنده توصیف کرد که میتواند در تولید محصولات موسیقی و نیز استخراج مبانی دانشگاه و علمی کمک کند.