سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز:
هبههای شورا نظام مند شد
این آیین نامه به منظور تشویق، ترغیب و توانمندسازی شهروندان و اشخاص حقوقی فعال در بخشهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، هنری، ورزشی و علمی و در راستای کمک به تحقق اهداف عمومی و بهبود امور شهر در هشت بند تدوین شده و به عنوان ابزار مدیریتی از سوی اعضای شورای شهر و شهردار تبریز اهداء و اجرا خواهد شد.
ایلنا: با تصویب آیین نامهای در شورای شهر، کمکها و پرداختهای شهرداری تبریز ضابطهمند شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز با اعلام این مطلب گفت: آیین نامه اجرایی هزینه کرد اعتبار مواد ۱۶ و ۱۷ بودجه شهرداریهای کشور، به ترتیب به کمکها و پرداختهای شهرداری به بخشهای عمومی و خصوصی اختصاص دارد.
سعید حاجیزاده افزود: این آیین نامه به منظور تشویق، ترغیب و توانمندسازی شهروندان و اشخاص حقوقی فعال در بخشهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، هنری، ورزشی و علمی و در راستای کمک به تحقق اهداف عمومی و بهبود امور شهر در هشت بند تدوین شده و به عنوان ابزار مدیریتی از سوی اعضای شورای شهر و شهردار تبریز اهداء و اجرا خواهد شد.
وی کاهش کمی لوایح مربوط به هبه در جلسات شورا را از اهداف و مزایای تدوین این آیین نامه برشمرد و افزود: در این آیین نامه میزان مجاز و سقف کمکهای نقدی یا اهداء و تخفیف به بخشهای عمومی و خصوصی و نیز اشخاص حقیقی و حقوقی، مشخص و تعیین شده و از اینرو به جز در موارد خاص، دیگر نیازی به طرح لوایح مربوط به تقاضای هبه در صحن علنی شورا نیست و این موجب میشود وقت اعضای شورا صرف مسایل و مباحثمهم مدیریت شهر تبریز شود.
حاجیزاده رعایت عدالت در کمکها و پرداختهای اعضای شورا و شهرداری را از دیگر مزایای تدوین این آیین نامه و نظاممند شدن هبهها عنوان کرد و افزود: بر اساس این آیین نامه معادل ۷۰ درصد عوارض متقاضیان احداثواحدهای مسکونی در روستاهای الحاقی و حریم شهر تبریز(تا تراکم مجاز) و نیز ۵۰ درصد جرایم و عوارض اعیانیهای ابقاء شده در این مناطق اهداء میشود.
وی ادامه داد: همچنین مالکان واحدهای مسکونی واقع در بافت حاشیه نشین که اسناد عادی و انشعاب آب، برق و گاز دارند، در صورت تصمیم به تجدید بنا، از سیاستهای تشویقی و تسهیلات مربوط به بافتهای فرسوده بهرهمند خواهند شد.
حاجیزاده خاطرنشان کرد: از دیگر مواد این آیین نامه میتوان به اعمال تخفیف در پرداخت عوارض صدور پروانه ساختمانی برای خانواده شهدا، ایثارگران، مستمندان، افراد تحت پوشش نهادهای امدادی، حمایتی و خیریه، کمک به اشخاص حقوقی با فعالیتهای غیر انتفاعی، خیریه، سازمانهای مردم نهاد و هیئتهای ورزشی، کمک به برگزاری مراسمهای عمومی، کمک به عمران اماکن عمومی، کمک به در راه ماندگان، افراد نیازمند و کفن و دفن اموات بیصاحب اشاره کرد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز افزود: دیگر مواد این آیین نامه به تقدیر از ارائه دهندگان خدمات ارزنده در حوزههای مختلف و تجلیل از خانواده شهدا و ایثارگران، خیران، مشاهیر، فعالان اجتماعی و شهروندان نمونه و نیز نخبگان علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی اختصاص دارد.
به گفته حاجیزاده، بر اساس این آیین نامه پرداخت نقدی به اشخاص حقیقی و حقوقی فقط یک بار در طول سال و اعمال تخفیف در پرداخت عوارض و جرایم، فقط یک بار برای هر پرونده مجاز است.
وی افزود: آیین نامه هزینه کرد اعتبار مواد ۱۶ و ۱۷ بودجه شهرداری تبریز پس از تایید فرمانداری قابل اجراست.