خبرگزاری کار ایران

روابط عمومی میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:

مجموعه داران خصوصی ملزم به دریافت مجوز فعالیت هستند

کد خبر : ۱۴۷۸۱۱

انتشار این اطلاعیه به دنبال تیتر نادرست اخبار مربوط به سرقت تعدادی از اشیای تاریخی یک مجموعه دار در تبریز که به دلیل اشتباه برخی رسانه‌ها با عناوین گمراه کننده‌ای همچون «دستبرد سه هزار میلیارد تومانی از موزه تبریز» و همراه با تصویری از موزه آذربایجان در رسانه‌ها و خبرگزاری‌های کشوری و استانی بازتاب یافت صورت گرفته است.

ایلنا: روابط عمومی میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اعلام کرد: مجموعه داران خصوصی طبق آیین نامه مدیریت، ساماندهی، نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال منقول فرهنگی، تاریخی مجاز مصوبه هیئت وزیران ملزم به دریافت مجوز فعالیت هستند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی بر اساس مواد ۲۰ و ۲۴ این آیین نامه، اشخاص حقیقی و حقوقی که نسبت به گردآوری و نگهداری اموال فرهنگی و تاریخی و هنری ایرانی یا خارجی اقدام می‌کنند، باید از سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پروانه مخصوص برای فعالیت دریافت کنند.
همچنین فعالیت موزه‌های خصوصی نیز منوط به اخذ پروانه از سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تحت نظارت علمی و فنی آن است و صدرو هرگونه مجوزی برای مجموعه داران و تاسیس موزه درکشور تنها وتن‌ها از سوی اداره کل موزه‌ها واموال منقول تاریخی فرهنگی این سازمان انجام می‌گیرد و هر نوع مجوز صادره از سوی دیگر سازمان‌ها فاقد وجاهت قانونی است.
بر پایه این گزارش با توجه به روند رو به افزایش مجموعه‌های خصوصی آثار فرهنگی تاریخی هنری مجاز، آگاهی مجموعه داران از قوانین نگهداری اموال منقول تاریخی و فرهنگی و آیین نامه مدیریت، ساماندهی، نظارت و حمایت از دارندگان این اموال به منظور جلوگیری از بروز هرگونه اتفاقی ضروری است.
روابط عمومی میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در این اطلاعیه خاطرنشان کرده است: هفته گذشته تعدادی از اشیای تاریخی یک مجموعه دار در تبریز به سرقت رفت که متاسفانه به دلیل اشتباه رسانه‌ها با عناوین نادرست و گمراه کننده‌ای همچون «دستبرد سه هزار میلیارد تومانی از موزه تبریز» و همراه با تصویری از موزه آذربایجان در رسانه‌ها و خبرگزاری‌های کشوری و استانی بازتاب یافت.
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: علیرغم تیتر نادرست این اخبار، سرقت هیچ ارتباطی به موزه‌های آذربایجان شرقی نداشته و اشیای تاریخی مسروقه از یک کارگاه صنایع دستی در تبریز بوده که مالکانش تعدادی اشیای تاریخی مجاز را این کارگاه نگهداری کرده و در آستانه دریافت مجوز برای راه اندازی یک موزه خصوصی بودند.
این اطلاعیه در ادامه تصریح کرده است همچنین درج اطلاعاتی همچون ارزش سه هزار میلیارد تومانی اشیای به سرقت رفته در این اخبار در حالی که هنوز این آثار مجوز قرارگیری در یک موزه خصوصی را دریافت نکرده و قیمت گذاری و کار‌شناسی نشده‌اند، مبنای صحیحی نداشته و دور از واقعیت است.
روابط عمومی میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در ادامه این اطلاعیه یادآور شده است: طی سال‌های اخیر اموال شاخص و قابل توجهی از برخی مجموعه داران آذربایجان شرقی در نمایشگاه‌های فصلی موزه‌های استان نمایش داده شده‌اند، مجوزهایی برای راه اندازی موزه‌های خصوصی به برخی از مجموعه داران اعطا شده و مشارکت‌هایی در اهدای اموال به موزه‌های استان نیز انجام گرفته است.
این اطلاعیه همچنین خاطرنشان کرده است علاوه بر وجود تعداد قابل توجهی از مجموعه‌های خصوصی از اموال منقول تاریخی و فرهنگی و هنری مجاز، آذربایجان شرقی همچنین با ۱۵ موزه(تحت نظر میراثفرهنگی استان) فعال و تنوع موضوعی آن‌ها یکی از پویا‌ترین استان‌های کشور در امر موزه داری محسوب می‌شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز